Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Φθιώτιδος Συμεών: «Μάνα η Παναγία, μάνα και η Εκκλησία» (ΦΩΤΟ)

simeon mana 1

Στην έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μενδενίτσης και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου τέλεσε την τελευταία Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Καμένων Βούρλων και Μενδενίτσης ΄π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη και Αμφικλείας π. Διομήδη Παναγιωτόπουλο και τον Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος π. Κωνσταντίνο Βάγια.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το πρόσωπο της Παναγίας μας, μας δείχνει πώς οφείλουμε να λειτουργούμε μέσα στην κοινωνία τόσο ως πρόσωπα, όσο και ως θεσμοί και κοινοτικές οντότητες.

«Όπως είναι η Παναγία, έτσι είναι και η Εκκλησία. Μάνα είναι η Παναγία, μάνα είναι και η Εκκλησία. Ανοιχτή αγκαλιά η Παναγία, ανοιχτή αγκαλιά και η Εκκλησία. Έτσι καλούνται να λειτουργούν όλοι οι θεσμοί και εμείς ως μεμονωμένα πρόσωπα. Η Πλατυτέρα του Κόσμου και Ευρυχωρoτέρα των Ουρανών μας καλεί σε μία ευρυχωρία και ανοιχτωσιά όλους μας.

Μακάρι μια Πολιτεία να εμπνέεται από την Παναγία και να είναι μία ανοιχτή ευρύχωρη αγκαλιά με δικαιοσύνη και ισότητα και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην μόρφωση, στην υγεία, στην εργασία, στην ασφάλεια, στο περιβάλλον για όλους τους ανθρώπους. Τότε θα είναι μία Πολιτεία που θα έχει την ευλογία της Παναγίας στον τρόπο της λειτουργίας της», υπογράμμισε ο κ. Συμεών.

Η συνέχεια: Φθιώτιδος Συμεών: «Μάνα η Παναγία, μάνα και η Εκκλησία» (ΦΩΤΟ) (romfea.gr)


ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΗΝ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ" ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΑΝΟΗΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: