Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ο Κερκύρας Νεκτάριος αναγνώρισε την ψευτοεκκλησία των ψευτομακεδόνων.

 

Διαβάζω στο δημοσίευμα εδώ και εδώ ότι την Κυριακή (2/10) στο Νόβι Σαντ στη Θεία Λειτουργία, η Εκκλησία της Σερβίας αγιοκατάταξε νέους αγίους με την συμμετοχή ιεραρχών από 6 άλλες «Τοπικές Εκκλησίες». Την είδηση «πετσοκομμένη» αναφέρει και η Μητρόπολη Κερκύρας. Μόνο που δεν είναι όλες «Τοπικές Εκκλησίες», καθότι σε αυτές περιλαμβάνεται και ένας σκοπιανός που παριστάνει τον Μακεδόνα ιεράρχη, ο ψευτοεπίσκοπος «Μπρεγκάλιντσας Μάρκος» της δήθεν «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» [Bishop Marko of Bregalnica of the Macedonian Orthodox Church-Ohrid Archbishopric] !

Ο δικός μας ιεράρχης πήγε και συλλειτούργησε μαζί του επειδή τον κάλεσε ο φίλος του ο Μπάτσκας Ειρηναίος! Έτσι απλά! Η προκλητικότητά τους δεν έχει προηγούμενο αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Απορώ για παράδειγμα πού έχουν εξαφανιστεί όλον αυτόν τον καιρό τα χριστιανικά σωματεία, τα οποία πρωτοστάτησαν στα μεγαλειώδη Συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας μας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μετατραπεί σε αγκάθι που ματώνει και δηλητηριάζει ολοένα και περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών Ελλάδος και Σερβίας. Ο άνθρωπος αυτός δεν ήρθε για καλό.

Στο συλλείτουργο συμμετείχαν και ιεράρχες από την Εκκλησία της Ρωσίας (όπως αναμενόταν), της Αντιοχείας, της Τσεχίας & Σλοβακίας, της Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας.

Η εκμετάλλευση των αγίων για ιδιοτελείς σκοπούς δεν φαίνεται να είναι προνόμιο του πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι Σλάβοι μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι! Μετά τους Αγίους της Θάσου και το μιαρό συλλείτουργο με τον σχισματικό Ντουμένκο, ήλθε η σειρά των Σέρβων με την αγιοκατάταξη του πρώην Μπάτσκας Ειρηναίου και των μαρτύρων για την προώθηση της ψευτοεκκλησίας των Σκοπιανών.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρεται στον βίο του, ενδεικτικό της υποκρισίας των σημερινών ταγών της Εκκλησίας. Λέει σε κάποιο σημείο ότι «Ως μέλος της Ιεράς Συνόδου χρησιμοποίησε την εξουσία του για να βοηθήσει στην σταθεροποίηση της Σερβικής Εκκλησίας και να βάλει φραγμό στις Ουγγρικές προσπάθειες που επιδίωκαν την δημιουργία μιας ανεξάρτητης Ουγγρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην οποία συμμετείχε μερικώς το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.» Σήμερα οι υποκριτές που αγιοκατάταξαν τον πρώην Ειρηναίο κάνουν τα ίδια που εκείνος πολεμούσε και αναγνωρίζουν την ψευτομακεδονική ψευτοεκκλησία εις βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος και της ιστορικής αλήθειας.

Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται μόνο στους Σέρβους. Στο κείμενο της Μητροπόλεως Κερκύρας και Παξών γράφει:

«Η συνείδηση του ορθοδόξου πληρώματος της εκκλησίας τον είχε κατατάξει προ πολλού στις τάξεις των Αγίων ομολογητών και μαρτύρων της Αγίας μας εκκλησίας. Το ορθόδοξο πατριαρχείο επισφράγισε την συνείδηση του λαού και κατέταξε στάς δέλτους των Αγίων μας των νέων άγιων της εκκλησίας της Σερβίας Ειρηναίου και των συν αυτό αναιρεθέντων μαρτύρων.»

Για να προβληματιστούμε πόση συνείδηση και ειλικρίνεια έχουν όλοι αυτοί που μιλούν για συνείδηση, θυμίζουμε στην Μητρόπολη Κερκύρας και Παξών και ιδιαιτέρως στον Μητροπολίτη της την συνείδηση του Ελληνικού Λαού, όπως αυτή καταγράφηκε στα μνημειώδη Συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας, και όπως καταγράφεται στην ματωμένη ιστορία της. Δεν είναι οξύμωρο, αντιφατικό και υποκριτικό αυτό που κάνετε;

Βλέποντας όμως όλη αυτήν την κακοποίηση των Αγίων από υψηλόβαθμους ρασοφόρους καταλαβαίνει κανείς για ποιον λόγο ο Θεός στα έσχατα χρόνια θα κρύψει τους Αγίους Του.

Να τους κρύψει. Γιατί αυτή η χυδαία εκμετάλλευση από τους υψηλόβαθμους της Εκκλησίας συν τοις άλλοις λειτουργεί και αποτρεπτικά να μην γίνει κανείς Άγιος.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ. ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ. ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ. 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.ΑΧΡΙΣΤΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: