Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Ομιλία καθ. κυρίου Νανόπουλου κατά την εκδήλωση της Manifest 2017



Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ, ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. 
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ. 
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ, ΣΑΝ ΑΡΜΟΝΙΑ, ΣΑΝ ΚΑΛΛΟΣ.
 ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΕΡΑΤΑ. ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΓΩ.
ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ.
ΤΟ "ΒΥΖΑΝΤΙΟ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω μία εξαδέλφη. Μπήκε στο μαθηματικό με άριστα. Τελείωσε επίσης με άριστα.Και είναι, πανθομολογουμένως, χαζή. Πως γίνεται αυτό, θα ρωτήσει ο μη έχων εμπειρία ζωής. Και όμως γίνεται. Κάτι τέτοιο ισχύει και για το Νανόπουλο.

amethystos είπε...

Είναι εικονική η πραγματικότης στήν οποία ζούμε. Δέν διαθέτει ούτε τίς πληροφορίες τών αισθητηρίων πού διαμόρφωναν τήν γνώμη.

Νίκος Κ. είπε...

Τα αισθητήρια που διαμόρφωναν την γνώμη, έχουν εντέχνως αντικατασταθεί από αισθητήρια που διαμορφώνουν άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμέθυστε γεια σου.
Απλά ξεφεύγει κάτι στην σημερινή γνώση.
Το θέμα της κλίμακας.
Μία αρχή δεν ισχύει απαραίτητα σε όλες τις κλίμακες η καλύτερα για όλα τα νοήματα και τα
αντικείμενα που διαπραγματεύονται αυτά τα νοήματα. Μια παράδοξη-οξύμωρη σχετικότητα την οποία αρνείται η εποχή της απόλυτης σχετικοκρατίας. Είναι σαν τους No boarders της κορεκτίλας που βάζουν όλο και περισσότερα όρια από αυτά που ονειρεύονται να καταργήσουν.
Ξεκινάμε με το ακριβές για να περάσουμε στο περίπου σωστό και καταλήγουμε στην πλήρη αστοχία. Διαβολή λέγεται. Από εκεί και το γνωστό όνομα του "μορφονιού".
Το βέλος μπορεί να πετυχαίνει τον στόχο στα πέντε μέτρα και ας στοχεύεις λάθος και τότε τίποτα ίσως δεν σε εμποδίζει να νιώθεις Γουλιέλμος Τέλος. Στο χιλιόμετρο βέβαια οι σκοπευτικές σου ικανότητες αποδεικνύονται πως είναι για γέλια.
Στην άρνηση αυτής της αλήθειας κρύβεται η πλάνη της άγνοιας πως το σύμπαν είναι σε πτώση.Πως πάντα θα σου λείπει η καθαρή εποπτεία. Είναι το φρένο της΄μοναχικής ύπαρξης. Μία μάντρα ψηλή θέλει μία πλάτη για να πατήσεις ώστε να δεις από πίσω και μία πόρτα χωρίς κλειδαριά και χερούλι χρειάζεται Κάποιον από την άλλη μεριά να σου ανοίξει.
Προσπαθούσαμε πάντα να πούμε τα πράγματα μία και έξω και καταλήξαμε να κάνουμε στατιστική.
Και η τεχνολογία που παράγεται για αυτή την ανεπάρκεια είναι καλοδεχούμενη. Η θεώρηση που παράγεται όμως από αυτή και πάνω στην οποία θεώρηση δεχόμαστε να οργανώσουμε τον βίο μας μπορεί να είναι πέρα για πέρα λάθος και καταστροφική για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Είναι σαν τους παν ηλίθιους πρώιμους κοινωνιολόγους που προσπαθούσαν να κάνουν κοινωνική μηχανική με τον νόμο τον αντίστροφων τετραγώνων του Νεύτωνα.
Πιο ξεκάθαρο παράδειγμα για αυτό είναι ο Βολταίρος (που ανέφερε και ο καθηγητής). ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΚΑΤΆΛΑΒΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΕΥΤΩΝΑΣ. Άντε όμως σήμερα να πεις κάτι για αυτόν τον περιβόητο βλάκα. Γιατί η Δύση κακά τα ψέματα διαφωτίστηκε από Βολταίρους που έκαναν αναγωγές με θεωρίες της πλάκας και τσιτάτα με αυτά που νόμιζαν πως έλεγε ο κάθε Νεύτωνας και όχι δυστυχώς από Νεύτωνες. Άλλωστε δεν νομίζω ποτέ να απασχόλησε τον Νεύτωνα να διαφωτίσει κανέναν.
Και έρχεται λοιπόν ο Νανόπουλος και λέει αφού δεν μπορώ να "πετύχω" το πρωτόνιο τότε όλα είναι τύχη. Όχι ρε βλάκα. Το πρωτόνιο δεν μπορείς να πετύχεις. Άσε το "όλα" στην άκρη ΒΡΕ ΗΛΊΘΙΕ. Αυτή είναι φίλε αμέθυστε η λογική του Βολταίρου που πέρασε δυστυχώς στους μεταγενέστερους Νεύτωνες (στο μικρό του βέβαια εξ ου και το νάνο). Βέβαια κατά τα άλλα αναρωτιέται και ο ίδιος πως κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία παρ όλη την υλική ευμάρεια.
ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΜ ΔΕ........ ΤΑ ΠΡΩΤΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ...... ΕΜΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟ........