Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Εκεινο που δεν ξερει ειναι, οτι οπως και ολες οι αλλες υπερδυναμεις στην Ιστορια, ετσι κι αυτη μια μερα θα καει μεσα σε πονο και αιμα. Το δικο της αιμα. Και θα μεινει αναμνηση.

                                   

Του Γιώργου Παπαδόπουλου - Τετράδη

Οι ΗΠΑ πισω απο το σαμποταζ στον ρωσσογερμανικο αγωγο, την εισβολη στην Ουκρανια, το μακελειο στη Μ Ανατολη, με εναν κοινο σκοπο.

Οταν ο αμερικανος δημοσιογραφος Hersh, βραβευμενος με Πουλιτσερ, αποκαλυψε οτι οι ΗΠΑ ενορχηστρωσαν την ανατιναξη του ρωσογερμανικου αγωγου Nordstream2 στη Β Θαλασσα, για να σαμποταρουν οριστικα την ενεργειακη τροφοδοσια της Ευρωπης με φτηνα καυσιμα και να προωθησουν τα δικα τους, το θεμα θαφτηκε μετα απο λίγες μερες χαρη στη μαεστρια του αμερικανικου βαθεως κρατους να χειριζεται τις ειδησεις και την προπαγανδα.

Ελα ομως που καποιοι Δανοι ψαραδες ηρθαν αυτες τις μερες να επιβεβαιωσουν τις αποκαλυψεις του Αμερικανου δημοσιογραφου.

Οι Δανοί ναυτικοί ομολόγησαν τώρα (ή τώρα το μάθαμε) ότι όταν διαπίστωσαν ότι πολεμικά πλοία των #USA είχαν κλειστούς ασυρμάτους στο σημείο της κατοπινής έκρηξης στη Βαλτική Θάλασσα (εν ώρα προφανώς προετοιμασίας), πίστεψαν ότι συνέβη κάποιο ατύχημα κι έτρεξαν να βοηθήσουν. Όμως τους έδιωξαν οι Αμερικανοί από την περιοχή, λέγοντας ότι δεν χρειάζονται τίποτα.

Την ευθύνη μυστικών υπηρεσιών και ειδικών ναυτικών καταδυτικών σωμάτων των #ΗΠΑ είχε αποκαλύψει επικαλούμενος υψηλα ισταμενες πηγές του ο θρύλος της αμερικανικής δημοσιογραφίας Seymour Hersh.

Το βαθυ κρατος οπως ειπαμε όμως επινόησε διαφορα σεναρια για να θολώσει τα νερά και να διαψευσει τον ιστορικό ρεπόρτερ...

Ακούσαμε ότι μόνοι τους ανατίναξαν τον αγωγό τους οι Ρώσοι (!), ότι μεθυσμένες παρέες από Ουκρανούς δύτες, χωρίς να γνωρίζει κανείς άλλος κάτι, αποφάσισαν να καταδυθούν από νοικιασμένα σκαφάκια σε βάθος, που χρειάζεσαι βαθυσκάφος και ειδικά μέσα, να κολλήσουν δυναμιτάκια και να ανατινάξουν την τεράστια κατασκευή του αγωγού, που περιβάλλεται από μπετόν!

Το δευτερο σημαντικο γεγονος σ αυτη την ιστορια, που αποτελει και ερωτημα, ειναι γιατι η γερμανικη κυβερνηση που διαδεχθηκε την Μερκελ δεν αντεδρασε σ αυτο το σαμποταζ της ιδιας της οικονομίας της, που παραπαιει εκτοτε λογω του υψηλου μη ανταγωνιστικου κοστους ενεργειας.

Για να το πω πιο ωμα, ποια τοσο μεγαλη απειλη χρησιμοποιησαν οι ΗΠΑ στη μετα τη Μερκελ γερμανικη κυβερνηση για την πεισουν να πολιτευεται σε βαρος της Γερμανιας και της ΕΕ ολοκληρης. Δεδομενου οτι στην ενεργειακη αυτοκτονια οδηγειται εκτοτε ολη η ΕΕ. Και δεδομενου οτι τετοια παραμυθια δεν περναγαν στη Μερκελ, που ειχε ενα μεγαλο πολιτικο εκτοπισμα.

Υψηλα ισταμενες πηγες στη Γερμανια λένε, οτι οι Αμερικανοι εβγαλαν απο τη φαρετρα την παλια συνταγη της ρωσσικης αρκουδας, η οποια ταχα θα επιτεθει σε ολη την Ευρωπη, η οποια με τη σειρα της δεν εχει αμυντικο συστημα προστασιας.

Η απειλη λοιπον ηταν, οτι οι ΗΠΑ θα αποσυρουν την πυρηνικη ομπρελα, με την οποια προστατευουν την Ευρωπη απο το τελος του Β Παγκοσμιου, αν η Γερμανια δεν κοψει τους ενεργειακους δεσμους με τη Ρωσσια. Ετσι, εν ψυχρω!

Και πώς θα καλυφθει ενεργειακα η Γερμανια και η ΕΕ; Μεσω αμερικανικου Αλγερινου Αραβικου βρετανικου και Νορβηγικου τομεα, κυριως με LNG. Μα ειναι πολυ ακριβοτερο! Θα φθηνυνει. Θα βαλετε και Ανανεωσιμες Πηγες Ενεργειας. Μα κοστιζουν ακριβοτερα. Θα φθηνυνουν. Θα ξεσηκωθουν οι πολιτες. Τιποτε δεν θα κανουν. Θα τους πνιξουμε στην αντιρωσσικη προπαγανδα. Ετσι κι αλλιως η Ανατολική Ευρωπη και η μιση Γερμανια εχουν βαθεια αντιρωσσικα αισθηματα, οχι αδικως.

Η επιχειρηση των ΗΠΑ να απομονωσουν τη Ρωσσια και να την αποτρεψουν απο το να γινει μια οικονομικη υπερδυναμη, σε συνεργασια με τη Γερμανια, και με πιθανοτητα να δημιουργηθει ενας πανισχυρος ευρασιατικος οικονομικος αξονας, που θα αδυνατισει την αμερικανικη οικονομικη και γεωπολιτικη ισχυ, ειχε ξεκινησει ηδη με την- παρα τις αντιρρησεις και προειδοποιησεις της Μερκελ- καταγγελια αθετηση απο πλευρας Βρυξελλων των μακροπροθεσμων συμβολαιων πετρελαιου και αεριου με τη Ρωσσια 9 μηνες πριν τη ρωσσικη εισβολη στην Ουκρανια.

Η αμερικανικη επιχειρηση κατα ΕΕ Ρωσσιας ειχε αρχισει με τη βοηθεια και τον εκβιασμο προθυμων πολιτικων στις Βρυξελλες και στο Παρισι, με τις οπως παντα βρωμικες παρεμβασεις της αδελφης Βρετανιας (πχ εκβιασμος Μακρον για παρελθουσες δικαστικες εκκρεμότητες, μεσω του... προοδευτικου Guardian).

Το κυριοτερο; Το μεγαλο εμποδιο των ΗΠΑ για αυτα τα σχεδια θα επαυε να υπαρχει συντομα. Η Μερκελ που με τη φθηνη ρωσσικη ενεργεια οδηγουσε επι 20 χρονια την Ευρωπη σε διαρκη αναπτυξη, θα επαυε να ειναι εμποδιο απο τον Νοεμβριο. Εγκατελειπε την καγγελαρια. Οι επομενοι ηταν διαχειρισιμοι νανοι.

Το τελευταιο σταδιο του αμερικανικου σχεδιου, η ενταξη της Ουκρανιας στο ΝΑΤΟ, παρα τα περι του αντιθετου παραμυθια που εσπερνε ο μηχανισμος της προπαγανδας, προχωρουσε, με πολιτικους και στρατιωτικους αξιωματουχους να πηγαινοερχονται στη χωρα και τον ασόβαρο εγκαθετο των Αμερικανων προεδρο Ζελενσκι, μετα απο πραξικοπημα κατα του εκλεγμενου προεδρου Γιανουκοφσκι, να δηλωνει ανοιχτα οτι η Ουκρανια ειναι έτοιμη να εγκαταστησει βασεις στη χωρα.

Οποιος δεν ειχε καταλαβει οτι οι ΗΠΑ εσπρωχναν τη Μοσχα να αναμιχθει δυναμικα και να εγκλωβιστει στην Ουκρανια ηταν ειτε τυφλος ειτε αφελης. Ο γραφων ανηκε στους δεύτερους.

Η Μοσχα ειχε επανειλημενως ειδοποιησει τη Δυση οτι η ενταξη της Ουκρανιας στο ΝΑΤΟ αποτελουσε ευθεια απειλη για την ασφαλεια της και δεν θα την επετρεπε. Θα επετρεπε μονο ενταξη στην ΕΕ.

Η Ρωσσια αποφασισε οτι η απολυτη περικυκλωση της απο το ΝΑΤΟ, μετα απο ολες τις χωρες της Αν Ευρωπης, και με την Ουκρανια, επεκειτο μετα και τις δηλωσεις του ανεκδιήγητου ηθοποιου Ζελενσκι, και αποφασισε να προλαβει καθε πυραυλικη εγκατασταση 1000 χλμ απο την πρωτευουσα της.

Αυτη δεν ηταν πραγματικα μια κινηση της Ρωσσιας. Οποιος παρακολουθησε ολη την πορεια που προαναφεραμε σε οικονομικο και γεωπολιτικο επιπεδο καταλαβε ηδη οτι η Μοσχα εξωθηθηκε σ αυτη την κινηση force οπως ξερει καθε σκακιστης.

Το γεγονος βοηθησε και η αλαζονεία και ανικανοτητα των Ρωσσων στρατηγων, που πιστευαν οτι μπαινοντας και παρατάσσοντας τα αρματα γυρω απο το Κιεβο θα αρκουσε για να εξαναγκασει τον Ζελενσκι και τους περι αυτου εγκαθετους της δυσης να φυγουν τρεχοντας για να σωθουν.

Δεν υπολογισαν οι αλαζόνες Ρωσσοι οτι η αμερικανικη διοικηση ηταν αποφασισμενη να χρησιμοποιησει την Ουκρανια ως τη μακροχρονια φθορα της Ρωσσιας και την ομηρια της Ευρωπης στο αρμα των ΗΠΑ. Μ ενα σμπαρο δυο τριγονια.

Τα παραπανω αποδεικνυονται και απο τη ματαιωση της συμφωνιας ειρηνης προπερσυ τον Μαρτιο μεταξυ Ζελενσκι και Μοσχας, με αυστηρη παρεμβαση της Ουασινγκτον, οπως ομολογησε προ ολιγου και η Αμερικανίδα αξιωματουχος κυρια Νουλαντ.

Οπως το ζουμε, ο μονος που κερδιζει απο τον πολεμο στην Ουκρανια ειναι οι ΗΠΑ. Κανεις αλλος. Η Ευρωπη βρισκεται αιχμαλωτη σε μια αβεβαιοτητα ασφαλειας και οικονομιας ανικανη να αναπτυχθει, πληρωνοντας πανακριβη ενεργεια σπαρασσόμενη απο πολιτικο εμφυλιο για το ουκρανικο.

Ταυτοχρονως, η Ευρωπη σπαρασσεται και απο ενα μεταναστευτικο προβλημα που διογκουται εντος της, ως αποτελεσμα των πολεμων των ΗΠΑ σε ολη τη Μεση Ανατολη και τη Β Αφρικη προκειμενου να ξερριζωθουν οι βασεις της Ρωσσιας εκει και να μονοπωληθει ετσι το ενεργειακο και διαμετακομιστικο αυτο κεντρο του κοσμου.

Σ αυτον τον πολεμο που ξεκινησε καθολου τυχαια με τη διαλυση της ΕΣΣΔ απο το 1990 και μετα αδιακοπως, ενεργοποιηθηκαν μερικα ηφαίστεια οπως η Τουρκια, το Ιραν και η Παλαιστινη. Οταν βαζεις φωτια σε μια μεγαλη πυριτιδαποθηκη θα αναψουν και οι μικρες γειτονικες.

Οποιος παρακολουθει στενα τα παγκοσμιως πεπραγμενα βλεπει οτι, οπως παλαιοτερα η Ισπανια και μετα η Αγγλια, ετσι και εδω και 80 χρονια η μεγαλυτερη απειλη για την ειρηνη στην ανθρωποτητα ειναι η επιθετικη και αιματηρη αναπτυξη της νεας αυτοκρατορικης δύναμης με διαθεσεις μονοκρατοριας, που λεγεται ΗΠΑ.

Η οποια, οπως και οι προηγουμενες, πιστευει ακραδαντα οτι εχει δικαιωμα σ αυτο το αιματοκυλισμα των αλλων γιατί ειναι "η ευφυεστερη, η ικανοτερη, η ισχυροτερη, the blessed one" και γιατι, οπως λέει κυνικα, υπερασπιζεται τα συμφεροντα της.

Εκεινο που δεν ξερει ειναι, οτι οπως και ολες οι αλλες υπερδυναμεις στην Ιστορια, ετσι κι αυτη μια μερα θα καει μεσα σε πονο και αιμα. Το δικο της αιμα. Και θα μεινει αναμνηση.

Δεν θα ζουμε για να το δουμε, γιατι το μωρο ειναι μολις 200 ετων και βρισκεται στην αναπτυξη. Αλλα και μονο η βεβαιοτητα οτι η Ιστορια θα επαναληφθει οπως παντα, αρκει ως νικη της Νεμεσης.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/share/Y9SaBMpwfCgVQeJW/

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: