Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Από την ευλάβεια του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, στην βλάβη των σημερινών Χριστιανών

 

Γράφει ο Χρήστος Βλαμάκης

Δεν μπορεί να μην έχει προβληματίσει έναν κανονικό ορθόδοξο Χριστιανό το σημερινό κατάντημα της μασκοφορίας εντός του ιερού ναού.

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει όμως, ως αποτέλεσμα της μασκοφορίας, αν και δεν είναι το μόνο – είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ -, είναι το πως ένας άνθρωπος πιστός μεταλαμβάνει και έπειτα φοράει ξανά την μάσκα του!

Πιστεύω, πως αν οι παλαιοί Χριστιανοί έβλεπαν τα σημερινά, θα έπαιρναν μορφή σχεδόν ….Φινεές! Θα έφριτταν με την σημερινή βλασφημία και ανευλάβεια.

Για να καταλάβετε το κατάντημα το σημερινό – σε σύγκριση με την ευλάβεια των αγίων, δείτε απλώς τι έλεγε ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης πριν 65-70 χρόνια.

Τρεις ημέρες μετά την (Θεία) Κοινωνία θα πρέπει να μη βάζουμε διάφορα αντικείμενα στο στόμα μας. Κι αν βάζουμε, να τα καίμε. (Γ. Κ. Χατζόπουλου – Θαύματα και προφητείες του Οσίου Πατρός Γεωργίου Καρσλίδη, “Εκδόσεις Νάμα”, σελ. 146)

Τι θα έλεγαν οι σημερινοί Χριστιανοί γι’ αυτά; Σίγουρα θα τους φαινόντουσαν τρελά αυτά που έλεγε ο μέγας αυτός ο άγιος. Και δεν τους φαίνεται τρελό που φτάσαμε στο σημείο (Θεέ μου, συγχώρεσε μας)  ο σημερινός ψευτοχριστιανός να φοράει μάσκα έπειτα από την Θεία Κοινωνία και έπειτα να την πετάει (την μάσκα που σχεδόν αντικατέστησε το …μάκτρο) στα σκουπίδια.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Καταλαβαίνετε το μέγεθος της βλασφημίας;

Τι να μας κάνει ο Θεός μετά, τι να μας κάνει;

Ας συνέλθουμε γιατί θα ανοίξει η Γη να μας καταπιεί σαν τον Δαθάν και τον Αβειρών!  Αν και εμείς καταντήσαμε όχι σαν τον Δαθάν και τον Αβειρών, αλλά χειρότεροι και από την εποχή του Νώε και του Λωτ.

Χανιά Κρήτης, 25/2/2021

 πηγή

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Από την ευλάβεια του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, στην βλάβη των σημερινών Χριστιανών (trelogiannis.blogspot.com)

2 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2021/03/blog-post_8.html

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΝΑ. ΤΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΩΤΕΡ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

χαλαρωσε είπε...

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2021/03/blog-post_5.html?