Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Η Ελλάδα δυστυχώς τελειώνει

Καμία εθελόδουλη χώρα δεν μπορεί να αντέξει έχοντας δειλούς πολίτες που αφήνουν τα προβλήματα τους να συσσωρεύονται άλυτα το ένα επάνω στο άλλο. Πρώτα τα οικονομικά με τα μνημόνια της καταστροφής, μετά τα μεταναστευτικά, τον βίαιο εποικισμό καλύτερα που γιγαντώθηκε αλλοιώνοντας την ελληνική κοινωνία, σε συνδυασμό με το δημογραφικό και με τη μαζική εγκατάλειψη των παιδιών της, ενώ σήμερα τα εθνικά που ξεκίνησαν από την ντροπιαστική παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. Είναι δε κωμικοτραγικό να βλέπει κανείς μία αποικία χρέους να προσπαθεί να ανακηρύξει ΑΟΖ με τους γείτονες της, όταν δεν έχει καν το θάρρος και τη βούληση να προστατεύσει την επικράτεια της. Ως εκ τούτου, θα ήταν απελπιστικά ανόητο να προσπαθήσει κανείς να εκτιμήσει τις συμβάσεις που υπογράφονται, όσον αφορά το περιεχόμενο τους. Δεν πρόκειται να το κάνω λοιπόν, αφού δεν θέλω να χαρακτηριστώ ανόητη από αυτούς που γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει και πώς να συμπεριφερθούν απέναντι σε έναν ηλίθιο και δουλοπρεπή λαό, όπως έχουμε καταντήσει. Σε πρόβατα-επαναστάτες της συμφοράς που έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, νομίζοντας πως θα τους λυπηθούν οι λύκοι και δεν θα τους οδηγήσουν στη σφαγή.   

Άποψη

Διαβάζω πως η υπό τουρκική κατοχή Έφεσος ήταν στο κέντρο του Πανιωνίου, του ιωνικού 12πολου του Ηροδότου, που περιελάμβανε δέκα ιωνικές πόλεις, τη Σάμο και τη Χίο. Εδώ γεννήθηκε η Επιστήμη, η Φυσική Φιλοσοφία και η Διαλεκτική, μπήκαν οι βάσεις της Λογικής, των Μαθηματικών και της Μουσικής, μελέτησαν και δίδαξαν ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Αναξαγόρας, ο Αναξιμένης, ο Αναξίμανδρος, ο Πυθαγόρας, εδώ γεννήθηκε η έννοια του κοινωνικού ατόμου. Από την Ιωνία προήλθε ο Ηρόδοτος, στη Χίο βρίσκουμε τις πρώτες μορφές δημοκρατίας και στην πολιτική φιλοσοφία των Ιώνων τα πρώτα σκιρτήματα της δημοκρατικής σκέψης.
Η Χίος όμως, όπως ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο, έχει πλημμυρίσει λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να εξαφανίζονται σταδιακά. Στα ερείπια δε του τουρισμού, οικοδομείται μία οικονομία εξυπηρέτησης λαθρομεταναστών που μετατρέπει τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, παραμορφώνοντας το χαρακτήρα τους. Στη Χίο, όπως στη Λέσβο και στη Σάμο, η κυβέρνηση ήθελε να επιτάξει εκτάσεις, για να κατασκευάσει πόλεις λαθρομεταναστών. Ειδικά στη Χίο περί τα 600 στρέμματα, για να στεγάσει κατά τις δηλώσεις της 500 ανθρώπους! Πάνω από ένα στρέμμα για τον καθένα δηλαδή, απίστευτη κοροϊδία.
Όπως ήταν λογικό οι γηγενείς αντέδρασαν (πηγή), αν και χλιαρά, καταλαβαίνοντας πως η κυβέρνηση ή όποιος άλλος της δίνει εντολές, δρομολογούσε τον εποικισμό τους. Ότι ενέδιδε στις επεκτατικές διεκδικήσεις της Τουρκίας ή όλων εκείνων των δυνάμεων που προωθούν την παγκοσμιοποίηση, καταστρέφοντας εκείνα τα κράτη που αντιδρούν. Φυσικό επακόλουθο βέβαια μίας χώρας που της έχουν επιβληθεί διαδοχικά μνημόνια που θα διαρκέσουν τουλάχιστον έναν αιώνα, εάν οι πολίτες της συνεχίσουν να έχουν σκυφτό το κεφάλι. Έτσι όμως η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας θα συρρικνώνεται σταδιακά, η γεωπολιτική της σημασία θα περιορίζεται και τα νησιά της θα κινδυνεύσουν να χαθούν για πάντα, μαζί με ολόκληρο το Αιγαίο, εάν δεν αντιδράσουν σθεναρά οι κάτοικοι τους.
Το αντάλλαγμα τώρα που πήραν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες για τη μετατροπή της χώρας τους σε μία εξαθλιωμένη αποικία χρέους που θα ακρωτηριάζεται εδαφικά συνεχώς, είναι η επιβίωση τους. Να εξακολουθήσουν δηλαδή να ζουν, να αργοπεθαίνουν καλύτερα, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες για τα λάθη, για τη διαπλοκή και για τη μνημειώδη διαφθορά των κυβερνήσεων τους. Όλων αυτών που κατάντησαν την πλούσια χώρα τους έρμαιο των ξένων δυνάμεων για μία ακόμη φορά.
Ο αργός θάνατος των ιθαγενών πάντως θα επιταχυνθεί από το Σεπτέμβρη, όπου θα βιώσουν τρομακτικές καταστάσεις. Φυσικά δεν θα τους δώσει κανείς σημασία, όπως συνήθως συμβαίνει με τους σκλάβους. Με τα θύματα που έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους οπότε δεν αποτελούν κίνδυνο για τους θύτες τους. Πολύ σωστά άλλωστε ο κ. Βιλιάρδος έγραψε τα εξής, δίνοντας μία ξεκάθαρη εικόνα:
“Ενώ το μαρτύριο της σταγόνας από τους Τούρκους και από τη Γερμανία γίνεται όλο και πιο οδυνηρό, στα εθνικά και στην οικονομία, η εγχώρια ελίτ οργανώνει φιέστες – μεταξύ άλλων σε μία ημέρα που βεβηλώθηκε η Αγία Σοφία, που οι εκκλησίες με μεσίστιες τις σημαίες τους πενθούσαν ψέλνοντας τον Ακάθιστο Ύμνο και που ο στρατός μας ήταν σε επιφυλακή, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να καταρρέει οικονομικά, με τεράστιο τον κίνδυνο ενός εδαφικού ακρωτηριασμού της. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως οι 10-20 οικογένειες που απομυζούν, προδίδουν, ξεπουλούν καθημερινά και αδιαφορούν για τα 11.000.000 των απλών Ελλήνων που υποφέρουν τα πάνδεινα, αποθρασύνθηκαν εντελώς από την έλλειψη αντίδρασης που διαπιστώνουν – έχοντας πλέον την πεποίθηση ότι, τα πρόβατα έχουν αποδεχθεί τη μοίρα που τους επιφυλάσσουν οι λύκοι” (πηγή).
Κλείνοντας, καμία εθελόδουλη χώρα δεν μπορεί να αντέξει έχοντας δειλούς πολίτες που αφήνουν τα προβλήματα τους να συσσωρεύονται άλυτα το ένα επάνω στο άλλο. Πρώτα τα οικονομικά με τα μνημόνια της καταστροφής, μετά τα μεταναστευτικά, το βίαιο εποικισμό  καλύτερα που γιγαντώθηκε αλλοιώνοντας την ελληνική κοινωνία, σε συνδυασμό με το δημογραφικό και με τη μαζική εγκατάλειψη των παιδιών της, ενώ σήμερα τα εθνικά που ξεκίνησαν από την ντροπιαστική παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Είναι δε κωμικοτραγικό να βλέπει κανείς μία αποικία χρέους να προσπαθεί να ανακηρύξει ΑΟΖ με τους γείτονες της, όταν δεν έχει καν το θάρρος και τη βούληση να προστατεύσει την επικράτεια της. Ως εκ τούτου, θα ήταν απελπιστικά ανόητο να προσπαθήσει κανείς να εκτιμήσει τις συμβάσεις που υπογράφονται, όσον αφορά το περιεχόμενο τους. Δεν πρόκειται να το κάνω λοιπόν, αφού δεν θέλω να χαρακτηριστώ ανόητη από αυτούς που γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει και πώς να συμπεριφερθούν απέναντι σε έναν ηλίθιο και δουλοπρεπή λαό, όπως δυστυχώς έχουμε καταντήσει. Σε πρόβατα-επαναστάτες της συμφοράς που έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, νομίζοντας πως θα τους λυπηθούν οι λύκοι και δεν θα τους οδηγήσουν στη σφαγή.
από Σερένα Νομικού9 Αυγούστου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: