Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Και ο Καθηγητής Ι. Ιωαννίδης ψεκασμένος κύριε πρωθυπουργέ; «Τους κορωνοϊούς τους γνωρίζουμε εδώ και 50 χρόνια, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να αναπτυχθούν εμβόλια στο παρελθόν αλλά απέτυχαν»

                     

Επειδή η γνώμη του καθενός από εμάς (που δεν είμαστε γιατροί) για την επιδημία του κορωνοϊού δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να έχει την ίδια βαρύτητα με εκείνη ενός ειδικού, παραθέτω τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος επιδημιολόγος στον κόσμο. Ο άνθρωπος αυτός είναι από εκείνους τους επιστήμονες που τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ έχουν αποκλείσει από τα πάνελ τους διότι οι απόψεις του έρχονται σε αντίθεση με το κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 
Ο κ. Ιωαννίδης υποστηρίζει ότι «ο κίνδυνος να πεθάνεις από κορωνοϊό, ακόμα και στα επίκεντρα της πανδημίας, αν είσαι κάτω από 65 χρονών, ανεξαρτήτως αν έχεις υποκείμενα νοσήματα, είναι ίδιος με τον κίνδυνο που διατρέχεις να πεθάνεις πηγαίνοντας από το σπίτι στη δουλειά. Για αυτούς που είναι ηλικιωμένοι, σαφώς ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος». Ο κ. Ιωαννίδης έχει ταχθεί εναντίον της πρακτικής του lockdown το οποίο χαρακτηρίζει «καταστροφική λύση όχι μόνο για την οικονομία, αλλά ακόμα και για την υγεία», επειδή όπως λέει «σκοτώνει περισσότερες ζωές από όσες σώζει και αμφιβάλλω αν σώζει καν». Ισχυρίζεται ότι «οι χώρες που έκαναν τα πιο σκληρά lockdown έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες… Κάνει μεγαλύτερο κακό από ό, τι καλό για τη διάδοση του ιού... Κοροϊδευόμαστε, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, τους άλλους, τους πολίτες, τον κόσμο, πηγαίνοντας σε μια αυτοκτονική επιλογή». 
Ο κ. Ιωαννίδης λέει χαρακτηριστικά ότι «θυσιάζουμε ζωές» μέσα από το lockdown επειδή προκαλούνται:
- Οξέα προβλήματα (όπως έμφραγμα), καθώς οι ασθενείς φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού. Χάνουν τη ζωή τους νέοι άνθρωποι οι οποίοι παθαίνουν κάποιο εγκεφαλικό, και επειδή είναι γεμάτα τα νοσοκομεία δεν μπορούμε να τους θεραπεύσουμε. - Καθυστέρηση θεραπειών (κλείνουμε το 80% των χειρουργείων) που σώζουν ζωές. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Ιωαννίδης πρόκειται για «αυτοκτονία» του ιατρικού συστήματος. - Διατάραξη των προληπτικών θεραπειών, καθώς οι άνθρωποι κλείνονται μέσα και δεν πάνε να κάνουν προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμούς. - Αυτοκτονίες. Σύμφωνα με μελέτες 50% των ατόμων κατά τη διάρκεια του lockdown είχαν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, και το 25% των νέων είχαν αυτοκτονικές διαθέσεις. Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής: «Ακόμα και αν δεν αυτοκτονήσουν, θα βρίσκονται σε μια κατάσταση μόνιμης δυσλειτουργίας ψυχικής και κοινωνικής».- Τεράστια αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας εξαιτίας του lockdown. - Λιμός.- Φυματίωση που σκοτώνει κάθε χρόνο 1,5 εκατομμύρια άτομα, με τον καθηγητή να τονίζει πως με το πρώτο μόνο lockdown θα προστεθούν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια άλλα 1,4 εκατομμύρια.- Παιδικά νοσήματα.- Αλκοολισμός και νοσήματα απόγνωσης.- Νοσήματα που σχετίζονται με την ανεργία και τη φτώχεια, καθώς 20 εκατομμύρια άτομα προστέθηκαν από το lockdown. - Κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω οικονομικής κατάρρευσης
Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη για να έχει επιτυχία το lockdown θα έπρεπε να εφαρμοστεί σε ρομπότ. Δηλαδή για μερικούς μήνες να βγαίναμε όλοι από την πρίζα και να μην υπήρχε καμία απολύτως επαφή μεταξύ μας. Στην ερώτηση γιατί τελικά οι περισσότερες χώρες κάνουν lockdown απάντησε πως υπάρχει το «domino effect», δηλαδή οι επιστήμονες (οι οποίοι δεν θεωρούν πως το lockdown είναι η λύση) βρίσκονται με το μαχαίρι στον λαιμό εξαιτίας των πολιτικών πιέσεων, και παίρνουν τα πιο ακραία μέτρα για να μην υπάρξει κάποια αντιπολιτευτική φωνή. Η πρόταση του καθηγητή είναι η εξής: «Λαμβάνοντας κάποιες λογικές προφυλάξεις εντός ορίων, προσπαθούμε να αποφύγουμε να μολύνουμε το 10% των ατόμων που θα κινδυνεύσουν. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ζήσουμε κανονικά, αλλά να προφυλάξουμε το 10% του πληθυσμού. Ένας μικρός αριθμός ατόμων θα πρέπει να προφυλαχθεί».
Η άποψη του κ. Ιωαννίδη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι πως «δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό. Τους κορωνοϊούς τους γνωρίζουμε εδώ και 50 χρόνια, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να αναπτυχθούν εμβόλια στο παρελθόν αλλά απέτυχαν». Και συνεχίζει λέγοντας πως «ο λόγος που πεθαίνεις από τον κορωνοϊό, δεν είναι αναγκαστικά ο ιός, αλλά μπορεί να είναι η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορωνοϊό. Το εμβόλιο τονώνει την ανοσοποιητική απάντηση και μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα. Το να περιμένουμε το εμβόλιο για να συνεχίσουμε τη ζωή μας νομίζω είναι τραγικό λάθος».
Stirlitz

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

''Στην ερώτηση γιατί τελικά οι περισσότερες χώρες κάνουν lockdown απάντησε πως υπάρχει το «domino effect»''

Ένα Φαινόμενο Ντόμινο (αγγλικά: Domino Effect) ή αλυσιδωτή αντίδραση είναι το σωρευτικό αποτέλεσμα που παράγεται όταν ένα γεγονός εκκινεί μια αλυσίδα παρόμοιων γεγονότων.[1] Ο όρος είναι γνωστός ως μια μηχανική επίδραση και χρησιμοποιείται ως μια αναλογία σε μία πτώση σε μία σειρά του ντόμινο. Αναφέρεται συνήθως σε μια συνδεδεμένη ακολουθία γεγονότων όπου ο χρόνος μεταξύ διαδοχικών γεγονότων είναι σχετικά μικρός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυριολεκτικά (μια παρατηρούμενη σειρά πραγματικών συγκρούσεων) ή μεταφορικά (αιτιώδεις σχέσεις σε συστήματα όπως η παγκόσμια χρηματοδότηση ή η πολιτική). Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αυτό τον μηχανισμό διότι τον χρησιμοποιεί το 'σύστημα' για να περνάει τις διαδικασίες που επιθυμεί σε παγκόσμιο επίπεδο. https://www.youtube.com/watch?v=44cnzhzcYjs