Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΕΝΕΡΓΟΣ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ


ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ

Ο μηδενισμός δεν πρέπει να νοείται ως άρνηση της Πίστης. Ο μηδενισμός στον Νίτσε δεν είναι η άρνηση του Θεού, είναι η άρνηση κατανόησης του Θεού και της Πίστης σύμφωνα με τις επιταγές της Ρωμαϊκής Εκκλησίας, επομένως η παλιά αντίληψη πρέπει να καταρρεύσει για να δημιουργηθεί μια νέα. Ένας θάνατος λοιπόν της παλιάς κατανόησης για να ξανασηκωθεί μετά χωρίς αιωνόβιες ιδεολογικές υπερδομές.

Στην σημερινή Εκκλησία του Signor Target(στόχου) υπάρχει η καταστροφή του θείου, τοποθετώντας τον άνθρωπο στο κέντρο αντί του Θείου.

Να είσαι στον κόσμο αλλά όχι του κόσμου.


Το διαφοροποιημένο άτομο είναι ο μηδενιστικός αφανισμός του προηγούμενου ανθρώπου για να αναδημιουργηθεί στο νέο, με μια λειτουργία πνευματικοποίησης, ασκητισμού, ανύψωσης που επιτελεί το άτομο. Εκείνη η αυτομαντεία που αντιστοιχεί στη Χάρη που πραγματοποιείται μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο - θα πούμε ο Μεγάλος Ιερός Πόλεμος_

Ο διαφοροποιημένος άνθρωπος πρέπει να ζήσει αυτή τη μετάβαση οδηγώντας άλλους ανθρώπους να ξαναξυπνήσουν τις καρδιές τους, να πάνε προς μια νέα κοινωνία, προς έναν νέο κόσμο. Ωστόσο, μη τοποθετώντας τον εαυτό του ως κάποιον που κάνει μια μάχη, αλλά τοποθετώντας τον εαυτό του ως κάποιον που ήδη ζει πάνω από όλα αυτά, είναι ένας πορθμείας όπως θα έλεγε ο Evola, είναι αυτός που έχει το καθήκον να χαράξει το μονοπάτι για να μπει στη νέα εποχή. Εξ ου και η ανάγκη για μια νέα μεταφυσική που υπερβαίνει τη σημερινή ρευστή κοινωνία με τα διάφορα ερωτήματά της, από τη σεξουαλική έως τη συμπεριφορά.

Και μετά? Παίζουμε τα θύματα μετανιώνοντας γιά ένα παρελθόν που δεν μας ανήκει γιατί βασίζεται σε ένα ξεπερασμένο λογότυπο, στις μάχες μεταξύ επιστημονισμού, αδύναμης σκέψης, λογικής σκέψης, ρευστής ταυτότητας φύλου, μεταξύ παράδοσης, μεταξύ αξιών και μη αξιών, παραμένοντας έτσι σε μια λογοκεντρική αντίληψη. Χρειάζεται λοιπόν να συλλάβουμε μια νέα μεταφυσική βασισμένη στο Χάος (μόνο από ένα μεγάλο Χάος μπορεί να γεννηθεί ένα νέο αστέρι) σίγουρα όχι το Χάος της σύγχρονης επιστήμης αλλά ως την θεϊκή πρωταρχικότητα, από την οποία θα γεννηθεί ο νέος Λόγος, η νέα κοινωνία, η Νέα Τάξη, η άλλη αρχή όπως είπε ο Χάιντεγκερ.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Χάιντεγκερ, η μεταφυσική, που εγκαινιάστηκε από τον Πλάτωνα, έθεσε σε κυκλοφορία μια ενιαία μορφή σκέψης: την υπολογιστική σκέψη, η οποία βρήκε την υψηλότερη και πιο οργανωμένη έκφρασή της στα οικονομικά και στην τεχνολογία. «Όλα λειτουργούν», γράφει ο Χάιντεγκερ, και «αυτό είναι ακριβώς το ανησυχητικό». Η τεχνική είναι στην πραγματικότητα η πλήρης υλοποίηση της μυστικής πρόθεσης της μεταφυσικής, η πιο κατάλληλη για να εγγυηθεί όχι μόνο τη διαθεσιμότητα όλων των πραγμάτων, αλλά και την αναπαραγωγικότητά τους. Κι όμως, ο ορθολογισμός που επιβάλλει η τεχνολογία, που απαιτεί την επίτευξη των μέγιστων στόχων με την ελάχιστη χρήση των μέσων, καταλήγει να βάζει εκτός παιχνιδιού την ανθρώπινη υπόσταση.

Συμβαίνει όμως ο άνθρωπος να μην είναι μόνο ορθολογισμός, αλλά και παραλογισμός. Πράγματι παράλογη είναι η φαντασία, η δημιουργική φαντασία, η σύλληψη, η επιθυμία, το όνειρο. Από μια «πρώτη αρχή» στην «άλλη αρχή», όπως την αποκαλεί ο Χάιντεγκερ, για να φτάσει κανείς στην οποία είναι απαραίτητο να διασχίσει το σύνολο της δυτικής σκέψης, που διέπεται από τη μεταφυσική που εγκαινίασε ο Πλάτωνας.

Τό Χάος δεν πρέπει να κατανοηθεί ως αταξία αλλά ως μια αρχέγονη θεϊκή ενότητα που αντιτίθεται στον σημερινό Λόγο. Στον ανατολικό κόσμο δεν υπάρχει δυαδικότητα τυπική της δυτικής σκέψης. Η μεταφυσική του Χάους δεν είναι διαβολική, της καταστροφής, αλλά είναι η εκδήλωση αυτής της νέας δημιουργίας. Ένας χαοτικός Λόγος μέ τα λόγια του Ντούγκιν, που επιτρέπει να αναδημιουργηθεί η δημιουργική του δύναμη και επομένως να την αναγεννήσει.

Σήμερα πολλοί φίλοι παθαίνουν κατάθλιψη και σκέφτονται πώς να επιστρέψουν. Χωρίς να ξέρεις ότι δεν είναι καλό να γυρίσεις πίσω αλλά ούτε και γίνεται. Κάνοντας μια καθαρή πλάκα και ξεκινώντας από τους νέους, παραμένοντας άνθρωποι ανάμεσα στα ερείπια αυτού του κόσμου που δεν μας ανήκει.


Του Francesco Torriglia


ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΙΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο BERTI, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΝΕΑ ΑΡΕΙΑ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΥ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΥ. 
ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΛΗΘΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ  ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΤΟΥ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΑΒΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΓΑΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΔΕΩΝ. Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΣΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝΤΟΣ, ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ.
Ο ΧΑΙΝΤΕΓΚΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΣΩΔΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ , ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΦΣΚΙ, ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ. ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ. ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΒΟΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: