Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: μετά το θάνατό μου το Άγιον Όρος θα είναι στα πρόθυρα Σχίσματος και έπεται αποκαλυπτικός πόλεμος.

                                 

Οι Ορθόδοξοι πιστεύουν ότι ο Άγ. Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας είχε προφητικό δώρο, και πολλές από τις προφητείες του φέρεται να εκπληρώθηκαν.

Προέβλεψε το θάνατό του, λέγοντας ότι θα έφευγε πριν από το νέο έτος, όπως και συνέβη. Σύμφωνα με αυτόν τη στιγμή του θανάτου του, το Άγιον Όρος θα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός σχίσματος, και δύο μήνες αργότερα θα ξεκινήσει ένας πόλεμος που δεν θα έχει ξαναδεί ποτέ ο κόσμος!

Δύο από τα τρία σημεία της προφητείας πραγματοποιήθηκαν – ο θάνατος του πριν από το Νέο Έτος κοιμήθηκε στις 8 Δεκέμβρη του 2019 αλλά και το προαναφερθέν σχίσμα στο Άγιο Όρος δεν είναι άλλο από το σχίσμα Κων/πολης-Μόσχας που τέμνει και τον Άθωνα και γενικά τον Ορθόδοξο κόσμο.

Η ανεξάντλητη διορατικότητα του δεν σταμάτησε ούτε μετά την κοίμησή του. Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Γέροντα Εφραίμ, στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, ο μοναχός Ηλίας ξεκουράστηκε μετά από μια δύσκολη μέρα. Εκείνο το βράδυ, ο αείμνηστος Εφραίμ του εμφανίστηκε σε ένα όνειρο, και στη συνέχεια του είπε: «Μην ανησυχείς, θα είσαι μαζί μας σύντομα». Έξι ημέρες αργότερα, ο πατέρας Ηλίας αναπαύτηκε οριστικά στον Κύριο.

Ο Γέροντας Εφραίμ κατά κόσμον Ιωάννης Μωραΐτης γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1928 στην ελληνική πόλη του Βόλου. Έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος το 1948 διετέλεσε ηγούμενος επί σειρά ετών στη μονή Φιλοθέου, και στη δεκαετία του εβδομήντα ταξίδεψε στην Αμερική, όπου εργάστηκε επιμελώς για την ίδρυση Ορθόδοξων μοναστηριών, το πιο διάσημο από τα οποία είναι το μοναστήρι του Μέγα Αντώνη στην Αριζόνα.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: