Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Κώστας Γρίβας: Αυτή την ΑΟΖ δικαιούνται τα Ελληνικά νησιά

 Οι Φιλιππίνες προσέφυγαν στον δικαιοδοτικό δικαστήριο της Χάγης για τα νησιά έναντι του χερσαίου μεγέθους της Κίνας.

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και διδάσκει Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως αναφέρει το olympia.gr.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο καθηγητής οι Φιλιππίνες προσέφυγαν στον δικαιοδοτικό δικαστήριο της Χάγης για τα νησιά έναντι του χερσαίου μεγέθους της Κίνας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι αν ένα νησί έχει ιστορικά αποδεδειγμένα πολιτισμό στο βάθος των αιώνων και μπορεί να στηρίξει οικονομική παρουσία τότε δικαιούται οικονομική ζώνη. Αυτός είναι και ο διαχωρισμός που δίνει το διεθνές δίκαιο, εθιμικά πλέον, μεταξύ νήσου και βράχου. Προφανώς λοιπόν τα Ελληνικά νησιά με την τεράστια ιστορία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που έχουν δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχουν οικονομική ζώνη

.Κώστας Γρίβας: Αυτή την ΑΟΖ δικαιούνται τα Ελληνικά νησιά | Pentapostagma

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ. 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Η ΚΡΙΣΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΟΣ. 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΕΛΗΣΗ Η ΑΠΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''2. H φορολογική διοίκηση σχεδιάζει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποία οι φορολογούμενοι με το κινητό τους θα μπορούν να σκανάρουν τις χάρτινες αποδείξεις αμέσως μετά τη συναλλαγή με το κατάστημα ή τον επαγγελματία. Η εφαρμογή σύμφωνα με πληροφορίες θα διατίθεται από το Google Play και θα επιτρέπει στον φορολογούμενο να σκανάρει ειδικό κωδικό -QR Code- που περιλαμβάνεται στην απόδειξη. Ήδη πολλές επιχειρήσεις εκδίδουν αποδείξεις με QR Code. ''
Ερωτώ: όλοι αυτοί οι 'σχεδιαστές' ανήκουν στο ανθρώπινο είδος;

Ανώνυμος είπε...

https://www.iefimerida.gr/news/277715/sfaliara-stin-kina-dikastiki-itta-sti-hagi-gia-tis-diekdikiseis-tis-sti-siniki-thalassa