Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Πράσινη αλητεία ή ημέρα της κρίσης;

 


ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να παρατηρήσει ότι κατά τη διάρκεια των εγκλεισμών των πολιτών με τη δικαιολογία του περιορισμού της διασποράς της ασθένειας Covid-19, οι κυβερνήσεις της Δύσης, σαν να εκτελούν κοινές εντολές, ενσωματώνουν στις εθνικές τους νομοθεσίες διατάξεις για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης και ευρύτερα νόμους για την κρατικοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας και την φτωχοποίηση των πολιτών. Είναι το αφήγημα το κορωνοϊού μια άσκηση ετοιμότητας για την υποδούλωση των ανθρώπων με τη δικαιολογία της κλιματικής «απειλής» ή μήπως η απειλή είναι φυσική, θα μας χτυπήσει σύντομα, αλλά όχι όπως νομίζουμε;

Το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Όσοι ακούμε για πρώτη φορά την ονομασία Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – ΠΕΣΒΑ (World Business Council for Sustainable Development – WBCSD) οφείλουμε να τη σημειώσουμε προσεκτικά, γιατί σίγουρα θα την ακούμε πολύ συχνά αμέσως μετά τη λήξη του φιάσκου της ψευτοπανδημίας Covid-19.

Το ΠΕΣΒΑ στο οποίο συμμετέχουν 200 πολυεθνικές εταιρείες που είναι και μέλη του Φόρουμ του Νταβός, είναι άλλο ένα μόρφωμα των υπερπλουσίων.

Επίσημα δηλώνει ότι τα μέλη του έχουν στόχο να επιταχύνουν τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο κόσμο όπου περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν όλοι καλά έως το 2050.

Ανεπίσημα, θα ήταν πολύ χρήσιμο να θεωρήσουμε ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Στην ιστοσελίδα του στα αγγλικά, σε ένα άρθρο με τίτλο «Αποφεύγοντας ένα κλιματικό lockdown», που δημοσιεύτηκε στις 21.10.2020, ουσιαστικά διαβάζουμε ένα οργισμένο μανιφέστο σοβιετοποίησης της Δύσης:

«Η μετατόπιση των πάγων της Αρκτικής, οι πυρκαγιές στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και αλλού και οι διαρροές μεθανίου στη Βόρεια Θάλασσα, είναι όλα προειδοποιητικά σημάδια ότι πλησιάζουμε σε ένα σημείο καμπής για την κλιματική αλλαγή, όπου η προστασία του μέλλοντος του πολιτισμού θα απαιτήσει δραματικές επεμβάσεις.

Στο πλαίσιο του «κλιματικού lockdown»οι κυβερνήσεις θα περιορίσουν τη χρήση ιδιωτικών οχημάτων, θα απαγορεύσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και θα επιβάλλουν ακραία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να σταματήσουν τις γεωτρήσεις.

Για να αποφύγουμε λοιπόν ένα τέτοιο σενάριο, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις οικονομικές μας δομές και να εφαρμόσουμε τον καπιταλισμό διαφορετικά.

Πολλοί πιστεύουν ότι η κλιματική κρίση διαφέρει από την υγειονομική και την οικονομική που προκαλούνται από την πανδημία. Ωστόσο, οι τρεις κρίσεις και οι λύσεις τους είναι αλληλένδετες.

Η κλιματική αλλαγή θα επιτείνει τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που επισημαίνονται από την πανδημία. Αυτά περιλαμβάνουν τη μειωμένη ικανότητα των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν κρίσεις δημόσιας υγείας, την περιορισμένη ικανότητα του ιδιωτικού τομέα να αντέξει τη συνεχή οικονομική διαταραχή και τη διάχυτη κοινωνική ανισότητα.

Η κλιματική κρίση είναι επίσης κρίση δημόσιας υγείας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει υποβάθμιση του πόσιμου νερού. Σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις, 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα ζουν σε αφόρητη ζέστη έως το 2070.

Η αντιμετώπιση αυτής της τριπλής κρίσης απαιτεί αναπροσανατολισμό της εταιρικής διακυβέρνησης, της χρηματοδότησης, της πολιτικής και των ενεργειακών συστημάτων προς έναν πράσινο οικονομικό μετασχηματισμό.

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να εξαλειφθούν τρία εμπόδια: οι επιχειρήσεις να κατευθύνονται από τους μετόχους αντί από τα ενδιαφερόμενα μέρη, η χρηματοδότηση που χρησιμοποιείται με ανεπαρκείς και ακατάλληλους τρόπους και η κυβέρνηση που βασίζεται σε ξεπερασμένη οικονομική σκέψη και λανθασμένες υποθέσεις.

Η κρατική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις πρέπει να αφορά λιγότερο τις επιδοτήσεις, τις εγγυήσεις και τα προγράμματα διάσωσης και περισσότερο τη δημιουργία συνεργασιών.

Αυτό σημαίνει την προσθήκη αυστηρών όρων σε κάθε εταιρική διάσωση.

Στην τρέχουσα κρίση, για παράδειγμα, η γαλλική κυβέρνηση εξάρτησε τη διάσωσή της για τη Renault και την Air France-KLM, από δεσμεύσεις για μείωση ρύπων.

Απαιτούνται πολλά περισσότερα για να επιτευχθεί μια πράσινη και βιώσιμη ανάκαμψη. Για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις ενδέχεται να χρησιμοποιούν τον φορολογικό κώδικα για να αποθαρρύνουν τις εταιρείες από τη χρήση ορισμένων υλικών.

Η υπομονετική και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση είναι θεμελιώδης, επειδή ένας κύκλος επενδύσεων 3-5 ετών δεν ενθαρρύνει την καινοτομία που απαιτείται στην ηλεκτρονική κινητικότητα (e-mobility), την ανάπτυξη φυσικού κεφαλαίου (ως προγράμματα αναδιαμόρφωσης) και πράσινων υποδομών.

Επειδή οι αγορές δεν θα οδηγήσουν από μόνες τους σε μια πράσινη επανάστασηη κυβερνητική πολιτική πρέπει να τις κατευθύνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό θα απαιτήσει ένα επιχειρηματικό κράτος που καινοτομεί, αναλαμβάνει κινδύνους και επενδύει παράλληλα με τον ιδιωτικό τομέα.

Ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να επανασχεδιάσουν συμβάσεις προμηθειών προκειμένου να απομακρυνθούν από τις επενδύσεις χαμηλού κόστους από τους υφιστάμενους προμηθευτές και να δημιουργήσουν μηχανισμούς που «συμπλέκουν» την καινοτομία πολλών φορέων για την επίτευξη δημόσιων πράσινων στόχων.

Τέλος, πρέπει να επαναπροσανατολίσουμε το ενεργειακό μας σύστημα γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το αντίδοτο στην κλιματική αλλαγή.

Πρέπει επομένως να εκδιώξουμε τα συμφέροντα των ορυκτών καυσίμων από τις επιχειρήσεις, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την πολιτική. Οικονομικά ισχυρά ιδρύματα όπως οι τράπεζες, τα πανεπιστήμια, και οι επιχειρήσεις πρέπει να αποχωρούν από εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Το παράθυρο για την έναρξη μιας κλιματικής επανάστασης και την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης από την COVID-19 κλείνει γρήγορα.

Πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα αν θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον της εργασίας, και της χρήσης ενέργειας και να κάνουμε την έννοια της «πράσινης καλής ζωής» πραγματικότητα για τις επόμενες γενιές. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η ριζική αλλαγή είναι αναπόφευκτη».

Τι να πρωτοσχολιάσουμε από το παραπάνω κείμενο, καθώς όταν συνδυάσουμε το παζλ όλων όσων συμβαίνουν, η Μεγάλη Εικόνα μας αποκαλύπτεται πανηγυρικά:

Η κομμουνιστοποίηση και η επιστροφή των σοβιέτ, κυρίως για τη δυτική λευκή πρώην μεσαία τάξη.

Και αυτό πιστεύουν ότι θα επιτευχθεί χρησιμοποιώντας τη φυσική υπερθέρμανση του πλανήτη ως «κλιματική απειλή» μπροστά στην οποία δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε αντίρρηση.

Τίτλοι ελληνικών καθεστωτικών ΜΜΕ. Η κλιματική απειλή εγκαθίσταται ως η υπέρτατη μόνιμη απειλή που δεν θα τελειώσει ποτέ. Ακριβώς τα ίδια δημοσιεύματα υπάρχουν και στα διεθνή καθεστωτικά ΜΜΕ.

Ιδού τα στοιχεία του παζλ:

− Εφαρμόζεται κραυγαλέα η στρατηγική δημιουργίας κρίσεων για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και της κοινωνίας κάτι που ανέκαθεν έκαναν οι διεθνείς συνομώτες των Στοών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, μέσω του περιβόητου δόγματος PRS: problem – reaction – solution, (πρόβλημα – αντίδραση – λύση), όπως άλλωστε τονίζει και η αρθρογράφος, Μαριάνα Ματζουκάτο, σύμβουλος του …Π.Ο.Υ. και του …Ο.Η.Ε.

− Τα τελευταία δέκα χρόνια φυτεύονται ταυτοχρόνως πυρκαγιές, πλείστες δε φορές με άπνοια, σε όλες σχεδόν τις χώρες που βρίσκονται υπό την σφαίρα του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε τον επίσημο ιστότοπο της ΝΑSA FIRMS που δείχνει από δορυφόρο όλες τις πυρκαγιές του κόσμου σε πραγματικό χρόνο, θα διαπιστώσουμε το αδιανόητο:

Ότι ξεσπούν ακόμα και στη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, και στο νότιο ημισφαίριο που τώρα έχει χειμώνα (δεν είναι βέβαια όλες δασικές πυρκαγιές, αλλά περιλαμβάνονται όλες οι πηγές φλόγας που μπορεί να είναι και διϋλιστήρια πετρελαίου ή πλατφόρμες άντλησης και γενικά οπουδήποτε υπάρχει φλόγα που δεν είναι απαραίτητα δασική πυρκαγιά).

Ωστόσο, είναι γεγονός πως αν συγκρίνουμε τα στοιχεία, για παράδειγμα του 2001, ή προ δεκαετίας, θα διαπιστώσουμε ότι ειδικά το 2021, οι πυρκαγιές είναι σαφώς πολύ περισσότερες και σαφώς δεν οφείλονται στην κλιματική υπερθέρμανση.

Άνθρωποι, ζώα, δάση και περιουσίες κατακαίγονται, με τη γελοία δικαιολογία της αυτανάφλεξης των δέντρων λόγω ξηρασίας. Εάν όμως αυτό αλήθευε, τότε με μηδέν μποφόρ θα ήταν αδύνατον να εξαπλωθεί η φλόγα ενός καιόμενου δέντρου σε τόσο μεγάλη έκταση, καθώς οι πυρκαγιές εισχωρούν πλέον ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό.

Κατά συνέπειαν, είναι προφανές ότι πυροδοτούνται πυρκαγιές σε πολλές χώρες του κόσμου που εσκεμμένα δεν σβήνονται έγκαιρα, προκειμένου να εκβιαστούν ορισμένες κυβερνήσεις που ακόμα διστάζουν και βεβαίως να τσακίσουν οι πολίτες, να προκληθεί οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή και να επιτευχθεί η μετάβαση στην κομμουνιστοποίηση-φτωχοποίηση της στοχευμένης χώρας.

− Τα τελευταία δέκα χρόνια εκατομμύρια άρθρα έχουν γραφτεί (μόνο στα δυτικά ΜΜΕ) που κατηγορούν μετά βδελυγμίας την βρώση ζωικών τροφών και φυσικών λαχανικών, και εξυμνούν τις τεχνητές, εργαστηριακές τροφές που όλως τυχαίως κατασκευάζουν τα ίδια τα μέλη του ΠΕΣΒΑ.

− Οι μικροί κτηνοτρόφοι, αλιείς και γεωργοί διώκονται απηνώς μέσω ποικίλων νομοθετημάτων που δεν ενσωματώνουν παρά τους 17 στόχους της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για την δήθεν Βιώσιμη Ανάπτυξη.

− Οι λιγνιτικές μονάδες κλείνουν αδίκως ενώ δεν έχουν καμμία επίδραση στην άνοδο της θερμοκρασίας, εφόσον όσες ανεμογεννήτριες και αν φυτέψουμε στις κορυφές των βουνών και όσα φωτοβολταϊκά και αν βάλουμε στα χωράφια, η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει κατακόρυφα, και οι καταστροφές θα πολλαπλασιάζονται.

− Το αποτέλεσμα είναι ότι οι διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια των καυσώνων ή των μεγάλων χιονοπτώσεων, τουλάχιστον στη χώρα μας είναι συνεχείς, ώστε να δικαιολογηθούν οι εισαγωγές ρεύματος, και να αυξάνουν συνεχώς τα τιμολόγια λόγω μίζας των μεσαζόντων. Η φυσική αλλαγή του κλίματος χρησιμοποιείται στυγνά ως ευκαιρία πλουτισμού κάποιων επιτήδειων.

− Οι ΑΠΕ δεν προσφέρουν ενεργειακή αυτάρκεια διότι όταν υπάρχει άπνοια ή χαμηλή ηλιοφάνεια, η απόδοση φτάνει στο ναδίρ επειδή δεν υπάρχουν συσσωρευτές αποθήκευσης ενέργειας.

− Η πίεση στην Ελλάδα να μην εξορύξει τα τεράστια κοιτάσματα ορυκτών της καυσίμων, είναι εις όφελος πετρελαϊκών εταιρειών αμερικανικών και τουρκικών συμφερόντων για να εξακολουθήσουμε να κάνουμε εισαγωγές απ’ αυτές.

− Τον Μάρτιο του 2021 στη χώρα μας ψηφίστηκε ο Νόμος 4784/2021 για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα που ενταφιάζει όλα τα ΙΧ μηχανοκίνητα (αυτοκίνητα, σκάφη και μοτοσυκλέτες) με κινητήρα ορυκτών καυσίμων, αλλά ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί τις συνέπειές του.

− Σταδιακά αποκαλύπτονται δήθεν λάθη των δυτικών κυβερνήσεων που έγιναν κατά την πανδημία, όπως η αναποτελεσματικότητα των διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό και τα πρωτόκολλα της διασωλήνωσης, φανερώνοντας την υποτιθέμενη ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν κρίσεις δημόσιας υγείας. 

Ας μην ξεγελιόμαστε: όλα είναι προσχεδιασμένα από χρόνια για να παρουσιαστεί ότι εξαιτίας πλέον της κλιματικής «απειλής», μόνο μια παγκόσμια κυβέρνηση θα μπορέσει να τα λύσει, καταργώντας τις εκλογές.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

Δεν μας έφτανε όμως το ΠΕΣΒΑ, έχουμε και έναν άλλο οργανισμό που έχει κι αυτός βαλθεί να τιμωρεί όποιον λευκό πληβείο καταναλώνει ενέργεια:

Τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας – ΔΟΕ (International Εnergy Sanitation – ΙΕΟ) στον οποίο συμμετέχουν 30 χώρες του τόξου του ΝΑΤΟ (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης), ενώ άλλες 4 είναι υποψήφιες για ένταξη, μεταξύ των οποίων το Ισραήλ.

Ο ΔΟΕ έχει θέσει ως ευγενή στόχο του τη μηδενική εκπομπή άνθρακα και τη μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1.5ο μέχρι το 2050, κάτι που θα γίνει όταν τα κράτη που έχουν υπογράψει την Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) υποτίθεται ότι θα πληρώσουν 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ προκειμένου να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 0,001%!

Η πλήρης αντιστροφή της λογικής είναι εδώ.

Ωστόσο, από τα μέλη του ΔΟΕ, ορισμένα θα συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να εξορύσσουν υδρογονάνθρακες απρόσκοπτα, όπως το Ισραήλ με το κοίτασμα Λεβιάθαν, ενώ η Ελλάδα πρέπει να απεμπολίσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Ο ΔΟΕ μας προειδοποιεί επίσης ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι του, θα πρέπει να αλλάξουν οι συνήθειες των πολιτών των κρατών-μελών του.

Πιο συγκεκριμένα, διαβάζοντας την ενότητα «Βehavioral changes» (Αλλαγές συμπεριφοράς) πληροφορούμαστε με οργή αυτά που έχουν σχεδιαστεί για την εξαθλίωση της δυτικής μεσαίας τάξης, χωρίς να μας διαφεύγει ότι μέσα σ’ αυτά υποκρύπτεται η ενσωμάτωση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών του Τρίτου Κόσμου στην Ευρώπη, που προβλέπει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

Με κατεστραμμένη την ευρωπαϊκή οικονομία και την ανεργία στα ύψη, ακόμα και των πιο εξειδικευμένων Ευρωπαίων εργαζομένων λόγω της ψευτοπανδημίας, με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό;

Με την πρόφαση των «κλιματικών προσφύγων» όλα γίνονται. Ειδικά μετά από «δραστικές» επιχειρήσεις χειραγώγησης του καιρού.

Σύντομα λοιπόν θα βλέπουμε να «παίζουν» λυσσωδώς στα καθεστωτικά ΜΜΕ όσα ακριβώς απαιτεί το ΠΕΣΒΑ και ο ΔΟΕ και να ενσωματώνονται στις εθνικές νομοθεσίες.

Προκειμένου να εξαϋλωθεί η μεσαία τάξη της Δύσης ο ΔΟΕ έχει σχεδιάσει:

• περιορισμό του πολύ ζεστού νερού για οικιακή χρήση.
• ανώτατο όριο θέρμανσης εσωτερικών χώρων 19-20ο.
• κατώτατο όριο ψύξης εσωτερικών χώρων 24-25ο.
• όριο ανώτερης ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους 100 χμ./ώρα.
• τα αεροπορικά επαγγελματικά και τουριστικά ταξίδια να μην υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2019, και πολλά άλλα.

Μερικές αλλαγές συμπεριφοράς του ΔΟΕ για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης σε κάθε τομέα της ζωής μας, εντελώς «τυχαία» συμπίπτουν με ορισμένα από τα δήθεν υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό κατά της διασποράς της Covid-19 και κυρίως με τους νόμους που ψηφίζονται εν κρυπτώ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλοι οι τομείς της ανθρώπινης συμπεριφοράς μπορούν να ελεγχθούν με μέτρα κατά του περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη που βεβαίως δεν θα επιτευχθεί ποτέ με ανθρώπινα μέσα, ακόμα και αν όλοι οι άνθρωποι εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Τα υγειονομικά lockdown ως προοίμιο των κλιματικών lockdown

Τούτων δοθέντων, η συνομωσία / «μηχανή» της ψευτοπανδημίας, δεν είναι παρά μία ήπια άσκηση ετοιμότητας πριν από την επόμενη και βιαιότερη συνομωσία / επίθεση με στόχο:

1. Τη μείωση του λευκού πληθυσμού των χωρών του τόξου του ΝΑΤΟ που έχει και την μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση παγκοσμίως,

2. Την εφαρμογή μόνιμων μέτρων εξουδετέρωσης και υφαρπαγής της περιουσίας του με επιχείρημα την ανάγκη μείωσης του CO2.

Ήδη βιώνουμε τα σημάδια: εμπρησμοί τύπου Μάτι σε δεκάδες χώρες που ξεσπούν ακόμα και με πλήρη άπνοια.

Κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι τόσες πυρκαγιές δεν μπορεί να οφείλονται σε αυτανάφλεξη δέντρων, αλλά είναι εσκεμμένες στα πλαίσια του εξαναγκασμού των λαών σε «προσαρμοστικότητα» όπως είπε και ο ΟΗΕ, εξ αιτίας της κλιματικής «κρίσης».

Μόλις λοιπόν σημάνει η λήξη της ψευτοπανδημίας, θα κηρυχθεί μια μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι που προβλέπεται άλλωστε και από τη Μεγάλη Επανεκκίνηση που δεν είναι παρά ακριβώς αυτό:

Η ληστεία και η φτωχοποίηση των κοινωνιών, πριν από το τσιπάρισμά τους και τον μετασχηματισμό των ανθρώπων σε υπάκουα υβρίδια που θα έχουν προκύψει από γενετική μηχανική: αυτό σημαίνει Homo Sapiens 2.0. και Ελλάδα 2.0: τα πορθμεία του Άδη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

Πράσινη αλητεία ή ημέρα της κρίσης; – Aperopia

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δ. Κούβελας: να διαφυλάξουμε τη ζωή και τον πολιτισμό μας https://www.youtube.com/watch?v=U-22jpPIPFs

χαλαρωσε είπε...

https://www.fortunegreece.com/article/pio-ine-to-megethos-tou-galaxia-mas/

Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ. ΠΟΣΟ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;