Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

π. Λίβυος: Μην Απελπίζεσαι

 Έχουμε πει πολλές φορές φορές ότι πιο φοβερή από την αμαρτία είναι η απελπισία. Γι’ αυτό η εκκλησία προσπαθεί να μας προφυλάξει από αυτήν με κάθε τρόπο, μια και ξέρει καλά ότι ο άνθρωπος είτε έτσι είτε αλλιώς θα αμαρτήσει

Δεν γίνεται να μην συμβεί αυτό. Εκείνο όμως που πρέπει να αποφευχθεί είναι η απελπισία από την πτώση. Ο Θεός δεν ζητάει, πολύ περισσότερο δεν χαίρεται με τις ενοχές και την απελπισία του ανθρώπου που λάθεψε στην ζωή του. Πολύ προτού εμείς πέσουμε σε μια αμαρτία γνωρίζει ότι αυτό θα συμβεί, γι’ αυτό για τον καθένα από εμάς έχει σχέδιο σωτηρίας. Αρκεί εμείς να ευχαριστιακά να το αποδεχθούμε. Τίποτα ούτε η πτώση μας δεν μένει αναξιοποίητη από τον Θεό, για όλα έχει το σχέδιο του. Γι αυτό καμία αμαρτία δεν μπορεί πλέον να σταθεί αιτία και εμπόδιο χωρισμού μας από το Θεό. Παρα μόνο εκείνη που δεν την μετανοούμε και δεν ζητάμε το έλεος του Θεού. Καμία αμαρτία και λάθος δε μπορεί να σταθεί μεγαλύτερο από το άπειρο αγαπητικό έλεος Του. Ο Θεός μας αγαπάει παράφορα, μανικά, με πάθος και ερωτική φορά έως σταυρού και θανάτου, θανάτου που γεννά την ζωή. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει κανέναν πλάσμα του έξω απ την αγκαλιά του έστω κι εάν μια φορά του απλώσαμε το χέρι μας ακόμη και με δισταγμό. Αυτό το χέρι ο Θεός δεν θα το αφήσει ποτέ από το την αγαπητική παλάμη του. Αυτό ας μην το ξεχάσουμε ποτέ. Χέρι που απλώθηκε στο Θεό, εκείνος το κρατάει αιώνια.

π. Λίβυος: Μην Απελπίζεσαι | Pentapostagma

Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΘΕΟΣ. ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΔΙΩΚΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ.ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗΣ( ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΗΣΥΧΑΣΜΟ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ(ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΥ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ. ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΨΕΩΝ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kapote eixe pei o papa Livyos oti kakos stin Ekklisia oi anthropoi anazitoun vevaiotites. Vre papa Livye an thelei o kosmos avevaiotita paei sta praktoreia PRO PO. Afou loipon o Livyos theorei to idryma opou troei kai pinei kati san vazoume stin Liverpool 1.75 alla dinoume kai stin Woolves 3.50 kai sto X 2.75 kai kapoioi ton theoroun ierea sygnomi Amethyste alla pisteyo oti mataiopneis otan anevazeis keimena tou agiou Symeon AM