Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει η Τουρκία…θα προσφερθεί να καλύψει τη νέα Χιροσίμα της Βηρυτού με μεγάλο γεγονός στα ελληνοτουρκικά. Βγάζει το στόλο με Δούρειο Ίππο το Oruc Reis. Σ΄ετοιμότητα το ελληνικό ναυτικό. Η ελληνο-αιγυπτιακή ΑΟΖ έριξε αέριο και πετρέλαιο στη φωτιά, τα διαφιλονικούμενα ύδατα φέρνουν τσουνάμι ραγδαίων εξελίξεων…

Είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει η Τουρκία αφού την ευνοεί η συγκυρία στην περιοχή. Όλοι ξέρουν ποιοί βρίσκονται πίσω από τη νέα Χιροσίμα της Βηρυτού…Για να μετριαστούν οι εντυπώσεις στη διεθνή κοινή γνώμη που είναι σοκαρισμένη χρειάζεται επειγόντως να στηθεί ένα πιο δραματικό γεγονός ή εφάμιλλο αυτού ώστε να στραφούν αλλού τα βλέμματα. Η Τουρκία προσφέρεται και απ΄ότι φαίνεται θα πυροδοτηθεί εντυπωσιακά η ελληνοτουρκική διένεξη άλλωστε είναι και η μόνη που ενώ συντηρείται κι οξύνεται δεν έχει ακόμη αναφλεγεί στην περιοχή της Μεσογείου..Η εκδοχή της επικάλυψης και της αλληλοκάλυψης πραγματώνεται….
Η ελληνο-αιγυπτιακή ΑΟΖ έριξε αέριο και πετρέλαιο στη φωτιά, τα διαφιλονικούμενα ύδατα θα φέρουν τσουνάμι ραγδαίων εξελίξεων….Η β΄κατάκτηση της Πόλης που σηματοδοτήθηκε από το πάρσιμο της Αγίας Σοφίας έχει κάνει πασιφανές ότι η Τουρκία σε αυτή τη φάση τουλάχιστον ορίζει τον εχθρό και αυτή είναι η Ελλάδα ..
Σύμφωνα με ελληνικό τύπο πληροφορίες επισημαίνουν ότι oι τούρκικες ένοπλες δυνάμεις είναι σε συναγερμό και κάνουν λόγο για πιθανό απόπλου του Oruc Reis από την Αττάλεια αύριο ή μεθαύριο με κατεύθυνση την περιοχή Καστελόριζου για τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με συνοδεία πολεμικών πλοίων που ούτως ή άλλως κάνουν αισθητή την παρουσία τους εκεί. Κύκλοι του Πενταγωνου θεωρούν ότι η νέα ΝΑVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά του Πολεμικού τους Ναυτικού, νότια του Καστελλόριζου, στις 10 και 11 Αυγούστου, πιθανόν να συνδέεται με την πρόθεση τους να κινήσουν το “Oruc Reis” Το Oruc Reis θα δραστηριοποιηθεί όπως όλα δείχνουν στη θαλάσσια περιοχή που από τις 21 Ιουλίου ως και τις 2 Αυγούστου, είχε δεσμεύσει με σχετική ΝΟΤΑΜ η Τουρκία για τη διεξαγωγή ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων ΝΑ του Καστελλόριζου….Το σύνολο των στελεχών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στα πλοία του στόλου έχει τεθεί σε δίωρη ετοιμότητα.
Όλα συγκλίνουν πως αν ο τουρκικός στόλος και το Oruc Reis παραβιάσουν την ελληνική εθνική κυριαρχία, η Ελλάδα θ’ απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: