Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Διαδικτυακή παραθεολογία του Θεολόγου-Φιλολόγου Κωνσταντίνου Νούση

Σε άμεση συνάρτηση με πρόσφατο άρθρο μας[1] για τις φληναφηματικές διαδικτυακές παρεμβάσεις των φονταμενταλιζόντων θεολογούντων, ερχόμαστε με το παρόν να συμπληρώσουμε πάνω στη χαίνουσα πληγή της ιντερνετικής παρ – α – θεολόγησης. Είναι προφανές ότι ο πειρασμός της ασυδοσίας και της ανωνυμίας, που εξάπτουν τα διαστροφικά ψυχωτικά σύνδρομα πολλών, ένα είδος κατώτερων ψυχικών παθών θα λέγαμε, όχι πόρρω απεχόντων της σαρκικότερης αυτοϊκανοποίησης στους ίδιους κυβερνοχώρους, δεν θα επέτρεπε να μην εκτυλιχθούν τα εμπαθή ορμέμφυτα ενίων, οι οποίοι εν προκειμένω μας απασχολούν από την άποψη του αυτοπροσδιορισμού και της συναφούς αυτοπροβολής τους σαν ειδημόνων των θεολογικών πραγμάτων και γραμμάτων.

Φυσικά και εδώ οι τάσεις πολλές, από τους ακραίους και χυδαίους φονταμενταλιστές μέχρι τους μετριοπαθέστερους ζηλωτές, όλοι τους, όμως, σαφώς ή σχεδόν εκτός από τα όρια της Εκκλησίας και της ευπρέπειας. Δεν θα είχα πρόβλημα να αναφερθώ σε συγκεκριμένους ιστότοπους, τους οποίους γνωρίζουν οι εντρυφώντες στα ορθόδοξα θεολογικά και εκκλησιαστικά δρώμενα παντί τρόπω, αλλά δεν υπάρχει λόγος ουδεμίας διαφημιστικής προβολής τους, εφόσον και μόνον ένα κλικ του ποντικιού πάνω σε αυτές τις σελίδες είναι αρκετό να ρυπάνει τον επισκέπτη του. 
Δεν αναφέρομαι φυσικά σε sites των παλαιοημερολογιτών, οι οποίοι σαφέστατα χαρακτηρίζουν εαυτούς εκτός και εναντίον της Εκκλησίας μας. Ο λόγος γίνεται κυρίως για όλους εκείνους που διατείνονται με περισσή ελαφρότητα, μάλλον θρασύτητα, πως τάχα μάχονται για την Ορθοδοξία και την ακρίβεια του δόγματος σε βάρος των πάσης φύσεως «προδοτών και αιρετιζόντων», κληρικών και λαϊκών, χωρίς ωστόσο επισήμως να είναι έξω από τον χώρο της «οικουμενιστικής» Εκκλησίας.
Εκ των προαναφερθεισών ιστοσελίδων άλλες είναι στρατευμένες μεθοδικά σε σαφή εκκλησιομαχική προοπτική (π.χ.  εκείνες που υποστηρίζουν τις αντικανονικές ενέργειες των καθηρημένων πρ. Ράσκας Αρτεμίου και του ιερομονάχου Ευθυμίου), άλλες σε μια αόριστη επίθεση κατά των πάσης φύσεως «Οικουμενιστών» και νεωτεριστών - με κύριο στόχο συνήθως το περιβάλλον του Φαναρίου – και έτεροι σε μια πιότερο επιστημονικόσχημη παρέμβαση σε θέματα σχετικού προβληματισμού.
Βασικά κοινά τους χαρακτηριστικά: η επίθεση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις διαθρησκειακές του ενέργειες, σε θεολόγους και κληρικούς εντός και εκτός Ελλάδος τους οποίους εγκαλούν για δογματικό μινιμαλισμό και εκκοσμίκευση, η άπλετη συνωμοσιολογία, η ακατάσχετη ιεροκατάκριση, η κατινίστικη νοοτροπία, διάθεση και φλυαρία, ο κιτρινισμός της εκκλησιαστικής ειδησεογραφίας, η χυδαιότητα και η χειμαρρώδης βωμολοχία, η αήθης κακότητα και η προσβολή του ήθους του αντιπάλου δέους, η ημιμαθής κατοχή των θεολογικών γραμμάτων, η συκοφαντική λασπολόγηση, η ιεροεξεταστική αποφορά, η διανομή πιστοποιητικών ορθοδόξων ή μη φρονημάτων, η δαψιλής πεζοδρομιακότητα και αθυροστομία, η εσχατολογία, η φαιδρότητα, το φτηνό χιούμορ και το κακόγουστο κουτσομπολιό, εν ολίγοις πράγματα που απαντώνται κατά βάσιν και έθος σε χώρους των ΓΟΧ.
Η απουσία στοιχειωδών κανόνων σεβασμού και ευπρέπειας συνοδεύει τη βορβορώδη μορφικώς και ουσιαστικώς αμετροέπεια που τους διέπει, μεταβάλλοντας κυριολεκτικά σε οχετούς κακοηθείας και σε ανακριτικά υπόγεια ηθικής εξόντωσης, προγραφής αντιφρονούντων και απονομής ταυτοτήτων αιρετιζόντων ενάντια σε όσους διαφωνούν με τα λόγια τους ή παντί τρόπω αντίκεινται στη θεολογική και όποια άλλη (κακόγουστη και κακότροπη οπωσδήποτε) αισθητική τους.
Ο «σκληρός» λόγος που χρησιμοποιώ δεν είναι εμπαθής προβολή κάποιου υποκειμενισμού, αλλά δυστυχέστατα μια ατελής φωτογραφική αποτύπωση της θλιβερής τους πνευματικής κατάστασης και της δυσειδούς πραγματικότητας του ψυχικού τους κόσμου, όπως αυτός προβάλλεται στα δικά τους διαδικτυακά πεπραγμένα. Ο κατά κυριολεξίαν βαρβαρισμός που παρατηρείται στη γλώσσα τους και η εμφανής σε πολλά σημεία γραμματική ανορθογραφία τους (μη εξαιρουμένων και των πλέον, υποτίθεται, σοβαρών και κατηρτισμένων εξ αυτών) επεκτείνονται συνηθέστατα και στο ουσιώδες περιεχόμενο των ρημάτων τους. 
Προκειμένου να καταστήσω σαφέστερα τα παραπάνω, ας πιάσω ενδεικτικά την περίπτωση ενός πιότερου επιστημονικοφανούς ιστολόγου εξ αυτών, ο οποίος, γέμων εμπαθείας, ζηλοτυπίας και κακεντρέχειας, ισοπεδώνει και ακυρώνει την προσφορά του συνόλου των συγχρόνων θεολόγων, ρίχνοντάς τους συλλήβδην, πέρα από τους εμετικούς χαρακτηρισμούς της ασυγκράτητης και πρόδηλης ζηλοφθονίας του, στο τσουβάλι των Οικουμενιστών. «Μεθυσμένος», παρά τον περί του αντιθέτου απατηλό αυτοπροσδιορισμό του, από πληθώρα ψυχωτικών συνδρόμων, τα οποία προβάλλει, ως μη ώφειλε, κάτω από τη δείλαια ανωνυμία του – όπως πλείστοι εκ των περί ων ο λόγος - με τον προσχηματικό μανδύα των θεολογικών αναλύσεων, φλυαρεί εδώ και καιρό ακατάσχετα επί παντός επιστητού και παραληρεί, αποδεικνύοντας τη θεολογική και φιλοσοφική του ημιμάθεια – μάλλον ασχετοσύνη κατ’ εμέ – και την οντολογία της πλάνης και της αίρεσης στα πράγματα (κατά βάση και προπαντός) παρά στα λόγια (στα οποία πολλάκις η αστοχία είναι συνάρτηση παιδευτικών και άλλων παραγόντων, πιότερο εξάπαντος ακίνδυνων). 
Για τον κύριο αυτόν, αλλά και για πολλούς έτερους του άνομου αυτού ψευτοθεολογίζοντος συρφετού, που μιαίνει τον λαό του Θεού και δυσφημεί την Ορθοδοξία μας, ισχύουν τα λόγια του Χρ. Γιανναρά, δια των οποίων απάντησε σε έτερο συνάδελφό του, ο οποίος του «επετέθη» επί της ουσίας των γραφομένων του και δη με πολύ πιο τεκμηριωμένο, κόσμιο και νηφάλιο λόγο: «είναι, δυστυχώς, τόσο ασύδοτα γενικευμένοι οι χαρακτηρισμοί, που δεν αφήνουν περιθώρια σοβαρότητας αντιλόγου, δίνουν μάλλον την εντύπωση παραληρηματικής αμετροέπειας» (από το βιβλίο ‘Έξι φιλοσοφικές ζωγραφιές’).
Η επίσημη Εκκλησία, κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να ακολουθεί μονάχα τον δρόμο της συνετής αδιαφορίας απέναντι στους ρυπαρούς αυτούς ιστοτόπους, αλλά σε συνεργασία με την πολιτεία να «αποκαλύπτει» τους περισσώς εκτραχυνθέντας και να επιβάλλει τα σχετικά ιεροκανονικά επιτίμια, ώστε και το ποίμνιο να ενημερώνει και προστατεύει, αλλά και συνάμα να αυξάνει τις πιθανότητες μετάνοιας και θεραπείας στους πνευματικά (εν πολλοίς και ψυχολογικά) άρρωστους αυτούς αδερφούς μας.
Η θεολογία στην παράδοσή μας είναι πρωτίστως καρπός βιώματος και παιδευτικού εξοπλισμού κατά δεύτερον. Θα ήταν αναιδές – μιλώ περισσότερο για τον εαυτό μου – να ισχυριστούμε περί της σχετικής εμπειρίας, αλλά μπορούμε να καυχηθούμε αφενός για τη χρήση της διδασκαλίας των προγενέστερων Αγίων και της Παράδοσής μας και αφετέρου για την παραμονή και θεολόγησή μας μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. Αυτό το τελευταίο είναι μια μορφή αγιοπνευματικής κατάστασης, έστω και νηπιακής. Κακά τα ψέματα, το να ανήκεις ενεργώς, έστω και αμυδρά, στο Σώμα του Χριστού, δεν μπορεί να γίνει χωρίς το Άγιο Πνεύμα. Οι εκ του αντιθέτου καταστάσεις και ενέργειες πολύ φοβάμαι ότι θέτουν υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα και τη γνησιότητα πάσης θεολογικής παρέμβασης και της ίδιας της υπόστασης των φορέων τους, όσο ορθόδοξες και παραδοσιακές και αν προβάλλονται ως προς το φαίνεσθαί τους. Και στην περίπτωση αυτή έχουμε αλλότριες διδασκαλίες και πνεύματα πλάνης (Α’ Τιμ. 4:1), τα οποία η Ορθόδοξη Θεολογία και Εκκλησία οφείλει να επισημαίνει, να ελέγχει, να καυτηριάζει, να καθαιρεί και να καθαίρει.



[1] http://www.amen.gr/article18322

amen.gr 

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ. ΟΙ ΜΕΝ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. 
 ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ.

 Αμέθυστος

30 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Αναλαμβάνουν δράσιν εκεί όπου και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εμφανίζουν μεγάλη επιτυχία.Μια θρυλοτεράστια νίκη της αλληλεπιδράσεως και αλληλοσυσχετίσεως του ονόματος του υποκρυπτομένου:η επιστροφή 'στους πρωτοχριστιανικούς αιώνες του Νέου Κόσμου(ψεύδος).

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι να μιλάει και ο Νουσης για ευπρέπεια που ''λούζει'' με εμπαθεστατους χαρακτηρισμούς όσους διαφωνούν μαζί του!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΧΎΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΠ ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΊΔΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Νούση σοβαρέψου επιτέλους και άσε το αλαζονικό, υπεροπτικό και περιφρονητικό ύφος.
Όσο για την Εκκλησία και την πολιτεία πρέπει από σένα να αρχίσουν γιατί τα κείμενά σου είναι υβριστικότατα.

Ανώνυμος είπε...

http://anavaseis.blogspot.gr/2012/12/blog.html
Οι κατά καιρούς ανοησίες του έχουν απαντηθεί απ τη μητρόπολη του Πειραιά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΘΥΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;
ΑΞΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ;

χαλαρωσε είπε...

το εξάπαντος ο ματσουκας και ο σταμούλης στο εμαθαν; ΒΛΗΜΑ. ο φασιστικος βοθρος που λιμναζει στον εμπαθη σου νου, βρισκει προσφορο έδαφος στην ευλυγιστη, καμωματου σου γλωσσα.

amethystos είπε...

ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕ ΤΟΣΟ ΥΠΟΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος του είναι επιεικώς ανισορροπος. Το σοβαροφανές blog του φιλοπατριαρχικου παπαγαλου, δηλαδή το amen.gr προκειμένου να πλήξει όσους αντιστέκονται στον οικουμενισμο δημοσιεύει ο,τι πιο ανόητο, εμπαθες και ανισορροπο κείμενο κυκλοφορεί!

Ανώνυμος είπε...

πολυ ασχοληθηκα μαζι σου ηδη φιλαρακο και δεν ξερω αν αξιζε τον κοπο. πραγματικα δεν ξερω τι θες να κανεις ή τι νομιζεις οτι κανεις. για να σου φυγουν τα οποια φαντασματα εχεις πλασει στο μυαλουδακι σου, δες σα σε καθρεφτη τα σχολια καιτο επιπεδο των σχολιαστων που φιλοξενεις.θα καταλαβεις τοτε πολλα ποσο χαμηλα βρισκεσαι. και ενας που ειναι τοσο χαμηλα, δεν μπορει παρα να συκοφαντει τους αγιους.
καλη μετανοια, οσο υπαρχει καιρος και δυνατοτητα...

amethystos είπε...

ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ.

amethystos είπε...

Εντάξει α-Νούση-ε καταλαβαίνουμε τόν πόνο σου.Μόλις στριμώχτηκες άρχισες τό στρίπ-τήζ. Πρόσφερες κακό θέαμα, αλλά συμβαίνει καί μέ τίς καλύτερες μάσκες. Αλλά βλέπεις ότι πάσχεις από μεγαλομανία;; Οτι υποτιμάς τούς πάντες,παρότι ανήκεις στό κόμα τής αγαπολογίας,ότι πατάς στά κεφάλια τών φανταστικών σου εχθρών, γιά νά κρατήσεις τό εγώ σου έξω από τήν ανυπαρξία;;; Οτι αποκεφαλίζεις όσους διαφωνούν;; Οτι η φυσική σου θέση σήμερα είναι ίσως στό Ιράκ;; ΒΛΕΠΕΙΣ;;

Ανώνυμος είπε...

Θράσος χιλίων πιθήκων, ύφος χιλίων καρδιναλίων αμετροέπεια, αλαζονεία, υπεροψία,ύβρεις,απαξίωση,εκμηδένιση όσων διαφωνούν. Ο λόγος για τα ''αριστουργήματα'' του Νούση.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαχρηστου πώς επιτρέπει να δημοσιεύονται τόσο άθλια άρθρα στο μπλογκ του;

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΛΕΞΗ "ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΗ" SIC ΑΠ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΑΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ (Ο ΝΟΥΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ).ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ "ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΗ" ΑΠ ΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

εισαι σιγουρος, αμεθυστακο, οτι ειμαι ο α-νουση -ος;

χαλαρωσε είπε...

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Ματθ. 7,6

Προσέχετε όμως εις ποίους θα προσφέρετε με αδελφικήν αγάπην τας υπηρεσίας σας και θα ενδιαφέρεσθε δια την διόρθωσίν των. Διότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που είναι αναιδείς, όπως οι σκύλοι και ακάθαρτοι εις την ζωήν των, όπως είναι οι χοίροι. Λοιπόν μη δώσετε τα άγια της πίστεως στους σκύλους και μη βάλετε εμπρός στους χοίρους τα πολύτιμα μαργαριτάρια της χριστιανικής αληθείας. Διότι υπάρχει κίνδυνος μεγάλος να καταπατήσουν με τα πόδια των τα μαργαριτάρια μέσα στον βόρβορον και να στραφούν ενάντίον σας, δια να σας κατασπαράξουν η κατά κάποιον άλλον τρόπον να σας βλάψουν.

Συνελθε και κατεβα απο το φουγαρο. Αν δεν θεωρήσεις τον εαυτο σου ως τον τελευταιο τριχα της οικουμενης, που δεν αποκλειεται να εισαι, αλλα ομως πρεπει να το δεις με τη χάρη του Θεου μονος σου, αυτο ειναι το μυστικο αγαπητε, τοτε λυπαμαι πολυ αλλα θα πας απο ευπρεπεια φουκαρα. Αντε και καλα ξεμπερδεματα.

amethystos είπε...

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ;;

Ανώνυμος είπε...

επισης κατι ακομα, αμεθυστακα
δεν ξερω ποιος τελικα εκανε στριπτιζ.
ισως εκανα για μια στιγμη, οταν στην ψευδαισθητικη μου αυταπατη νομισα οτι εχεις ιχνη σοβαροτητος και καλης προαιρεσεως. ας ειναι.
ξεβρακωθηκε με τα λογια σου (ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚ) και επισημα η αμετανοησια σου και η σκληροτητα σου. αλλωστε, ειναι δυνατο να ανεχεται ο ξερολας και τιμητης των παντων εστω και ακουστικα τη λεξη μετανοια; μη γενοιτο...
ειναι ποτε δυνατο ο μεγας ιστολογος της πνευματικοτητος, με αναρτησεις τοσων πατερικων κειμενων, να δεχεται συμβουλες περι μετανοιας και διορθωσεως;; απαγε της βλασφημιας...
ο α-νουση-ος;

amethystos είπε...

Οταν δέν καταλαβαίνουμε τί διαβάζουμε, τότε δέν καταλαβαίνουμε καί τί γράφουμε. Είναι συγκινητική όμως η προσπάθεια, τών πιό έξυπνων από τούς παλαιοημερολογίτες, νά γράψουν μέ νόημα. Κάποια στιγμή....

amethystos είπε...

ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ,ΑΛΛΑ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ. ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΨΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΥΡΩΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλα ''μαργαριτάρια'' φιλολογικά καθώς και νεολεξιες θα ανακαλύψει κανείς στα άθλια άρθρα του!

Ανώνυμος είπε...

θα μπορουσαν απο τον κυριο εξυπνακια να μας υποδειχθουν μερικα λαθακια γραμματικης φυσεως;; αν, φυσικα, ειναι αυτο το θεμα μας...
α - νους (εκ της μετ΄ ανοων ενασχολησεως)

Ανώνυμος είπε...

"Κι άλλα ''μαργαριτάρια'' φιλολογικά καθώς και νεολεξιες θα ανακαλύψει κανείς στα άθλια άρθρα του!": ο κυριος "νεολεξιας" ας μας εξηγησει πώς εβγαλε αυτην τη λεξη. νεολογια ακουσα, νεολογισμο ξερω, νεολεξια πρωτη μου φορα... ημαρτον!
εις εκ του γενους των α-νουση-ων...

Ανώνυμος είπε...

θα σου απαντουσα και για το "λασπολογηση", αλλα δε θα το βαλεις.
καταλαβες τωρα ποσο τζαμπα σαλιο και μελανι εχω καταναλωσει και το χω μετανιωσει;

χαλαρωσε είπε...

μεσα στην στην ψευδαισθητικη σου αυταπατη, μας τα ζαλισες μπαμπουινε. Πανε μαθε ελληνικα γιατι θα φας ξυλιες κακομαθημενε.

Ανώνυμος είπε...

μιλησε κι ο μπουμπουνας ο "χαλαρωσε". χαλαρωσε, το λοιπον, "χαλαρωσε", αφου μαθεις εσυ ελληνικα πρωτα και μας αναλυσεις τους μαργαριτες μας.

χαλαρωσε είπε...

Δεν μιλαω σε εσας αγαπητε. Σας παρακαλω δεν εχει θεση για εσας σ' αυτο το τραινο.

Ανώνυμος είπε...

"Ευλογημένα τα στόματα τα διαμαρτυρόμενα κατά των αντορθοδόξων ενεργειών του Πατριάρχου και ευλογημέναι αι γραφίδες αι στηλιτεύουσαι τας εν τη Πίστει ακροβασίας αυτού.
Αγών συνεχής και ακατάπαυστος κατά των ενεργειών του Πατριάρχου."

π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ, σελ. 92
Eξαιρετικά αφιερωμένο στον εγωπαθέστατο Νουση και το φιλοπατριαρχικό Παπαχρήστου!

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΥΣΗ ΣΥΝΕΛΘΕ, ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥ, ΛΟΓΙΚΕΨΟΥ.