Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Επειδή η γνώση σώζει... Ακούστε το!


Από εκεί στον Άρειο Πάγο μίλησε ο κορυφαίος Απόστολος Παύλος στους Αθηναίους με εκείνα τα θεσπέσια λόγια τα οποία είναι χαραγμένα σε αυτή τη χάλκινη πλάκα που διακρίνεται στο βάθος, επαληθεύοντας το σοφό Σωκράτη που αιώνες πριν, προτού τον καταδικάσουν σε θάνατο οι Αθηναίοι τους είχε πει "άνδρες Αθηναίοι τόν λοιπόν βίον καθεύδοντες διατελοῖτε ἄν, εἰ μή τινα ἄλλον ὁ Θεός ὑμῖν ἐπιπέμψειε κηδόμενος ὑμῶν». Δηλαδή, θά κοιμᾶσθε διά παντός, ἐκτός ἐάν σᾶς λυπηθῇ ὁ Θεός καί σᾶς ἀποστείλῃ κάποιον ἄλλον ὁ ὁποῖος θά σᾶς φροντίζη και θά σᾶς πῆ γιατί ζῆτε.Ο Απόστολος Παύλος λοιπόν ήταν εκείνος που έστειλε ο Χριστός μας ο ίδιος ο Θεός για να ξυπνήσει τους Αθηναίους και όλη την Ελλάδα ! Το σημείο που μίλησε ο Απόστολος Παύλος στον Άρειο Πάγο απέχει από τις φυλακές όπου οι Αθηναίοι έβαλαν το Σωκράτη μόλις λίγα λεπτά! Εξιστορεί ο ξεναγός Κώστας Τσεβάς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια που για τον Αποστολο Παυλο το αρθρο ας πουμε δυο καλα λογια για το κομμα Νικη . Και πολυ καταζεριασμα σε καποιους επαγγελματιες Ορθοδοξους bloggers π[ου ενω προεκλογικα ειχαν ξεσηκωσει τον κοσμο για να μπει στην βουλη τωρα σαν υαινες τους καστηγορουν για τριχες . Προφανως με το αζημιωτο . Στον εσπερινο λοιπον που τελεστηκε στην Αθηνα για την εορτη των Παυλου και Πετρου παρεστη και ο αντιπροεδρος της Νικης . Ειπε λοιπον ο ανθρωπος οτι οταν μιλησε ο Παυλος στον Αρειο Παγο για πρωτη φορα εσμιξαν ο Χριστιανισμος και η Ελληνικη φιλοσοφια . Τι ηταν να το πει ? Και τι ηταν να παραστει ? Γνωστο blog Ορθοδοξοαμυντορων τον κατηγορησε ακουσον ακουσον για δογματικη ανακριβεια λες και ειναι αρχιμανδριτης . Και το πιο εξωφρενικο τον κατηγορησε για Οικουμενισμο επειδη στον πανηγυρικο εσπερινο παρεστησαν ως ειθιστε εδω και 190 χρονια σε τετοιες περιπτωσεις εκπροσωποι των αλλων δογματων με ρασα και οχι με αμφια . Εγινε λεει συμπροσευχη και ο αντιπροεδρος παρεστη . Λες και ειναι επισκοπος . Ειναι φανερο οτι αυτα τα στοχευμενα δημοσιευματα απευθυνονται στις συμπαθεις συνομοταξιες των σασκινηδων , σερσεμηδων , σερσερηδων , σουρουκλεμεδων και ζευζεκηδων . Ειχαν σε αυτο το blog και κανα δυο αβανταδωρους οπως δουλευαν παλια οι παπατζηδες και τσουπ μεχρι στιγμης 60 σχολια . Ειναι η πρωτη φορα στα πολιτικα χρονικα της Ελλαδος που ενα πολιτικο κομμα κατηγορειται απο τους φιλους του με θρησκευτικους και οχι πολιτικους ορους . Ολα αυτα δεν ειναι αθωα . Οι bnloggers ειναι εξυπνοι . Ξερουν οτι ειναι ανηκουστο να κατηγορηθει καποιος πολιτικος για Οικουμενισμο συμπροσευχη και δογματικη ανακριβεια . Απλως θελουν το μονο κομμα που διαφενεται οτι μπορει να βαλει φρενο ενα καποιο φρενο σε εθνικα θεματα και θεματα ηθικης να το εχουν ομηρο χρησιμοποιωντας τους τελειως σερσεμηδες αναγνωστες του που ειναι αδυνατον να καταλαβουν οτι αν πχ στην δοξολογια τηςω 25ης Μαρτιου παει με ρασα εθυμοτυπικα ενας εκπροσωπος αλλου δογματος οπως γινεται εδω και 190 χρονια δεν μπορει να κατηγορηθουν για Οικουμενισμο οι παρισταμενοι επισης εθυμοτυπικα πολιτικοι αρχηγοι . Ειναι τελειως παραλογο . Καποιοι στον Ορθοδοξο χωρο εκτελουν πληρωμενα συμβολαια . Δεν εξηγειται αλλιως . ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Οι οπαδοί του π. Σ. Καρπαθίου που μας εξέπληξε τόσο αρνητικά με όσα είπε για την ΝΙΚΗ (ανεξάρτητα με το τι θα αποδειχθεί τελικά αυτό το κόμμα, ίσως και λόγω απειρίας, και με δεδομένο ότι δεν περιμένουμε «σωτήρες» εκτός ίσως από το άκουσμα υγιούς λόγου σε κρίσιμα ζητήματα μέσα στο Κυνοβούλιο), ας σκεφτούν τα παρακάτω εφόσον το βασικό τους ζήτημα είναι κυρίως το θέμα «εμβόλια και αμβλώσεις»:
Εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους και σε διάφορα εμβόλια, σειρές ανθρωπίνων κυττάρων τα οποία αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο και των οποίων κυττάρων η ΑΡΧΙΚΗ πηγή λήψης είναι ιστοί από εκτρωθέντα έμβρυα γυναικών! Από δολοφονημένους ανθρώπους δηλαδή !!! Με άλλα λόγια ελήφθησαν κύτταρα από ιστούς δολοφονημένων ανθρωπίνων εμβρύων τα οποία πολλαπλασιάστηκαν χιλιάδες φορές σε εργαστήρια για να αποτελέσουν υλικό χρήσης από τις φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής Εμβολίων!
Έχουν αναπτυχθεί πάμπολλα εμβόλια με χρήση κυτταρικών σειρών εκτρωθέντων ανθρωπίνων εμβρύων. Συγκεκριμένα από τις σειρές κυττάρων εκτρωθέντων εμβρύων MRC-5 (κύτταρα από πνεύμονες εκτρωμένου αρσενικού εμβρύου 14 εβδομάδων του έτους 1966) και WΙ 38 (κύτταρα πνευμόνων από εκτρωμένο θηλυκό έμβρυο 3 μηνών του έτους 1962), έχουν αναπτυχθεί εμβόλια για τις εξής ασθένειες:

Ηπατίτιδα Α, Ερυθρά, Ανεμοβλογιά, Έρπης Ζωστήρ, Λύσσα, Ιλαρά, Πολιομυελίτιδα, Παρωτίτιδα .

ΠΟΙΑ ακριβώς εμβόλια απορρίπτει ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου;;;

Επίσης ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ γίνεται εδώ και δεκαετίες σε διάφορα στάδια παραγωγής ΦΑΡΜΑΚΩΝ.

ΠΟΙΑ φάρμακα απορρίπτει ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου;;;

Γιατί αυτή η συσκότιση λόγου;;;



Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ιστολόγια όπως το «ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ» που από τις πρώτες εκλογές υποστήριξαν λυσσαλέα την ΑΠΟΧΗ.Δεν γνώριζε η Π.ΣΟΥΦΛΗ ότι έτσι αβαντάρει Μητσοτάκη με χίλια?Ποιον κοροιδεύει αυτή η κυρία?Πιθανον τα πήρε.Εκτός αν είναι ηλίθια.
Όσον αφορά το ιστολόγιο που υπαινίσσεται ο ΑΜ, δεν νομίζω ότι εκτελεί πληρωμένα συμβόλαια.Απλώς έχει ταυτιστεί με στερεότυπα παλαιοημερολογιτών.

amethystos είπε...

Αδελφέ έχουμε ολόκληρη σειρά αγιομάχων, χωρίς νά υπολογίσουμε τίς λεγεώνες τών παλαιοημερολογιτών καί τών αποτειχισμένων.Διώτης, Αναγνώστου, Καραλης, Τσολογιάννης...από αυτούς πού γνωρίζω. Καί ολόκληρη σειρά από ιστολόγια πού τούς δίνουν χώρο καί τούς στηρίζουν.Ανθρωπίνως ανερμήνευτο.

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις, αγαπητέ :" χωρίς νά υπολογίσουμε τίς λεγεώνες τών παλαιοημερολογιτών"

ΑΛΗΘΕΙΑ τώρα;; ΓΙΝΑΝΕ ΛΕΓΕΩΝΕΣ οι παλαιοκλπ...ΑΠΟ ΠΟΤΕ;; ΕΓΩ νομιζα οτι ημασταν ΤΡΕΙΣ και ο ΚΟΥΚΟΣ, χαχα...

amethystos είπε...

ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ! ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ!!! ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ ΣΕ ΑΕΤΟ.