Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ο αναπόφευκτος πόλεμος

Ούτε οι Πολίτες, ούτε η οικονομία μας αντέχουν το μαρτύριο της σταγόνας που έχουν δρομολογήσει οι Τούρκοι – ενώ με έναν δικτάτορα δίπλα σου που είναι ψυχοπαθής, πολεμοχαρής και έχει χάσει το λογαριασμό της οικονομίας της χώρας του, ο πόλεμος δεν αποφεύγεται. Επομένως, αφού έτσι και αλλιώς θα συμβεί, τότε καλύτερα πριν εξαντληθούμε υλικά και ψυχικά – ενώ έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αφού δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν σέβονται την εθνική κυριαρχία των άλλων.

Επικαιρότητα

Με το τουρκικό ερευνητικό 20 μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (εικόνα), με επτά πολεμικά πλοία να το συνοδεύουν (φρεγάτες), δεν πρόκειται για παιχνίδια εντυπώσεων, όπως αναφέρουν ορισμένα διατεταγμένα ΜΜΕ – αλλά για μία τουρκική εισβολή που παραβιάζει κατάφωρα την εθνική μας κυριαρχία, με μοναδική απάντηση το βύθισμα τους χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση. Όσον αφορά τις απίστευτες ανοησίες που ακούγονται, σύμφωνα με τις οποίες δεν διεξάγει έρευνες λόγω της αδυναμίας του εξαιτίας των θορύβων των πλοίων που ευρίσκονται στην περιοχή, πρόκειται για δικαιολογίες δειλών – οι οποίες ασφαλώς δεν αρμόζουν σε Έλληνες.
Εκτός αυτού έχουν συγκεντρωθεί 17 άλλα τουρκικά πλοία, όπως σύγχρονες φρεγάτες, κορβέτες, τορπιλάκατοι και υποβρύχια, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου – γεγονός που σημαίνει πως δεν είναι απλά προκλήσεις, αλλά επιθετικές κινήσεις άνευ προηγουμένου. Στα πλαίσια αυτά η Ελλάδα, εάν δεν θέλει να δημιουργηθεί μία ακόμη γκρίζα ζώνη πολύ χειρότερη των Ιμίων, είναι υποχρεωμένη να δράσει αποφασιστικά – χωρίς κανέναν απολύτως φόβο.
Τέτοιου είδους βέβαια αυτονόητες αναφορές, κατηγορούνται ως συνήθως ως «λαϊκίστικες» από τους οπαδούς των συνεχών υποχωρήσεων με σκυφτό το κεφάλι – από άτομα τόσο δειλά που δεν καταλαβαίνουν ότι, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος είτε για να οδηγηθούμε σε γενικευμένο πόλεμο, είτε να καταντήσουμε δορυφόρος των βαρβάρων υπό τον δικτάτορα τους.
Ή αλήθεια είναι όμως πως ούτε οι Πολίτες, ούτε η οικονομία μας αντέχουν το μαρτύριο της σταγόνας που έχουν δρομολογήσει οι Τούρκοι – ενώ με έναν δικτάτορα δίπλα σου που είναι ψυχοπαθής, πολεμοχαρής και έχει χάσει το λογαριασμό της οικονομίας της χώρας του, ο πόλεμος δεν αποφεύγεται. Επομένως, αφού έτσι και αλλιώς θα συμβεί, τότε καλύτερα πριν εξαντληθούμε υλικά και ψυχικά – ενώ έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αφού δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν σέβονται την εθνική κυριαρχία των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: