Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

~ Άγιος Σωφρόνιος_Όσοι επιδιώκουν ένωση με τον παπισμό, αγνοούν δυο πράγματα. Το ύψος της Ορθοδοξίας και το βάθος της παπικής αιρέσεως.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Alois Stepinac ευλόγησε τα όπλα των Ustasa, και η καθολική Εκκλησία τον τιμώρησε...αγιοποιώντας τον.

https://www.papalartifacts.com/portfolio-item/blessed-aloysius-stepinac/

https://en.wikipedia.org/wiki/Aloysius_Stepinac

Ανώνυμος είπε...

Ο Αργεντίνος γενικά συναντά κόσμο και κοσμάκη. Όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί του αλλά ας του το αναγνωρίσουμε πως αυτός το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Ο Γερμανός, μεταξύ μας, ήταν λίγο δυσκοίλιος.
Μια πρόσφατη μάζωξη, έξω από τα συνηθισμένα στους δικούς μας που το έχουν τερματίσει με τα περί αγαπολογίας, εκκλησιολογίας, χριστολογίας, πατερολογίας, ευχαριστιολογίας (και τελειωμό δεν έχουμε) μπορεί να βρει κάποιος στα παρακάτω.

https://www.vaticannews.va/en/pope/news/2023-06/pope-to-artists-may-your-work-reflect-god-glory.html

https://fortune.com/2023/06/23/pope-francis-vatican-sistine-chapel-artists-piss-christ-andres-serrano/

https://www.vaticannews.va/en/pope/news/2023-06/pope-to-artists-may-your-work-reflect-god-glory.html

https://www.wallpaper.com/design-interiors/pope-francis-addresses-artists-vatican-june-2023-speech

Τα συμπεράσματα δικά σας. Ψάξτε λίγο για ονόματα που παραβρέθηκαν και ίσως καταλάβετε ακόμα περισσότερα αν δεν είστε εξομοιωμένοι με τα σημερινά τεκταινόμενα περί σύγχρονης τέχνης. Μπροστά σε κάτι τέτοια οι δικοί μας σίγουρα θα μπαίνουν στον πειρασμό να πάρουν σβάρνα τις Γκαλερί ανά την υφήλιο αναφωνώντας "που είμασταν ξεχασμένοι τόσα χρόνια ρε φίλε;;;;;!!!!!!". Tip.... αγόρια ξεκινήστε από Miami μεριά....., προχώ γκαλερί, ζεστό κλίμα παραπλήσιο το δικό μας, φθηνές σχετικά λατινοαμερικάνικες "υπηρεσίες" αλλά και ανοικτόμυαλο τοπικό παράρτημα. Αποφεύγετε βυζαντινά παραδοσιακά αρωματικά γιατί με την υγρασία φέρνουν κάτι από μπόχα. Συχνά κρύα ντους είναι αρκετά αν δεν προλαβαίνετε με την αρωματολογία μέσα στις τόσες λογίες που σας απασχολούν.

Και αφού είπα πολλά άσχετα ας πω και ένα ακόμα. Έχω μια υποψία πως ο ποντίφικας πρέπει να βαριέται αφόρητα τις συναντήσεις που δίνουν φώτο σαν αυτή της ανάρτησης σου φίλε αμέθυστε και να γουστάρει κάργα συναντήσεις σαν αυτή που παραπέμπω. Αλήθεια ποιος μπορεί να τον κακολογήσει για αυτή την βαρεμάρα; Πόσοι δεν θα ήθελαν να συναντήσουν τους "προφήτες" του σήμερα! Τους πραγματικούς εργάτες του "πνεύματος".

Τα πράγματα είναι, νομίζω, πολύ χειρότερα από όσο πιστεύουμε.
Καλή Παναγιά.

P.S. Ίσως τα παραπάνω άσχετα να μου ήρθαν συνειρμικά ένεκα του ότι ο Άγιος Σωφρόνιος στα νιάτα του ήταν ζωγράφος.