Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Υποδιευθυντής του Paris Match: o πόλεμος στη Συρία τελείωσε..χτυπήματα στη Συρία θα προεκτείνουν εκ νέου τον πόλεμο. Η πλειοψηφία της « αντιπολίτευσης » είναι ισλαμιστές. π.χ. ο FSA πήγε στο Afrin με μασκοφόρους και ξίφη.

Σε συνέντευξή του στο  στις 12.4.18 ο υποδιευθυντής του Paris Match ο  Regis le Sommier  αναφέρει στο CNEWS ότι « η Σαουδική Αραβία χρηματοδότησε κι εξόπλισε τον Ισλαμικό Στρατό ( Jaish al Islam) έδωσε εκατομμύρια δολάρια στον Ισλαμικό Στρατό και αυτό δεν είναι μυστικό. Οι δυνάμεις του Κόλπου όπως το Κατάρ επένδυσαν…, το Κατάρ χρηματοδότησε επίσης τον Ισλαμικό Στρατό. Η πλειοψηφία στην « αντιπολίτευση » είναι ισλαμιστές .Ποιά ομάδα να πάρουμε τον FSA ; Οι ομάδες του FSA δεν έχουν τίποτα δημοκρατικό έφθασαν ως μασκοφόροι με ξίφη στο Αφρίν. » Ο ίδιος άρτι αφιχθείς από Γκούτα μίλησε στις 13.4.18 στο Grand Matin Sud Radio.
Régis Le Sommier, directeur adjoint de Paris Match
« Χθες ο τελευταίος θήλακας που καρτούσαν οι αντάρτες εκκενώθηκε,τα τελευταία convois έφυγαν. Δεν υπάρχει πια μάχη,ούτε παρουσία ανταρτών σε αυτή τη ζώνη. Υπολείπονται 2 μικρές συνοικίες που ελέγχει η ISIS στο Νότο Δαμασκού που όφειλαν ν΄ανακτηθούν τις επόμενες 2 βδομάδες .Στη Συρία ο πόλεμος τελείωσε. »
Σύμφωνα με τον ίδιο τα  « άτομα είναι ανακουφισμένα που δεν ζουν πια υπό την απειλή των βομβαρδισμών γι αυτά που κατοικούν στην  Ghouta, και γι αυτά που κατοικούν στο κέντρο της πόλης της Δαμασκού , που δεν υπάρχουν πια οβίδες που έρχονταν από τις ζώνες των ανταρτών και που χτυπούν κάπως στα τυφλά στο κέντρο της πόλης εδώ κι 7 χρόνια….. Χτυπήματα κατά Συρίας…θα προεκτείνουν εκ νέου τον πόλεμο (…) « 
Αν ο Άσαντ πέσει οι τζιχαντιστές και το βαθύ ισλάμ παίρνουν την εξουσία.  Την ίδια θέση καταδίκη έναντι της δυτικής πολιτικής στο συριακό καταθέτει και ο άγγλος πολιτικός βουλευτής George Galloway που γράφει στις 12.4.18  « Θα ήθελα να επιστρέψω στο θεμελειώδες και συχνά αναπάντητο ερώτημα : Γιατί είμαστε με την πλευρά του “Army of Islam” σε αυτόν τον πόλεμο; Πότε πως και γιατί αποφασίσαμε αυτό; » …

Δεν υπάρχουν σχόλια: