Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

.Βασίλης Βιλιάρδος

Καλά Χριστούγεννα!

Εάν η Ελλάδα ήταν μία οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχε προ πολλού καταρρεύσει – αφού σε καμία δεν έχει διαρκέσει η κρίση δέκα συνεχή χρόνια, έχοντας ακολουθηθεί από μία βαθύτερη, μαζί με την πανδημία. Περαιτέρω, εάν στη Γαλλία ή στην Ιταλία είχαν εφαρμοσθεί τα μισά μέτρα από αυτά που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ή είχε χαθεί η αξία των μισών περιουσιακών τους στοιχείων, θα είχαν ξεσπάσει πρωτοφανείς κοινωνικές εξεγέρσεις – ενώ η Γερμανία θα είχε κυριολεκτικά καεί από τους Πολίτες της.

Εάν οπουδήποτε στον πλανήτη είχε υποστεί τέτοιους διωγμούς ο εγχώριος πληθυσμός ή τόσο πολλούς εξευτελισμούς, η αντίδραση θα ήταν τέτοια που δεν θα συγκρατούνταν από κανέναν μηχανισμό καταστολής.

Η Ελλάδα όμως δεν είναι η οποιαδήποτε χώρα, ενώ οι Έλληνες έχουν υποφέρει κατά καιρούς τα πάνδεινα, χωρίς να υποκύψουν και να εξαφανιστούν ως Έθνος –κατοικώντας σε μία περιοχή που ήταν ανέκαθεν το γεωπολιτικό κέντρο του κόσμου. Το γεγονός αυτό οφείλεται καθαρά στην κοινωνική και στην εθνική τους συνοχή, η οποία είναι μοναδική στον πλανήτη – στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους Πολίτες της.

Ως εκ τούτου είμαστε απολύτως σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε ξανά, παρά τις αντιξοότητες και τα τεράστια λάθη μας – ελπίζοντας μόνο να μας γίνει το πάθημα μάθημα, να υπάρξει συναίνεση μεταξύ μας αφού δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και να μην επαναλάβουμε όλα αυτά που μας οδήγησαν στην τραυματική περιπέτεια που βιώνουμε επί μία ολόκληρη δεκαετία.

Κλείνοντας, ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία για το μέλλον – το οποίο μπορεί μεν να διαγράφεται εξαιρετικά δύσκολο, αλλά το Έθνος μας είναι σε θέση να πετυχαίνει θαύματα όταν παραμένει ενωμένο, όπως έχει τεκμηριωθεί δεκάδες φορές στη μακραίωνη ιστορία μας. Σε κάθε περίπτωση πάντα τα καταφέρναμε και θα συνεχίσουμε να τα καταφέρνουμε – χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία.


Καλά Χριστούγεννα! – The Analyst

Δεν υπάρχουν σχόλια: