Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ολική απαγόρευση προσέλευσης πιστών στους ναούς (πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών)

Σε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (10.04.2020) που η Ιερά Σύνοδος απέστειλε προς όλες τις Μητροπόλεις και τους ναούς ορίζεται ότι «δεν επιτρέπεται η προσέλευση κοινού στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας,

όχι μόνο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής αλλά και πριν ή μετά από αυτήν, υπό καμία αιτία ή πρόφαση, κατά την περίοδο ισχύος της ως άνω Κ.Υ.Α. ήτοι από 12/4/2020 έως 20/4/2020».
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ


ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ. ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΗΔΟΝΗ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. 
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτό ζητά το "διεθνές δίκαιο": την προστασία κάθε πολιτείας που δέχτηκε τη φρικαλέα μείωση της πρόνοιας για την υγεία κατά 40 και παραπάνω τοις εκατό... Η επίσημη "Εκκλησία" συμφωνεί και επαυξάνει! Και το "διεθνές δίκαιο" θα τηρηθή μέχρι κεραίας, εδώ που "μπορούμε"... Εφ' όσον δεν μπορέσαμε και δεν μπορούμε πουθενά αλλού, ούτε στην Κύπρο, ούτε στις γερμανικές αποζημιώσεις, ούτε στα καταστροφικά μνημόνια, ούτε στη θέσπιση της ΑΟΖ, ΟΎΤΕ ΠΟΥΘΕΝΆ! Απομένουν μόνοι, ολομόναχοι οι Έλληνες, όσοι απέμειναν, και μέσα στην πατρίδα τους... Ζη Κύριος! Καλήν Ανάσταση!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Οι Έλληνες καλούνται να βιώσουν την τραγικότερη μοναξιά του δυτικού ανθρώπου.Γίνεται κατανοητό ότι η Ανάσταση εορτάζεται,πια,στην Ελλάδα από δημοσίους υπαλλήλους,υπαλλήλους του ελλαδικού κράτους που ουδεμία ευθύνη φέρουν για μια κοινωνία χωρίς ποίμνιο που άγεται και φέρεται από σπιθαμιαίους της πολιτικούς...

Νίκος Κ. είπε...

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν σαν κοινό εγκληματία,στο πλαίσιο του αυτοφώρου,τον ιερέα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι,που κοινώνησε περίπου 15 άτομα το πρωί της Κυριακής.Σύμφωνα με πληροφορίες,η αστυνομία πήρε κατάθεση από τον νεωκόρο.
Ο ιερέας δεν ήρθε για την Ακολουθία του Νυμφίου που ξεκίνησε στις 7,την ώρα που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.
Για το περιστατικό στο Κουκάκι διέταξε έρευνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα,το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύτηκε εντός του ναού,παρουσία συνολικά περισσότερων από 15 ατόμων. Επίσης,τελέστηκε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς,προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.
Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους.
Είναι απορίας άξιον,μετά από όλα αυτά,τι στάση θα κρατήσουν οι πιστοί απέναντι στην επίσημη ιεραρχία,αλλά και στους κυβερνώντες.
Κι έρχεται η στιγμή που θα αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ'αφήσεις...

amethystos είπε...

Μά, νά πάμε μέ τούς φαρισαίους επειδή ο Κύριος θεράπευσε Σάββατο;