Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Ο εμβολιασμός κατά του Covid δοκιμάζεται. Μέρος 2: μια πρωτοφανής θνησιμότητα

Κοινωνιολόγος, διευθυντής έρευνας στο CNRS (Μεσογειακό Κέντρο Κοινωνιολογίας, Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας). https://www.lames.cnrs.fr/spip.php?article10
Γαλλία

Επεισόδιο 59  (ενημερώθηκε στις 08/01/2021)

Από τους Laurent MUCCHIELLI (κοινωνιολόγος, διευθυντής έρευνας στο CNRS), Hélène BANOUN (φαρμακοποιός βιολόγος, PhD, πρώην ερευνητής στο INSERM), Emmanuelle DARLES (λέκτορας επιστήμης υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille), Éric MENAT (γιατρός ιατρικής, γενικός ιατρός) , Vincent PAVAN (λέκτορας μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille) & Amine UMLIL (νοσοκομειακός φαρμακοποιός, νοσοκομειακός γιατρός, "μονάδα φαρμακοεπαγρύπνησης / CTIAP (εδαφικό κέντρο για ανεξάρτητες πληροφορίες και φαρμακευτικές συμβουλές) / Συντονισμός της εγρήγορσης της υγείας" του Νοσοκομειακού Κέντρου Cholet) .

Επικοινωνία: laurent.mucchielli@protonmail.com

* * *

Στο προηγούμενο επεισόδιο της μίνι σειράς μας για τον εμβολιασμό, δείξαμε ότι τα πιο άμεσα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα παγκοσμίως είναι επαρκή για να αποδείξουν ότι ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από τη μόλυνση και τη μετάδοση του Sars-Cov-2, ιδίως του τρέχοντος Δέλτα (ή Ινδική) παραλλαγή, η οποία έρχεται σε αντίθεση μαζικά με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις εκπροσώπων της γαλλικής εκτελεστικής εξουσίας σχετικά με την «προστασία από εμβόλια». Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο διευθυντής του NIAID, Antony Fauci, μόλις το αναγνώρισε δημόσια , προτείνοντας ακόμη και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από εμβολιασμένα άτομα. Ένα άλλο παράδειγμα: στην Αγγλία, οι Γάλλοι τουρίστες πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι. Ως εκ τούτου, είναι ήδη σαφές ότι ο εμβολιασμός δεν είναι η θαυματουργή λύση που ανακοινώθηκε για την αναχαίτιση της επιδημίας και ότι ο εκβιασμός που διατυπώθηκε από το γαλλικό στέλεχος (γενικός εμβολιασμός ή επανέλεγχος) βασίζεται σε ψέμα. Ένα δεύτερο ψέμα που επαναλήφθηκε αρκετές φορές τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας (και άλλους εκλεγμένους αξιωματούχους που υιοθετούν αυταρχικές στάσεις υγείας, όπως ο δήμαρχος της Νίκαιας κ. Εστρόσι ) είναι πιθανώς η υποτιθέμενη εικονική εξαφάνιση ("96 %") σοβαρών μορφών Covid χάρη στον εμβολιασμό. Στο Ισραήλ, μία από τις χώρες όπου ο πληθυσμός είναι ο πιο εμβολιασμένος στον κόσμο, οι αρχές μόλις αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα της χώρας για τους εμβολιασμένους τουρίστες., υποδεικνύοντας όχι μόνο ότι ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από μόλυνση και μετάδοση, αλλά επίσης ότι η πλειοψηφία των ατόμων που νοσηλεύονται για σοβαρές μορφές είναι πλέον εμβολιασμένοι. Όλα αυτά υποδηλώνουν σαφώς ότι ένας κόλπος διαχωρίζει το βιομηχανικό μάρκετινγκ (που προέρχεται από την πολιτική προπαγάνδα) από τις πραγματικότητες της δημόσιας υγείας. Και είναι επίσης στο κάτω μέρος αυτής της αβύσσου που προς το παρόν έχει ξεχαστεί το ζήτημα των πιο σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων του εμβολιασμού κατά του covid, το θέμα αυτού του νέου επεισοδίου.

Βγείτε από την άρνηση, παρατηρήστε ψυχρά τα δεδομένα φαρμακοεπαγρύπνησης


Σε ένα άλλο προηγούμενο επεισόδιο της έρευνάς μας , δείξαμε πώς και γιατί οι περισσότεροι Γάλλοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν προδώσει ορισμένες βασικές ηθικές αρχές του επαγγέλματός τους, χωρίς να ασκούν πλέον τον ρόλο τους ελέγχου και ισορροπίας για να γίνουν, αντίθετα, απλά ρελέ της κυβερνητική επικοινωνία. Συγκεκριμένα, το τέλος της ερευνητικής δημοσιογραφίας, που αντικαταστάθηκε από τον έλεγχο γεγονότων στο γραφείο , ο οποίος δεν είναι παρά μια πλαστή δημοσιογραφία. Όσον αφορά την ασφάλεια των εμβολίων κατά του covid, η ψευδοδημοσιογραφία θα επιδιώξει να αρνηθεί την πραγματικότητα των αρνητικών επιπτώσεων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό λόγο. Ένα παράδειγμα μεταξύ πολλών άλλων παρέχεται απόΕλεγκτές γεγονότων από την τηλεοπτική ομάδα TFI-LCI, οι οποίοι, από τον Ιανουάριο του 2021, προσπάθησαν να αρνηθούν τυχόν αρνητικές ιατρικές συνέπειες του εμβολιασμού (το τελευταίο άρθρο σχετικά με αυτό πρέπει να διαβαστεί εδώ ). Το επιχείρημα παραμένει το ίδιο και είναι γνωστό. Σε όλες τις τοποθεσίες φαρμακοεπαγρύπνησης στον κόσμο, βρίσκουμε τις ίδιες ερμηνευτικές προφυλάξεις που υποδεικνύουν ότι οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών που αποδίδονται σε ένα συγκεκριμένο φάρμακο αποτελούν μόνο τεκμήριο αιτιότητας (καταλογισμός). Αυτό το τεκμήριο εντούτοις ενισχύεται σημαντικά όταν οι θάνατοι εμφανίζονται πολύ γρήγορα μετά τον εμβολιασμό , κάτι που συμβαίνει όπως θα δούμε με τα αμερικανικά δεδομένα (η συντριπτική πλειοψηφία των δηλωθέντων θανάτων συνέβησαν εντός 48 ωρών).

Επιπλέον, αυτές οι ερμηνευτικές επιφυλάξεις πρέπει να εφαρμοστούν γενικά στη φαρμακοεπαγρύπνηση και θα δούμε ότι η σύγκριση με άλλα φάρμακα δείχνει ότι κάτι νέο συμβαίνει όντως για αυτά τα γενετικά εμβόλια κατά του κορονοϊού .. Ως συνήθως, οι δημοσιογράφοι τυφλώνονται από την εξάρτησή τους από την πολιτική εξουσία και τις θεσμικές πηγές που συνδέονται άμεσα με το Υπουργείο Υγείας και εμφανίζουν ένα κριτικό πνεύμα εξαιρετικά μεταβλητής γεωμετρίας. Οι ίδιες προφυλάξεις ισχύουν, για παράδειγμα, για τον υπολογισμό των θανάτων που οφείλονται στον Covid (θάνατοι από Covid ή μεCovid;), ένα θέμα για το οποίο σχεδόν δεν έχουμε διαβάσει ποτέ κριτικό άρθρο στον Τύπο. Ένα άλλο εντυπωσιακό παράδειγμα προκατάληψης: στα τέλη Μαρτίου 2020, ήταν αρκετές οι 3 περιπτώσεις θανάτου (που συνδέονται στην πραγματικότητα με υπερβολική δόση αυτοθεραπείας) που αναφέρθηκαν από τη φαρμακοεπαγρύπνηση για να προκαλέσουν στη Γαλλία μια καταιγίδα πολιτικών μέσων με θέμα την επικινδυνότητα υδροξυχλωροκίνη . Με άλλα λόγια, για τους περισσότερους δημοσιογράφους, οι στατιστικές υγείας είναι αδιαμφισβήτητες όταν συμβαδίζουν με την επίσημη αφήγηση, αλλά ξαφνικά γίνονται αμφισβητήσιμες όταν έρχονται σε αντίθεση με την ίδια αφήγηση. Αυτή η πνευματική ανεντιμότητα πρέπει να είναι προφανής.

Επιπλέον, θα δούμε ότι, σε ορισμένες χώρες (όπως η Γαλλία αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες), οι πληροφορίες φαρμακοεπαγρύπνησης σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων κατά του covid αναφέρονται κυρίως από γιατρούς και όχι από ασθενείς. Και θα δούμε επίσης ότι επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό εκείνες των χωρών (όπως οι Κάτω Χώρες) όπου η δήλωση γίνεται κυρίως από ασθενείς. Θα δούμε ακόμη ότι υπάρχει έρευνα που έχει ελέγξει αναδρομικά την αξιοπιστία αυτών των δηλώσεων και η οποία υποδηλώνει υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας.

Μακριά από αυτά τα σύνολα αναπαραστάσεων και από αυτά τα έγκυρα επιχειρήματα, θα παρακολουθήσουμε εν ψυχρώ τα δεδομένα της φαρμακοεπαγρύπνησης που αφορούν την ασφάλεια των εμβολίων κατά του covid. Και θα το κάνουμε σε πολλές χώρες για να ξεφύγουμε από τον γαλλικό τροπισμό. Στη συνέχεια θα δούμε ότι, στην πραγματικότητα, οι ίδιες παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν σχεδόν παντού στις δυτικές χώρες.

Τελευταία ακρίβεια πριν από την έναρξη της εξέτασης των αριθμών: μακριά από την υπερβολή των προβλημάτων, τα στοιχεία αυτά αντιθέτως θεωρούνται ως ελάχιστα υποτιμητική πραγματικότητα. Πράγματι, η φαρμακοεπαγρύπνηση λειτουργεί σχεδόν παντού με παθητικό (και όχι προ-ενεργό) τρόπο: τα κέντρα που είναι αφιερωμένα στη συλλογή των ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων περιμένουν από τους επαγγελματίες υγείας και τα άτομα να τους ειδοποιήσουν για τα προβλήματα. Εάν για τον έναν ή τον άλλο λόγο (λήθη, αβεβαιότητα, αυτολογοκρισία, έλλειψη χρόνου ή αμέλεια γενικών ιατρών ή νοσοκομείων, απομόνωση του ασθενούς που πεθαίνει μόνος στο σπίτι, άγνοια του ιατρικού φακέλου του αποθανόντος από τον γιατρό που καθιερώνει το θάνατοι πιστοποιητικών, διάφορα προβλήματα υπολογιστή κ.λπ.) οι γιατροί ή οι ασθενείς δεν συμπληρώνουν τη φόρμα αναφοράς περιστατικού, δεν θα γίνει ποτέ γνωστό. Επομένως, η υποτίμηση της πραγματικής κατάστασης των προβλημάτων είναι μόνιμη και μαζική. οΟι πρώτες γαλλικές μελέτες , στις αρχές της δεκαετίας του 2000, υπολόγισαν ότι περίπου το 95% των ανεπιθύμητων ενεργειών δεν αναφέρθηκαν. Ακόμα κι αν κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι η υποαναφορά αφορά κυρίως τις λιγότερο σοβαρές παρενέργειες, όλα όσα ακολουθούν πρέπει όχι μόνο να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη, αλλά επιπλέον να θεωρηθούν ότι αποτελούν πιθανότατα ευφημισμό της πραγματικότητας. οποιοδήποτε άλλο φάρμακο).

Στη Γαλλία, αναφορές από το πρακτορείο φαρμάκων

Στη Γαλλία, ο Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) δημοσιεύει μια «  εβδομαδιαία παρακολούθηση των δυσμενών επιπτώσεων των εμβολίων  », εκ των οποίων εξετάσαμε τις λεπτομερείς εκθέσεις για καθένα από τα τέσσερα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη Γαλλία. Θα παρατηρούμε συστηματικά όσα λέγονται για τις "σοβαρές" επιδράσεις (σε αντίθεση με τις μη σοβαρές επιπτώσεις που είναι οι μικρές άμεσες τοπικές αντιδράσεις στην ένεση).

Όσον αφορά το εμβόλιο AstraZeneca , το ANSM αναφέρει ότι 7,2 εκατομμύρια δόσεις είχαν χορηγηθεί από τις 8 Ιουλίου 2021, κυρίως στον πληθυσμό που στοχεύει στις συστάσεις για εμβόλια για άτομα άνω των 55 ετών, αλλά «ωστόσο σημειώνουμε 623 δόσεις που ανιχνεύθηκαν ως χορηγούμενες σε ασθενείς ηλικίας κάτω των 16 ετών ». Την ίδια ημερομηνία, περισσότερα από 22.071 ανεπιθύμητα συμβάντα δηλώθηκαν, αποκλειστικά από επαγγελματίες υγείας (θυμόμαστε ότι διατηρήθηκαν ως προτεραιότητα στην αρχή, σύμφωνα με τη σύσταση της Haute Autorité de Santé της 2 Φεβρουαρίου 2021.), συμπεριλαμβανομένων 5.191 «σοβαρών» γεγονότων (σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου). Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, αυτές οι σοβαρές περιπτώσεις αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες αλλά συγκεντρώνονται μεταξύ 30 και 74 ετών. Από αυτά τα 5.191 σοβαρά συμβάντα, το ένα τέταρτο απαιτούσε νοσηλεία, τα 247 ήταν απειλητικά για τη ζωή, τα 121 οδήγησαν σε αναπηρία ή ανικανότητα και 170 οδήγησαν στο θάνατο.

σοβαρή-astrazeneca

Πηγή: CRPV d'Amiens - CRPV de Rouen, Έρευνα φαρμακοεπαγρύπνησης του εμβολίου VAXZEVRIA®

.

.

.

.

Όσον αφορά το εμβόλιο από την Pfizer , πάνω από 42.500.000 δόσεις χορηγήθηκαν στο 1 st Ιούλιο 2021 (συμπεριλαμβανομένων 700 000 νέοι από 16 έως 18 ετών) και 31 389 περιπτώσεις επιδράσεις / ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν αναφερθεί, κυρίως από τους επαγγελματίες της υγείας . Μεταξύ αυτών, 8.689 «σοβαρά» συμβάντα που συνέβησαν από την ηλικία των 30 ετών (το 27,7% όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών), συμπεριλαμβανομένων 2.551 απειλητικών για τη ζωή συμβάντων, 460 αναπηριών ή ανικανότητας και 761 θανάτων.

σοβαρές περιπτώσεις-pfizer

Πηγή: CRPV de Bordeaux, CRPV de Marseille, CRPV de Toulouse, CRPV de Strasbourg, έρευνα φαρμακοεπαγρύπνησης εμβολίου Pfizer - BioNTech Comirnaty

.

.

.

Όσον αφορά το εμβόλιο   Janssen , ο ANSM αναφέρει ότι 608.489 ενέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 8 Ιουλίου 2021, συμπεριλαμβανομένου του 7% των ατόμων ηλικίας 16 έως 49 ετών και ακόμη και 407 παιδιών ηλικίας 0 έως 15 ετών, "σε αντίθεση με τις εθνικές συστάσεις για την αποθήκευση αυτού του εμβολίου για άτομα άνω των 55 ”! Την ίδια ημερομηνία, αναφέρθηκαν 243 ανεπιθύμητες ενέργειες, κυρίως από επαγγελματίες υγείας . Μεταξύ αυτών των γεγονότων, υπάρχουν 39 νοσηλείες, 4 ζωτικής σημασίας προγνώσεις, 1 αναπηρία ή ανικανότητα και 7 θάνατοι.

cas-graves-janssen

Πηγή: CRPV de Grenoble και CRPV de Lyon, Έρευνα φαρμακοεπαγρύπνησης του εμβολίου JANSSEN®

.

.

.

.

Όσον αφορά το εμβόλιο της Moderna , το ANSM αναφέρει ότι είχαν χορηγηθεί 5,2 εκατομμύρια δόσεις έως τις 8 Ιουλίου 2021, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 53.000 σε ανηλίκους. Την ίδια ημερομηνία, είχαν δηλωθεί περίπου 6.000 ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του 14,4% των σοβαρών περιπτώσεων και τόσες «απροσδόκητες περιπτώσεις» (δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τι καλύπτει αυτή η κατηγορία), που αναφέρθηκαν εδώ σχεδόν τόσο από άτομα όσο και από άτομα. Υγεία επαγγελματίεςΑπό τα 1.050 σοβαρά συμβάντα, υπάρχουν 312 νοσηλείες, 50 καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή, 25 αναπηρίες ή αναπηρίες και 44 θάνατοι (συμπεριλαμβανομένων μερικών περιπτώσεων θανάτων εμβρύων). Τα κυριότερα προβλήματα που παρατηρούνται σε αυτές τις σοβαρές περιπτώσεις είναι αιματολογικού / αγγειακού τύπου (θρόμβωση, εγκεφαλικό επεισόδιο, πνευμονική εμβολή), νευρολογικά (παράλυση προσώπου, γενικευμένοι σπασμοί), καρδιακά (αρρυθμίες, μυοκαρδίτιδα), στα οποία προστίθενται «28 αιφνίδιοι θάνατοι ανεξήγητοι» .

θήκες-τάφοι-μοντέρνα

Πηγή: CRPV de Lille, CRPV de Besançon, Έρευνα φαρμακοεπαγρύπνησης του VACCINE MODERNA

.

Τι παρενέργειες είναι αυτές ακριβώς;

Από τις 8 Ιουλίου 2021, στο τέλος περίπου 6 μηνών της εκστρατείας εμβολιασμού, η γαλλική φαρμακοεπαγρύπνηση του εμβολίου AstraZeneca ανέφερε συνολικά σχεδόν 43.000 ανεπιθύμητες ενέργειες / εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων 9.637 (22,5%) που χαρακτηρίστηκαν ως "σοβαρές". Πρόκειται για άμεσες αντιδράσεις στον εμβολιασμό, προσβολές του νευρικού συστήματος (παράλυση ειδικότερα), αγγειακά προβλήματα (θρόμβωση, εγκεφαλικό επεισόδιο συγκεκριμένα), σοβαρά αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα, τελικά πολύ σοβαρά δερματικά προβλήματα, αιματολογικές διαταραχές και σοβαρές διαταραχές της όρασης ή / και της ακοής .

ανεπιθύμητες ενέργειες-αστραζενέκα

CRPV της Amiens - CRPV της Ρουέν, Φαρμακοεπαγρύπνηση έρευνα του εμβολίου VAXZEVRIA®

.

.

.

.

Η ίδια ανάλυση μπορεί να γίνει και στα 4 εμβόλια που έχουν εν μέρει διαφορετικές σοβαρές παρενέργειες (ειδικά νευρολογικά και νευρικά για τη Moderna και την Janssen, πιο καρδιακά για το Pfizer).

Τέλος, αν προσθέσουμε τις πιο σοβαρές συνέπειες, που αναφέρονται πιο πάνω για κάθε ένα από τα 4 εμβόλια, φτάνουμε στο τραπέζι κάτω από την οποία παρουσιάζει η παρατήρηση περισσότερων από 15.000 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.800 νοσηλείες., Πάνω από 2.800 ζωής -threatening αποτελέσματα και σχεδόν 1.000 θάνατοι που ενδεχομένως συνδέονται με τον εμβολιασμό κατά του covid. Όλα σε μόλις 6 μήνες. 

σύγκριση-4-εμβολίων-στη Γαλλία

.

.

.

https://blogs.mediapart.fr/laurent-mucchielli/blog/300721/la-vaccination-covid-l-epreuve-des-faits-2eme-partie-une-mortalite-inedite

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι 'δημοκράτες ευρωπαϊστές' πως και το ξέχασαν; ''Το ψήφισμα 2361 του Συμβουλίου της Ευρώπης λέει: "Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανένας δεν υποχρεώνεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλα μέσα να κάνει το εμβόλιο εάν δεν το επιθυμεί ο ίδιος".
Προσθέτουμε τη διάταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου: "Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η άμεση ή έμμεση διάκριση σε βάρος ατόμων που δεν είναι εμβολιασμένα, για παράδειγμα για ιατρικούς λόγους ... ή επειδή δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να το κάνουν ή επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν »