Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χτύπησαν ισραηλινές βάσεις οι Ιρανοί – Μπαράζ MLRS – Η μεγαλύτερη σύγκρουση απο το 1974


«Βλέπουμε την επίθεση αυτή, ως επίθεση του Ιράν και την αντιμετωπίζουμε ανάλογα» ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Στρατός. Για την μεγαλύτερη σύγκρουση στο Γκολάν από το 1974 μιλούν πλέον διεθνείς αναλυτές και η κατάσταση κλιμακώνεται πολύ γρήγορα και εμπλέκει πλέον και το Ιράν εκτός από την Χεζμπολάχ και τον συριακό Στρατό.

Το κανάλι Al-Mayadeen επιβεβαίωσε πως οι Ιρανοί Φρουροί ανατίναξαν ισραηλινό εκτοξευτή πυραύλων με Kornet ATGM ενώ ανέφερε πως υπάρχει ενημέρωση προς το Ισραήλ ότι «οποιοδήποτε νέα επίθεση θα αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επίθεση μέσα στο Ισραήλ».
Χτυπήθηκαν η ισραηλινή βάση ηλεκτρονικού πολέμου, η βάση 9900 συλλογής πληροφοριών, η βάση επικοινωνίας και το αρχηγείο του ισραηλινού στρατού της θέσης 810.
20 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τους Ιρανούς λέει το Ισραήλ γεγονός που απαιτεί άμεση αντίδραση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη μάχη με μπαράζ πυροβολικού ενώ ο συριακός Στρατός με τις ιρανικές δυνάμεις κατάφεραν να εξαπολύσουν ισχυρό πλήγμα χτυπώντας με MLRS GRAD 4 ισραηλινές βάσεις. 
Twitter video is loadingΥπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για πλήγμα στο ισραηλινό στρατιωτικό κέντρο, το Αρχηγείο της ομάδας 9900, κέντρο επιτήρησης, υποκλοπών και επικοινωνίας.
Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού έκανε λόγο για επίθεση από τους Ιρανούς Φρουρούς με 20 οβίδες εναντίον προωθημένης γραμμής άμυνας στο Γκολάν.
Η Ισραηλινή Αεροπορία προχώρησε σε επιδρομή εναντίον θέσεων των Ιρανών Φρουρών στην περιοχή Khan Arnabeh ενώ ο ισραηλινός στρατός χτυπά ξανά την πόλη Baath νότια της Συρίας.
Πηγές επιβεβαιώνουν το ισραηλινό πλήγμα στα δυτικά περίχωρα της πόλης Hader, ένα χωριό Δρούζων που φιλοξενεί δυνάμεις της Χεζμπολάχ.
Ο Ισραηλινός Στρατός καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια.
Τουλάχιζτον 2 F-15C και ένα F-15D της Ισραηλινής Αεροπορίας περιπολούν στο Γκολάν ενώ αρκετά F-16I/Ds πετούν στην ενδοχώρα μαζί με ιπτάμενα τάνκερ KC-707
Τα ισραηλινά άρματα μάχης κατέστρεψαν αντιαεροπορικό όπλο των δυνάμεων του Ασαντ στην δυτική πλευρά του Madinat Al-Baath στην Quneitera.
Προς άμεση στρατιωτική εμπλοκή Ισραήλ-Ιράν/Συρίας στο Γκολάν…

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: