Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η Τουρκία σε μία απίστευτη κίνηση καπηλείας της ιστορίας παρουσιάζει το «Έτος Τροίας 2018» στη Θεσσαλονίκη!

Η Τουρκία παρουσιάζει το «Έτος Τροίας 2018» στη Θεσσαλονίκη!
Η καμπάνια θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας, που διοργανώνει ο δήμος
Την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Τούρκους για το «Ετος Τροίας 2018» θα έχουν οι Θεσσαλονικείς το τριήμερο 18-20 Μαΐου! Σε μία απίστευτη κίνηση καπηλείας της ιστορίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακήρυξε το 2018 ως «Ετος Τροίας» και τώρα η καμπάνια αυτή έρχεται να παρουσιαστεί και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας, που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης! 
Θέμα της φετινής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, είναι «Η μόρφωση στο δρόμο για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό». Την τουρκική συμμετοχή προαναγγέλλει ο γενικός πρόξενος της γειτονικής χώρας στη Θεσσαλονίκη Orhan Yalman Okan, ο οποίος απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς το ελληνικό κοινό, να παραστεί στη χορευτική και μουσική παράσταση του ομίλου νεολαίας και αθλητισμού του λαογραφικού και ερευνητικού συλλόγου του Τσανακαλέ (Δαρδανέλια). 
Ο Τούρκος πρόξενος μάλιστα, ενημερώνει «ότι στο τουρκικό περίπτερο της Γιορτής Πολυγλωσσίας (στις 18,19,20 Μαΐου) θα γίνει ενημέρωση για το “Ετος Τροίας 2018”), το οποίο αποτελεί την κεντρική πλατφόρμα προβολής του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού, στοχεύοντας στην προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών μέσω της σύγχρονης αναβίωσης του μύθου του Πάρη και της Ωραίας Ελένης.
TROIA
Μανόλης Γαλάνης 15/05/2018 protothema.gr
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: