Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ο καταναλωτικός πανικός και οι μολυσμένοι παράνομοι

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι οι μεταναστευτικές δομές που δεν αφορούν πια μόνο τα νησιά αλλά, επί πλέον, την ενδοχώρα – με τα τουλάχιστον 28 μουσουλμανικά χωριά που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς επίσης με αυτούς που μετέφερε κρυφά και εμφανίσθηκαν πρόσφατα σε περιοχές του Πειραιά. Εν προκειμένω, η έκρηξη της πανδημίας είναι θέμα χρόνου σε αυτές τις δομές κατά τα διεθνή ΜΜΕ – ενώ τεκμηριώθηκε από τους ελέγχους στη Ριτσώνα, όπου ενώ ανακαλύφθηκαν 23 κρούσματα, διέφυγαν ορισμένοι παράνομοι μετανάστες. Αποτελούν λοιπόν μία υγειονομική βόμβα που εάν εκραγεί, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην πατρίδα μας – ενώ δεν καταλαβαίνουμε γιατί η κυβέρνηση κατάργησε το νόμο που ψήφισε η ίδια μέσα σε ένα μήνα, με τον οποίο είχε αποφασισθεί η μη λήψη αιτήσεων ασύλου σύμφωνα με το άρθρο 78 του Μάαστριχτ. Το γεγονός αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο, όταν συνεχίζεται ο βίαιος εποικισμός της Ελλάδας από τους Τούρκους και η εισβολή των παράνομων μεταναστών – όπως τη χαρακτήρισε στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ακόμη χειρότερα, όταν οι Τούρκοι προγραμματίζουν την αποστολή μολυσμένων παράνομων  – με επί πλέον στόχο το στραγγαλισμό της τουριστικής μας περιόδου, για να μην φιλοξενήσουμε αυτούς που θα φοβηθούν να την επισκεφθούν, λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχει.

Επικαιρότητα

Ο πανικός της ελληνικής κοινωνίας φαίνεται από τις αγορές στα Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν αύξηση τζίρου κατά 27,5% από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου έως τις 22 Μαρτίου (πηγή: Nielsen)  – αγορές που επικεντρώνονται στα τρόφιμα (28,4%, κυρίως μακράς διαρκείας), στα προϊόντα οικιακής χρήσης (70%) και στα είδη προσωπικής υγιεινής (43,7%). Στην κατηγορία των τροφίμων ξεχώρισαν το αλεύρι, τα όσπρια, το ρύζι και τα ζυμαρικά που κατέγραψαν αλματώδη αύξηση πωλήσεων (146,1%, 138,2%, 124,4%, 118,1%, αντίστοιχα) – ενώ στα μη τρόφιμα τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν τα σαπούνια (246,7%), η χλωρίνη (184,2%), τα καθαριστικά σπιτιού (147,4%) και τα μαντηλάκια προσωπικής υγιεινής (133,8%).
Από την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί «σαρώνουν» τα πορτοκάλια κυρίως από την περιοχή του Άργους – ενώ οι τιμές του χυμού πορτοκαλιού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων αυξάνονται συνεχώς. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και σε άλλα τρόφιμα, ενώ το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου – αντί να λάβει τα μέτρα του εξασφαλίζοντας την επάρκεια τους για την εγχώρια αγορά, όταν πολλές άλλες χώρες όπως η Ρωσία, το Καζακστάν κλπ. απαγορεύουν τις εξαγωγές σιτηρών κλπ.
Ακόμη χειρότερα, καθυστερεί να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και της ιχθυοτροφίας – με αποτέλεσμα να προβλέπεται στενότητα στην προσφορά που θα οδηγήσει στην άνοδο των τιμών, άρα του πληθωρισμού σε περιβάλλον ύφεσης (οπότε στη θανατηφόρο ασθένεια του στασιμοπληθωρισμού).
Ευτυχώς βέβαια (αν και δυστυχώς όσον αφορά τα έσοδα της Ελλάδαςη ζήτηση από την πλευρά του τουρισμού, για την οποία υπάρχει προετοιμασία στα μεγάλα νησιά, όπως στην Κρήτη και στη Ρόδο, θα είναι μειωμένη – γεγονός που θα βοηθήσει στην επάρκεια της χώρας μας.
Ο πανικός τώρα αυξάνεται, όσο περνάει ο καιρός με κλειδωμένη την Οικονομία – με αποτέλεσμα να διαδίδονται υπερβολές, σε σχέση με την επάρκεια των χρημάτων στις τράπεζες ή με τη δυνατότητα του κράτους να πληρώνει συντάξεις. Εν προκειμένω όμως δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη από την ΕΚΤ, ενώ οι συντάξεις από το δημόσιο είναι εγγυημένες – μεταξύ άλλων από το μαξιλάρι που διαθέτει η Ελλάδα ύψους 15,7 δις € κατά τον υπουργό οικονομικών (πηγή).
Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός – πόσο μάλλον όταν η κρίση μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλύτερα, από όσο φανταζόμαστε, αρκεί να μην εξαπλωθεί ο ιός. Έτσι θα μπορούσαν να επισκεφθούν την Ελλάδα αρκετοί τουρίστες που δεν θα τολμήσουν να ταξιδέψουν στις χώρες μεγάλης έξαρσης του – όπως στην Ιταλία, στην Ισπανία ή στην Τουρκία. Παράλληλα, η ΕΕ δεν είναι απίθανο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γερμανίας για να μη διαλυθεί (ανάλυση) – οπότε να στηριχθούν δυναμικά όλα τα κράτη μέλη.
Από την πλευρά των καταναλωτών τώρα, αντί να πανικοβάλλονται είναι καλύτερα να στηρίζουν και αυτοί με τη σειρά τους την ελληνική οικονομία, όπου μπορούν – μεταξύ άλλων αγοράζοντας μόνο ελληνικά προϊόντα και αποφεύγοντας τα είδη που δεν έχουν απόλυτη ανάγκη, ειδικά τα εισαγόμενα (άρθρο). Την εποχή αυτή δεν είναι μόνο θέμα επιλογής τους, αλλά χρέος τους – αφού είμαστε όλοι μας υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας.
Το μεγάλο ερωτηματικό πάντως είναι οι μεταναστευτικές δομές που δεν αφορούν πια μόνο τα νησιά αλλά, επί πλέον, την ενδοχώρα – με τα τουλάχιστον 28 μουσουλμανικά χωριά που σχεδιάζει η κυβέρνηση (άρθρο), καθώς επίσης με αυτούς που μετέφερε και εμφανίσθηκαν πρόσφατα σε περιοχές του Πειραιά. Εν προκειμένω, η έκρηξη της πανδημίας είναι θέμα χρόνου σε αυτές τις δομές κατά τα διεθνή ΜΜΕ – ενώ τεκμηριώθηκε από τους ελέγχους στη Ριτσώνα, όπου ενώ ανακαλύφθηκαν 23 κρούσματα, διέφυγαν ορισμένοι παράνομοι μετανάστες (πηγή).
Σάμος, σήμερα
Αποτελούν λοιπόν μία υγειονομική βόμβα που εάν εκραγεί, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην πατρίδα μας – ενώ δεν καταλαβαίνουμε γιατί η κυβέρνηση κατάργησε το νόμο που ψήφισε η ίδια μέσα σε ένα μήνα, με τον οποίο είχε αποφασισθεί η μη λήψη αιτήσεων ασύλου σύμφωνα με το άρθρο 78 του Μάαστριχτ (ανάλυση). Το γεγονός αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο, όταν συνεχίζεται ο βίαιος εποικισμός της Ελλάδας από τους Τούρκους και η εισβολή των παράνομων μεταναστών – όπως τη χαρακτήρισε στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ακόμη χειρότερα, όταν οι Τούρκοι προγραμματίζουν την αποστολή μολυσμένων παράνομων (πηγή)  – με επί πλέον στόχο το στραγγαλισμό της τουριστικής μας περιόδου, για να μην φιλοξενήσουμε αυτούς που θα φοβηθούν να την επισκεφθούν, λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχει.
Ελπίζουμε πάντως να μην  επιδιώκει με το επικοινωνιακό reality show των 6 στην τηλεόραση και με το βομβαρδισμό των Πολιτών με ειδήσεις για τον κορωνοϊό, να παραπλανήσει τους Έλληνες, μεταφέροντας ακόμη περισσότερους παράνομους – κάτι που συμπεραίνεται από την εγκληματική συμφωνία μεταφοράς μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα από τη Λιβύη στην Κρήτη. Προφανώς εάν ισχύει, πίσω από την πλάτη των Ελλήνων που τρομοκρατούνται με την πανδημία – έτσι ώστε να μη βλέπουν τι ακριβώς συμβαίνει.

2 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

https://attikanea.blogspot.com/2020/04/blog-post_41.html

Ανώνυμος είπε...

https://www.in.gr/2020/04/04/world/epithesi-maxairi-sti-notia-gallia-dyo-nekroi/