Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

"Δεν θα μείνει δάσος για δάσος στην πατρίδα μας! Δεν θα αφήσουν πράσινο για πράσινο!" (Αγ.Παΐσιος)

                                


Προσωπική μου εμπειρία:
Τον Ιούλιο του 1992, τότε ως Γιάννης Καζάκος, δάσκαλος αγγλικών στη Πάτρα, νεοφερμένος από το Τορόντο του Καναδά, συναντήσαμε τον Άγιο Παίσιο στην Παναγούδα του Αγίου Όρους. 
 Μου έκανε εντύπωση που για αρκετή ώρα μας μιλούσε για φωτιές, πυρκαγιές και εμπρησμούς στην Ελλάδα. Από μέσα μου αναρωτιόμουν: Γιατί εστιάζει άραγε σε αυτό το θέμα τόσο πολύ; Τότε δεν είχαμε αυτό το τραγικό φαινόμενο, τόσο έντονο. Δεν μας ανέφερε τίποτα απολύτως για κλιματική αλλαγή! 

 Έλεγε: "Δεν θα μείνει δάσος για δάσος στην πατρίδα μας! Δεν θα αφήσουν πράσινο για πράσινο! Οι φωτιές θα είναι βαλτές κι από μέσα αλλά κι απέξω! Και για τα συμφέροντα "κάποιων" εδώ στην Ελλάδα, αλλά κι από αλλόθρησκους. Θα είναι κι από αλλόθρησκους εντός της Ελλάδας, και από "γειτονική μας χώρα" με ακτίνες λέιζερ & "μέσα τεχνολογίας μοντέρνα", αλλά κι από Έλληνες εντός της πατρίδας μας, προδότες άθεους!
  Όλα αυτά θα εξυπηρετήσουν τον δρόμο για τον Αντίχριστο, για να μην μπορεί ο κόσμος να κρυφτεί μέσα στα δάση, εν καιρώ διωγμών. Η χλωροφύλλη των φυλλωμάτων εμποδίζει να δεις κάτω από τα δέντρα  με την τεχνολογία και τα λέιζερ αν είναι κρυμμένοι άνθρωποι! Οπότε, θα κάψουν τα πάντα, για να έχουν ορατότητα παντού, για να ελέγχουν το σύμπαν!".

Αυτά από τα χείλη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου τα άκουσα τότε, Ιούλιο του 1992. Δεν είναι δικά μου. Αυτά μας είπε ο Άγιος, που είναι τόσο επίκαιρα τώρα, σήμερα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις εμπρηστών.Ούτε μία φορά δεν άκουσα μία σοβαρή ομολογία. Άλλος έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε να βλέπει αεροπλάνα να πετάνε νερό, άλλος γιατί καθαριζε το χωράφι του, άλλος γιατι έτσι. Τόσο δύσκολο για τις ''υπηρεσίες'' είναι να αποσπάσουν μια σοβαρή ομολογία;

Εδω, σε ΦΕΚ του 2007 υπάρχει η παραδοχή ότι οι εμπρησμοί είναι σκόπιμοι.(στο σημείο 6)
https://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/ya1708_07.htm

Ανώνυμος είπε...

Είναι να βαριέσαι.
Η χωροταξία και η πολεοδομία (εννοώ την επιστήμη και όχι την υπηρεσία) στην Ελλάδα δεν γίνονται επί πραγματικού προϋπολογισμού και με στόχο αυστηρής υλοποίησης τους.
ΚΑΜΙΑ (ΜΑ ΚΑΜΙΑ) πολιτική δύναμη δεν ΜΙΛΆΕΙ για αυτό είτε γιατί αγνοεί το θέμα ( ΑΝΑΖΗΤΌΝΤΑΣ ΛΎΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΆΛΑ, από την ταξική πάλη και τα διακαιώματα των ζωηρούληδων ως το πως και πότε θα πάρουμε την Πόλη και την υπερθέρμανση του πλανήτη) είτε γιατί όταν υποψιάζεται πως γίνονται οι σωστές δουλειές καταλαβαίνει πως ο κουμπαράς πρέπει να είναι ανοικτός και στο πλαίσιο "βλέπουμε" και κάνουμε. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ; Τρελός είσαι. Καταρχήν θέλει πολύ δουλειά με ευθύνες και ικανότητες που δεν τις έχουν όλοι. Όχι......οι περισσότεροι που θα κατεβείτε για δημοτικοί σύμβουλοι, ας πούμε, δεν κάνετε ούτε για φύλακες σε κοτέτσι....και το ξέρετε. Από την άλλη γιατί να δεσμεύει χρήμα για έργα που έχουν ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας; Για να κάνει μάγκα το επόμενο; Από την άλλη ο επόμενος πως θα φανεί ότι κάτι κάνει και αυτός; Άλλωστε το ΕΣΠΑ γιατί το έχουμε ρε φιλαράκι; Μετά αναζητούν συνέχεια του κράτους, υπευθυνότητα και κουραφέξαλα. Και ο πολίτης τι έχει να κερδίσει από αυτό όταν αυτό που θέλει είναι το τίμιο "μια ζωή την έχουμε και αν δεν την γλεντήσουμε......." κοινώς ότι αρπάξει ο κώλος μας;
Υπάρχουν πόλεις με ΓΠΣ και προβλεπόμενους δρόμους από αυτά τα σχέδια που εκκρεμούν οι διανοίξεις τους επί 120 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!! Ξέρω πολύ καλά τι λέω. Ξέρω επίσης από πρώτο χέρι πόσοι καμένοι έχουν βάλει το χέρι τους (και χοντρά πολλές φορές) στο να μείνει η κατάσταση όπως έχει αν όχι να χειροτερέψει.Για ξεκίνα να κάνεις χωροταξικό χρήσεων και έλα μετά να μου πεις αμέθυστε που πάνε όλες οι θεωρίες. Να προβλέπει σχέδιο πως το αχούρι μου δεν κάνει για airb&b; Μαύρο φίδι που σε έφαγε. Και κάθονται τώρα όλοι οι έξυπνοι και αγανακτούν πως αυτό που έκαναν τα μικρά λαμόγια και δεν έτρεχε κάστανο, το κάνουν τώρα τα μεγάλα λαμόγια και οι εχθροί της πατρίδας.......Ρε ελάτε στα καλά σας.
ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΎΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΉΣ ΟΡΓΆΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΌΤΗΤΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΛΉΣ ΜΑΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ .........ΤΗΣ ΑΤΕΡΜΟΝΗΣ ΘΕΩΡΙΤΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. Και να που μπαίνουν στην κουβέντα και οι Άγιοι. Το είπε και ο Άγιος σου λέει. Αλήθεια ρε μπαγλαμά; Και τι ακριβώς είπε ο Άγιος ρε φίλε; Περίμενες τα δάση για να καταλάβεις τι ακριβώς; Που ακριβώς ο Άγιος είχε δίκιο; Που ακριβώς είχε δίκιο ρε φίλε;
ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
Μέχρι που αυτά που συμπεραίνουν τα λόγια μου θα τα υλοποιήσει ο Αντίχριστος χωρίς όμως ίχνος ελέους και κοίτα να δεις που όλοι θα λένε ωσαννά. Αλλά και τότε θα πουν.....μα το είπαν οι προφήτες.........Ρε τι μου λες!!!!!!!! αλήθεια;;;;;;;
ps. Δασικοί χάρτες επί το πλείστον εκκρεμούν αλλά και όπου δεν εκκρεμούν οι ενστάσεις πάνε βροχή. Δίκαιοι και άδικοι παλεύουν με μία γραφειοκρατία που αυτός είναι ο σκοπός της......να τους έχει όμηροuς και μα μην ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τι επιτρέπεται και τι όχι. Πες ότι στα καμένα βγαίνει πρόγραμμα αναδάσωσης. Έλα να μου πεις πόσοι καμένοι σήμερα δεν θα τρέξουν να πουν πως το καμένο δεν ήταν ποτέ δάσος. Ρε ουστ......

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν υπάρχουν πυροσβεστικά αεροπλάνα και δεν μπορούν να ανανεωθούν τα παλιά; Γιατί σταμάτησε να τα παράγει το εργοστάσιο.Και γιατί σταμάτησε; γιατί οι κυβερνήσεις παγκοσμίως δεν έκαναν παραγγελίες. Τα συμπεράσματα δικά σας.
https://www.cbc.ca/news/business/bombardier-puts-firefighting-superscooper-plane-on-pause-1.3272964