Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΞΟΧ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

                           

 Οικουμενικόν Πατριαρχείον

Τις θερμές ευχές του ιδίου και του “ανίκητου Ουκρανικού λαού” για την επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων, “που για αιώνες ενσαρκώνει τη νίκη της ειρήνης, της αγάπης και της ενότητας”, εκφράζει με επιστολή του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Εξοχ. Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelenskyy.

“Δυστυχώς, δεν έχουν τη δυνατότητα όλοι οι Ουκρανοί να συναντώνται με τις οικογένειες τους την παραμονή των Χριστουγέννων. Ως αποτέλεσμα του  ευρείας κλίμακας εγκληματικού πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσσία, εκατομμύρια ουκρανικών οικογενειών έχασαν τα σπίτια τους, και εκατοντάδες χιλιάδες αδελφοί και αδελφές μας θα βρίσκονται την ημέρα των Χριστουγέννων στην πρώτη γραμμή, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους.”

Στην επιστολή του, που είναι γραμμένη στην ουκρανική και την αγγλική γλώσσα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σημειώνει ότι σε αυτή την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, “όλοι μας πιστεύουμε ότι παρά τις προκλήσεις θα αποκαταστήσουμε, με κοινές προσπάθειες, την ειρήνη στην πατρίδα μας. Και κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο.”

Στη συνέχεια σημειώνει:

“Ο Ουκρανικός λαός εκτιμά ιδιαιτέρως την Παναγιότητά σας για την πνευματική στήριξη, τις καθημερινές προσευχές, τις εξαιρετικής σημασίας προσωπικές σας προσπάθειες για την ενότητα του κόσμου, για την επίτευξη μίας δίκαιης ειρήνης και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.”

https://panorthodoxsynod.blogspot.com/2022/12/blog-post_63.html

Δόξα τω Θεώ που υπήρχε ο Τζορτζ Όργουελ. Ο Τζορτζ Όργουελ, συγγραφέας, στο θρυλικό πλέον best seller του «1984» εισάγει το Newspeak, ή nova lingua, μια κατασκευασμένη, τεχνητή γλώσσα που ομιλείται στο Λονδίνο στην Πολιτεία της Ωκεανίας. Στο μυθιστόρημα, αυτή η νέα γλώσσα που επιβλήθηκε από το Ingsoc, το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, θα γίνει η επίσημη γλώσσα της χώρας μέχρι το 2050 και στην πραγματικότητα θα παρακινήσει όλους τους κατοίκους (ή σχεδόν) της Ωκεανίας να μιλούν αυτό που θα είναι από όλες τις απόψεις η ομιλούσα, ή μια γλώσσα μηχανική, με φτωχό λεξιλόγιο, ανίκανη να παράγει το δικό της νόημα εκτός από ήχους που συχνά είναι ανοησίες. Στην πραγματικότητα, επομένως, μια γλώσσα άδεια από κάθε σκέψη, ικανή να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν ολόκληρο τον κόσμο που ήταν πριν, εξαρτώμενοι αποκλειστικά από το τι θα επιβάλει ο Μεγάλος Αδελφός ή το Υπουργείο Αλήθειας σε υπηρεσία.

Fox News για ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσο: «Με εμφάνιση μάνατζερ στριπτιτζάδικου ζήτησε λεφτά» – Υπέγραψε μνημόνιο με το ΔΝΤ

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΙΠΤΙΖΑΔΙΚΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: