Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Από την κάθαρση στην θέωση - κ. Διονύσιος Σκλήρης


Η πορεία από την κάθαρση του ανθρώπου μέχρι και τη θέωση είναι μια μακρά διαδικασία η οποία, φυσικά, δεν είναι απλή ή εύκολη. Στην ιστορία της Εκκλησίας μας, πλήθος αγίων ήρθαν σε επίγνωση της ανθρώπινης αδυναμίας τους και προσπάθησαν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους να φτάσουν κοντά στον Θεό και να επιστρέψουν στην κατάσταση στην οποία μας έπλασε ο Θεός. Μέσα από αυτή τη μακρά διαδικασία ο άνθρωπος φτάνει στη θέωση, στη κοινωνία με τον Θεό, ο Οποίος του δόθηκε ολόκληρος μέσα από την Σάρκωσή Του, το Πάθος και την Ανάστασή Του. Μέσα από την Εκκλησία ο άνθρωπος μπορεί να γίνει μέλος του Σώματος του Χριστού και μέσα από αυτό το Σώμα να φτάσει πιο κοντά στη θέωση, ακολουθώντας πάντοτε τον λόγο του Θεού και την καθοδήγηση των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Με τον κ. Διονύσιο Σκλήρη, θεολόγο και συγγραφέα.


ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
 ΚΑΙ Ο ΠΕΛΑΓΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.
 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.  
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΚΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΗΟΣ, ΠΡΟΝΕΩΤΕΡΙΚΟΣ, ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ. 
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟΦΣΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: