Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Σε απομόνωση η Αγγλία. Βέλγιο, Ολλανδία διέκοψαν αεροπορική και σιδηροδρομική σύνδεση μαζί της λόγω εμφάνισης νέας μετάλλαξης του ιού πιο μεταδοτικής. Θα την απομονώσουν και Γερμανία, Γαλλία.

Η Ολλανδία και το Βέλγιο αναστέλλουν αεροπορική και σιδηροδρομική σύνδεση με Ηνωμένο Βασίλειο λόγω μιας νέας μετάλλαξης του ιού που είναι πιο μεταδοτική. Η Γερμανία κια η Γαλλία δύναται να κάνουν το ίδιο στο εγγύς μέλλον.Η νέα μετάλλαξη του ιού COVID19 είναι “εκτός ελέγχου”, σύμφωνα με τον Άγγλο Υπουργό Υγείας Matt Hancoc. Αυτή κρίνεται ως πιο μεταδοτική αναφέρει το (Sky News) . Στο μεταξύ o Marc Van Ranst Ιολόγος Επιδημιολόγος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λουβέν Βελγίου αναφέρει πως ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς και ότι την μετάλλαξή του έχει εντοπίσει ήδη στο εργαστήριό του.Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε lockdown του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Αγγλίας σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μόλυνση που οφείλεται σε ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού σύμφωνα με το Europe 1.Ο επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Patrick Valance παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το νέο στέλεχος. “Η νέα παραλλαγή του ιού περιέχει μεταλλάξεις σε περιοχές του ιού που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο προσκολλάται σε κύτταρα και εισέρχεται σε αυτά. Τρεις τύποι στοιχείων δείχνουν το ίδιο πράγμα: αυτός ο μεταλλαγμένος ιός έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, εξαπλώνεται πιο γρήγορα.” 

Σύμφωνα με αυτόν, αυτή η νέα μετάλλαξη θα είχε εμφανιστεί ήδη τον Σεπτέμβριο, στο Λονδίνο ή στο Κεντ, στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας. Κατά την εβδομάδα της 9ης Δεκεμβρίου το 60% των κρουσμάτων αυτής της περιοχής είχαν μολυνθεί από το νέο στέλεχος…

Πιθανά αντίμετρα για Brexit είναι η απομόνωση της Αγγλίας από σειρά ευρωπαϊκών χωρών με πρόσχημα νέα μετάλλαξη... Κατ΄αρχήν το Βέλγιο έδρα της ΕΕ έχει τις μεταλλάξεις μέσα στο σπίτι της σύμφωνα με τον Καθηγητή Επιδημιολόγο της Λουβέν... Ενδεικτικό ότι χτυπάει πρώτα το Βέλγιο την Αγγλία η σημειολογία προφανής. Βρυξέλλες κατά Λονδίνου…

Το ασύλληπτο επιστημονικό βιολογικό τζίνι διέφυγε από κάποιο εργαστήριο αυτό δείχνει η συνεχής μετάλλαξή του και όχι μόνο. Γι' αυτό μίλησαν για πόλεμο. Ο πόλεμος γίνεται με όπλα. Είναι βιολογικό όπλο που έστρεψαν σκοπίμως ή αθέλητα κατά των λαών…και γι αυτό επειδή τα όπλα αντιμετωπίζονται μόνο με όπλα κατασκεύασαν επίσης ένα νέο όπλο το εμβόλιο σύμφωνα με τον καθηγητή στο Yale τον F. Perry Wilson:  το εμβόλιο είναι ένα όπλο που μπορεί να μην είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να το χρησιμοποιήσουμε.

dimpenews.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παράξενα πράγματα για το νέο ''συναγερμό'' : από τα τέλη του 2019 γνωρίζουν 200 μεταλλάξεις του ιού, τώρα τους έπιασε ο πόνος;
''Μια μελέτη από επιστήμονες στο Ινστιτούτο Γενετικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL) βρήκε σχεδόν 200 επαναλαμβανόμενες γενετικές μεταλλάξεις του νέου κορανοϊού - SARS-CoV-2 - που οι ερευνητές δήλωσαν ότι έδειξαν πώς μπορεί να εξελίσσεται καθώς εξαπλώνεται σε ανθρώπους.Ο Francois Balloux, καθηγητής του UCL που ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μεγάλο μέρος της παγκόσμιας γενετικής ποικιλομορφίας του SARS-CoV-2 βρίσκεται σε όλες τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο '' https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-evolution-idUSKBN22I1E5





















































































Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστές περισσότερες από 400 μεταλλάξεις, οι οποίες όμως δεν έπηρεάζουν τα κρίσιμα για τον σχεδιασμό της άμυνας κατά του ιού σημεία. Αυτή η μετάλλαξη στην Αγγλία εντοπίζεται στην πρωτεΐνη της ακίδας (το μέρος του ιού που προσκολλάται στα κύτταρα, και που είναι πιθανός στόχος του εμβολίου).
Το θέμα όμως που παρουσιάζεται στην FAZ (https://www.faz.net/aktuell/wissen/gefaehrliche-corona-varianten-wie-das-virus-dem-impftod-entkommen-will-17110534.html?printPagedArticle=true#void)
και αναφέρεται σε πολύ πρόσφατες μελέτες για τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου είναι το εξής:

Το εμβόλιο θα μπορούσε να επιταχύνει την διάδοση των μεταλλαγμένων ποικιλιών του ιού. Ας υποθέσουμε πως το εμβόλιο καταστέλλει τη δράση του ιού. Δηλαδή, ο ιός προσβάλλει τον οργανισμό, και τα αντσώματα κάνουν τη δουλειά τους. Αν όμως ο οργανισμός προσβληθεί με κάποια ποικιλία του ιού, με μετάλλαξη, στην οποία το εμβόλιο δεν δρα, τότε ο ιός αυτός θα πολλαπλασιαστεί ανενόχλητα. Και επειδή το εμβόλιο θα έχει καταστείλει την ποικιλία του ιού για την οποία σχεδιάστηκε, ο μεταλλαγμένος ιός δε θα έχει ανταγωνισμό και θα εξαπλώνεται, μέχρι να επανασχεδιαστεί το εμβόλιο. (https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.12.05.20241927v2) Ο συντονιστής της μέλετης, Ravindra Gupta είναι διεθυντης του Cambridge Institute of Therapeutic Immunology & Infectious Disease (CITIID)

Η νέα τεχνολογία εμβολίου (mRNA) έχει το εξής χαρακτηριστικό: μπορεί πολύ εύκολα να τροποποιηθεί και να στοχεύσει τις νέες μεταλλάξεις. Αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα, ως προς τις μεταλλάξεις του ιού.

Το όχι και τόσο ελπιδοφόρο είναι το εξής:

Η ανοσία την οποία δημιουργεί το εμβόλιο (ή η προσβολή από τον ιό) μπορεί να χαθεί μετά από κάποια χρόνια. Ο ιός δηλαδή θα μπορεί να προσβάλει κάποιον εμβολιασμένο ή θεραπευμένο από την ασθένεια (που κατά συνέπεια έχει αντισώματα κατά του ιού).

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.12.17.423313v1.full.pdf