Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση σε δείπνο με οπαδό της οικολογικής παγκοσμιοποίησης. Ευχαριστώ, προτιμώ όχι.

 

Ο τελευταίος που προσχώρησε στο ουρλιαχτό των περιβαλλοντολόγων κατά του καλού φαγητού ήταν ο Jim Hagemann Snabe, πρόεδρος της γιγαντιαίας Siemens ο οποίος, στην τελευταία συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε: «Αν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σταματήσουν να τρώνε κρέας, αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Προβλέπω ότι στο μέλλον θα έχουμε πρωτεΐνες που δεν θα προέρχονται από κρέας, οι οποίες πιθανότατα θα έχουν ακόμη καλύτερη γεύση. Θα είναι ουδέτερες από άνθρακα και πολύ πιο υγιεινές». Η δήλωσή του ακολουθεί αυτή του διαβόητου προστάτη του WEF Klaus Schwab, ενός δυσοίωνου γκουρού προφητειών από το μαγικό βουνό του Νταβός: «Καθώς η ανθρωπότητα προχωρά περαιτέρω προς ένα μέλλον μετά τον άνθρακα, οι άνθρωποι πρέπει να αποδεχτούν ότι πράγματα όπως η κατανάλωση κρέατος και η ιδιωτική ιδιοκτησία είναι απλώς μη βιώσιμα». Πολύ διδακτικό αυτό το "οι άνθρωποι πρέπει να το αποδεχτούν".[ O ΙΔΙΟΣ ΟΜΩΣ ΚΡΕΑΤΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ  ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ, ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΣΕΞ: ΓΗ ΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΓΗΝ ΑΠΕΛΕΥΣΗ]. 

Αυτή η επίθεση στο καλό φαγητό ξεκινά από μακριά και απολαμβάνει τη συνενοχή πολλών παραγόντων. Ξεκινά με την ψευδή "αφήγηση" των οικολόγων σύμφωνα με την οποία η κτηνοτροφία[Η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ ΤΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΕΙ;] είναι μία από τις αιτίες μιας υποτιθέμενης "υπερθέρμανσης του πλανήτη" που οφείλεται σε μια αναπόδεικτη "ανθρωπογενή προέλευση", η οποία αμφισβητείται με έγγραφα, μελέτες και υπομνήματα από χιλιάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ("η φάρσα του αιώνα" την αποκάλεσε ο νομπελίστας Rubbia). Ένα "εντελώς αδιαμφισβήτητο αξίωμα, το οποίο δεν μπορεί να διαψευστεί με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα" κατέθεσε πρόσφατα ο καθηγητής Eugenio Capozzi, ο οποίος είχε ήδη ορίσει τον περιβαλλοντισμό ως ένα "γνωστικό και αντι-καθολικό" δόγμα.

Στη συνέχεια, ο ΟΗΕ με τη φανατική "Ατζέντα 2030". Στη συνέχεια δηλ., οι οικο-ολιγάρχες του Νταβός που θέλουν να στερηθούμε κάθε ιδιοκτησία, να οδηγηθούμε στη μιζέρια και να είμαστε πρόθυμοι για πλήρη κινητικότητα στην υπηρεσία του χρηματοπιστωτικού υπερκαπιταλισμού.[ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΔΗΛ. ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ 
kibbutz]

Ένοπλος βραχίονας αυτής της αντι-ανθρώπινης φιλοσοφίας είναι η συνήθης Ευρωπαϊκή Ένωση, μια δικτατορία που κυριαρχείται από μια ελίτ, που δεν ψηφίζεται από κανέναν, φανατικών περιβαλλοντιστών και υπερφιλελεύθερων γραφειοκρατών, οργανικά συνδεδεμένων με το σχέδιο κυριαρχίας των ΗΠΑ, αφοσιωμένων στο να φαντάζονται και να θέτουν σε εφαρμογή μια συστηματική σειρά από παρενοχλήσεις, απαγορεύσεις, προσβολές, φορολογήσεις και καταστροφής του παραδοσιακού τρόπου ζωής και των ηθών.

Από αυτή τη διεστραμμένη ιδεολογία, που συχνά μένει μισοκρυμμένη για να μην τρομάζει την κοινή γνώμη, προέρχονται οι επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού που φθάνουν στο τραγελαφικό αποτέλεσμα της απαγόρευσης των χαιρετισμών των Χριστουγέννων, της επίθεσης κατά της ιδιοκατοίκησης και της ατομικής ιδιοκτησίας γενικότερα, καθώς και της επίθεσης κατά της εθνικής, αστικής και πολιτιστικής ταυτότητας μέσω μιας εισβολής λαθρομεταναστών για την προετοιμασία της Μεγάλης Αντικατάστασης, της παραποιητικής «οικολογικής μετάβασης» που ωφελεί μόνο τους ολιγάρχες του Νταβός και την περιβαλλοντική υστερία, το σχέδιο καταστροφής της αυτοκινητοβιομηχανίας, τις άθλιες κυρώσεις στη Ρωσία, την υποστήριξη του δικτάτορα Ζελένσκι. Και εδώ ερχόμαστε στις επιθέσεις ενάντια στο «καλό» φαγητό και ποτό που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της διεστραμμένης στρατηγικής.

Υπό τη σιωπή του καθεστωτικού Τύπου, η ΕΕ[ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ] προσπαθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, που ονομάζεται "Farm to Fork", με στόχο το "πρασίνισμα" της ευρωπαϊκής γεωργίας.[ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΟΡΣΟΝ ΓΟΥΕΛΣ. ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΝ ΑΡΕΙΑΝΟΙ;] Αυτό συνεπάγεται, μεταξύ πολλών άλλων αχρείων πραγμάτων, τη μείωση των βοοτροφικών και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων (μείωση των εκτροφείων βοοειδών και χοίρων), οι οποίες ευθύνονται, σύμφωνα με τους παραχαράκτες των Βρυξελλών - μεταξύ άλλων πραγμάτων που στερούνται κάθε αίσθησης του γελοίου - για τις βλαβερές εκπομπές ρύπων (τις περιβόητες "αγελαδινές πορδές"). Πρόσφατα, μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διέψευσε αυτό το επικίνδυνο ψέμα. Προφανώς, αυτή η δίωξη κατά των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αλλά κυρίως κατά της κατανάλωσης κρέατος, μιας φυσιολογικής συνθήκης για τον παμφάγο άνθρωπο, έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων και των vegans.

Η Ολλανδία, η κυβέρνηση της οποίας συνδυάζει τον φανατικό φιλοευρωπαϊσμό με την εξίσου φανατική υποταγή στις οικολογικές φάρσες, αποφάσισε, σε τριπλή υπακοή στις ευρωπαικές επιταγές, να μειώσει δραστικά την κτηνοτροφία με διατάξεις που, αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν βραχυπρόθεσμα στο κλείσιμο του 30% των αγροκτημάτων (3.500 στάβλοι έχουν ήδη κλείσει)[ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ], στην κατάρρευση της κερδοφορίας όλων των γεωργικών δραστηριοτήτων και σε μια περισσότερο από αισθητή αύξηση της τιμής του κρέατος που θα γίνει προϊόν μόνο για τους πλούσιους. Ακριβώς αυτό που θέλουν οι οικολόγοι.

Οι Ολλανδοί αγρότες προφανώς εξεγέρθηκαν, βγαίνοντας στους δρόμους κατά δεκάδες χιλιάδες. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν σκληρή, με εκατοντάδες συλλήψεις αγροτών και την ολλανδική αστυνομία να πυροβολεί τους διαδηλωτές στο ύψος των ματιών για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το να αμφισβητείς τους οικολόγους-παγκοσμιοποιητές σημαίνει να σου κατάσχουν τα αγροκτήματα, να δεσμεύουν τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς, να σε πυροβολεί η αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση, αν οι υπό συζήτηση προτάσεις της ΕΕ περάσουν, τουλάχιστον το 20% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, βοοειδών, χοίρων, πουλερικών, σε όλη την Ένωση θα κινδυνεύσει.[ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟΕΙΔΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ]

Ακόμη και ο Μπεργκόλιο, όλο και περισσότερο προσηλυτισμένος στη σεχταριστική θρησκεία των οικολόγων, στους οποίους μάλιστα αφιέρωσε την εγκύκλιο Laudato si' -που από πολλούς θεωρείται αντιεπιστημονική- και ο οποίος είχε τοποθετήσει το αγαλματίδιο της τελετουργικής, αιμοδιψούς ινδιάνικης θεότητας Πατσαμάμα στους βωμούς της Ρώμης, βάλλει με περιβαλλοντικό φανατισμό: "τρώτε λιγότερο κρέας, σταματήστε την αυτοκαταστροφή".[ΠΡΟΣΧΩΡΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ]

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει μια ευρωπαϊκή οδηγία που απαγορεύει την απελευθέρωση πέστροφας, σαρδέλας και λευκού ψαριού στα ιταλικά εσωτερικά ύδατα επειδή, σύμφωνα με αυτούς, είναι "μη ιθαγενή", ενώ τα είδη αυτά εκτρέφονται και αλιεύονται στην Ιταλία εδώ και αιώνες. Ακόμη και η αλιεία στις λίμνες δέχεται επίθεση, αφού η ΕΕ προσπαθεί εδώ και χρόνια να καταστρέψει τη θαλάσσια αλιεία με παράλογες βιολογικές δεσμεύσεις, απαγορεύσεις και περιορισμούς που πλήττουν τον αλιευτικό μας στόλο, ο οποίος κάποτε ήταν ένας ακμάζων τομέας. Ακόμη και οι ιχθυοκαλλιέργειες υπόκεινται στους πιο αμβλύς κανονισμούς των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.[ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΙΧΘΥΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ].

Εν τω μεταξύ, οι ελίτ έχουν ενεργοποιήσει εδώ και καιρό μια διαδικασία (πρόκειται για σχολική περίπτωση του "παραθύρου Όβερτον") κοινωνικής μηχανικής και αλλαγής συλλογικής νοοτροπίας για να καταστήσουν αποδεκτή, και ίσως αύριο υποχρεωτική, την κατανάλωση εντόμων σε διάφορες μορφές, ως υποκατάστατο της μπριζόλας και των αλλαντικών. Στην εποχή πριν από την Covid, στήθηκε μια εκπομπή μαγειρικής στο πάρτι Unification του Μιλάνου για να διαδοθεί το νέο εντομοφαγικό λεξιλόγιο, με διάφορες γευστικές δοκιμές εντόμων. Στη Μεγάλη Βρετανία, το γεύμα γρύλου είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής.

Η συνήθης ΕΕ αυξάνει τον κατάλογο των εντόμων που επιτρέπονται για διατροφική κατανάλωση (και 13 ακόμη έντομα βρίσκονται στη λίστα αναμονής, συμπεριλαμβανομένων των μυγών) ακόμη και στην αδιόρατη μορφή "αλεύρου". Ναι, ακόμη και αυτό που τρώμε υπόκειται στον έλεγχο και τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και όχι μόνο αυτό: από τώρα μέχρι το 2025, θα υπάρξουν περίπου 3 δισεκατομμύρια πιστώσεις για την προώθηση και ενθάρρυνση της παραγωγής εντόμων. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν τρομακτικές φωτογραφίες ηθοποιών του Χόλιγουντ (ίδιες με το περιβόητο "Κι εγώ;") που ετοιμάζονται να δαγκώσουν τηγανητές ακρίδες.

Θέλουν να μας πείσουν ότι τα έντομα είναι καλά και ότι η κατανάλωσή τους σώζει τον πλανήτη. Ίσως να πείσουν κάποιον προοδευτικό βλάκα, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιταλικών οικογενειών, που εξακολουθούν να καθαγιάζουν τα κυριακάτικα γεύματα και τη συχνή επίσκεψη σε καλές τρατορίες και εστιατόρια, θα μεταστραφούν στη νέα γαστρονομική φρίκη που επιβάλλουν οι οικολόγοι. Θα σώσει η αηδία την απόλαυση της καλής παραδοσιακής μαγειρικής και του καλού φαγητού; Σε κάθε περίπτωση, μέσα στις απειλητικές ευρωπαικές προθέσεις υπάρχει και η έγκριση του συνθετικού κρέατος, προς μεγάλη χαρά των ολιγαρχικών λόμπι τύπου Bill Gates που το παράγουν.

Παράλληλα, συνεχίζεται η επίθεση της ΕΕ στο κρασί. Η Ιρλανδία, η οποία σίγουρα δεν είναι χώρα των αλκοολικών, έχει ήδη λάβει άδεια από την Ένωση, παρά την έντονη αντίσταση της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, να τοποθετήσει ψεύτικες και τρομοκρατικές προειδοποιήσεις για την "καρκινογένεση" του υγρού του Βάκχου στις φιάλες κρασιού.[ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ; ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ, Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ; ΕΙΧΕ ΗΜΕΡΟΝΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ;] Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ελιγμοί για την επέκταση αυτής της παράλογης προειδοποιητικής υποχρέωσης σε όλες τις φιάλες κρασιού που προορίζονται για ευρωπαϊκή κατανάλωση. Σε αυτή την κατάσταση συνεχούς επίθεσης κατά της καλής γεωργίας, των καλών προϊόντων και των καλών τροφίμων, το σχόλιο του Ettore Prandini, προέδρου της Coldiretti, ισχύει για όλους: "Στις Βρυξέλλες, τα λόμπι των πολυεθνικών εταιρειών διατροφής, σε συνδυασμό με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, έχουν το πάνω χέρι. Είναι πρόσφατη είδηση ότι μια εταιρεία κοντά στο Τορίνο έχει ήδη αρχίσει την παραγωγή, και προφανώς και την εμπορία, "μακαρονιών" με αλεύρι γρύλου.

Η επίθεση στην καλή διατροφή της ΕΕ δεν περιορίζεται στο κρασί, το κρέας και την αλιεία. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ευνοούν, για λόγους διεθνούς πολιτικής, την εισαγωγή φθηνού πετρελαίου από την Τυνησία, την Τουρκία, τη Χιλή. Πλέον, περισσότερο από το μισό πετρέλαιο που καταναλώνεται στην Ιταλία είναι ξένης παραγωγής.

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση σκόπιμα δεν υπερασπίζεται τα ιταλικά τρόφιμα από τις απομιμήσεις. Μια πρόσφατη συμφωνία με τον Καναδά, για παράδειγμα, νομιμοποιεί τη χρήση προστατευόμενων ονομασιών, όπως Grana Padano και Parmigiano Reggiano, για τοπικά προϊόντα πολύ χαμηλής ποιότητας. Ένα ψεύτικο τρόφιμο που νομιμοποιήθηκε από τις Βρυξέλλες.

Το καλό φαγητό αποτελεί βασικό συστατικό της κουλτούρας, της κοινωνίας και του πολιτισμού μας. Αμέτρητα είναι τα αποσπάσματα, στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη, που αναφέρονται σε καλό κρασί, βοσκοτόπια, κοπάδια. Το πρώτο θαύμα του Ιησού, ο γάμος στην Κανά, και το τελευταίο, η εγκαθίδρυση της Ευχαριστίας και η ιερή θυσία στη Θεία Λειτουργία, λαμβάνουν χώρα στο τραπέζι. Το καλό τραπέζι είναι κοινότητα, οικογενειακό γεύμα, φιλία και, ναι, ακόμη και ομορφιά, όπως μας υπενθυμίζει ο φιλόσοφος Roger Scruton: "Το τραπέζι είναι μια εμπειρία ομορφιάς".

Ο Άγγλος καθολικός συγγραφέας Hilaire Belloc, ο οποίος, όπως και ο φίλος του G. K. Chesterton, αγαπούσε τις απολαύσεις του καλού φαγητού, θυμάται: "Όπου λάμπει ο καθολικός ήλιος, υπάρχει πάντα κέφι και καλό κόκκινο κρασί". Ο καθολικός J.R.R. Tolkien περιγράφει τα Χόμπιτ ως λάτρεις του καλού φαγητού, της καλής μπύρας και του καλού καπνού. Ακόμη και στις πιο κρίσιμες στιγμές των περιπετειών τους: για τον Samvise Gangee στο ζοφερό σκοτάδι της Μόρντορ, είναι πηγή παρηγοριάς να σκέφτεται το καλό φαγητό. Ο σατανικός μάγος Σάρουμαν, ο οποίος καταλαμβάνει το Σάιρ των Χόμπιτ στο τέλος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, εκτελεί, ως πρώτη πράξη για την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, το κλείσιμο όλων των ταβερνών.

Η αδιαφορία για την καλοσύνη του φαγητού και η "μετανοητική" αντίληψη για το φαγητό είναι, αν μη τι άλλο, χαρακτηριστική της προτεσταντικο-καλβινιστικής κουλτούρας της Βόρειας Ευρώπης, τα κράτη της οποίας θέλουν να μας επιβάλουν αυτή την οικολογικά υγιεινή και τιμωρητική "δικτατορία του φαγητού". Ο μεγάλος ανθρωπολόγος Fosco Maraini διηγείται ότι μια Βρετανίδα προτεστάντισσα θεία που τον φρόντιζε ως παιδί κατά τη διάρκεια της απουσίας των γονέων του, όταν ο Fosco της ζήτησε να βελτιώσει μια βαρετή, άγευστη διατροφή με παραψημένο, μη καρυκευμένο κρέας και άβραστες πατάτες, του απάντησε: "αλλά το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι καλό".

Επιπλέον, οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, και μαζί τους οι πολυεθνικές, βλέπουν με εχθρότητα το γεγονός ότι η Ιταλία είναι ένα είδος "μεγάλης δύναμης τροφίμων" και ότι η ποιότητα "Made in Italy" τους αφαιρεί σημαντικά μερίδια από τον διεθνή τους τζίρο. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για την επιθετικότητα εναντίον των προϊόντων μας, επίσης μέσω εργαλείων παραποίησης όπως η ετικέτα Nutriscore που επιβραβεύει τα διαιτητικά ποτά έναντι του ελαιολάδου.

Αλλά ο κύριος λόγος για την επιθετικότητα κατά του καλού φαγητού είναι μάλλον βαθύτερος και εντοπίζεται στις αντι-ανθρώπινες ιδεολογίες. Πράγματι, αν το φαγητό είναι πολιτισμός, ταυτότητα, κουλτούρα, ομορφιά, παράδοση, οικογενειακή και κοινοτική μοιρασιά, να μια καλύτερη εξήγηση για την επίθεση των οικολόγων: είναι οι φορείς ενός κολασμένου μίσους για ό,τι καλό και όμορφο, ευγενές και πολιτισμένο: αυτό αποδεικνύεται από τη διεστραμμένη επιθυμία τους να καταστρέψουν τα όμορφα τοπία της χώρας μας, τα καλοκαλλιεργημένα χωράφια της, τις κορυφές των λόφων της με φρικτές ανεμογεννήτριες και ατελείωτες εκτάσεις ηλιακών συλλεκτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι οικοβάνδαλοι προσπαθούν να ρυπαίνουν και να καταστρέφουν τα έργα τέχνης στα μουσεία μας, τα ιστορικά κτίρια που μας κληροδότησε η ιστορία μας. Οι πολυεθνικές των τροφίμων θέλουν μια "παγκόσμια διατροφή" με τεχνητά τρόφιμα που δημιουργούνται στα κολασμένα εργαστήριά τους, ίδια σε όλο τον κόσμο, στερημένα από κάθε ταυτότητα (οι οικολογικοί μισούν τις ταυτότητες), κάθε παράδοση, κάθε "τοπική" κουλτούρα. Εν ολίγοις, όχι μόνο ένα ηθικό κράτος αλλά και, όπως λέει ο δημοσιογράφος Carlo Cambi, ένα "διατροφικό (διαιτητικό) κράτος".

Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, ότι αυτές οι καταστάσεις σκέψης, με τους παραθρησκευτικούς φανατισμούς τους, έλκουν επίσης την καταγωγή τους από ένα σκοτεινό φυτώριο που αναδύθηκε, ή επανεμφανίστηκε από μακρινές αιρέσεις, στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του 1960 και του 1970 με τους νεοβαρβάρους του κόσμου των χίπις, τον δολοφονικό σατανισμό αιρέσεων όπως η "Οικογένεια" του Τσαρλς Μάνσον, η οποία έσφαξε την ηθοποιό Σάρον Τέιτ και άλλους ως "μαγική θυσία", η χυδαία και αμερικανική εκδοχή του γνωστικισμού της Νέας Εποχής, ο παραισθησιογόνος και αντεστραμμένος μυστικισμός των χρηστών νέων συνθετικών ναρκωτικών όπως το LSD, οι νατιβιστικές, φυλετικές και σαμανιστικές-οικολογικές πεποιθήσεις που πρόλαβαν την αποστασία του Βατικανού από τη λατρεία της Pachamama και τις "αμαζονικές" θεολογίες.

Από αυτόν τον σκοτεινό, τελλουρικό κόσμο προέκυψε η ιδέα της "Ημέρας της Γης" που πρότεινε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η οποία γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 22 Απριλίου 1970 και αργότερα υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ την ίδια ημερομηνία. Το βέβαιο είναι ότι οι αιρέσεις των οικολόγων, με το μίσος τους για τον άνθρωπο, την κορυφή της Δημιουργίας, που θεωρείται ο "καρκίνος της Γης", με τις απειλητικές εκκλήσεις τους για δραστική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού ακόμη και μέσω της άμβλωσης, της αυτοκτονίας και του σοδομισμού, είναι οι άμεσοι κληρονόμοι της αιώνιας Γνωστικής αίρεσης.

Επιστρέφοντας στο φαγητό: θα έρθει, λοιπόν, η στιγμή που, σε αυτή τη νέα, μεγάλη Μόρντορ που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να ονειρευόμαστε κρυφά μπρουσκέτες με καλό ιταλικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψητά παϊδάκια, νόστιμες φιρεντίνικες μπριζόλες, ωραία τραγανές μπριζόλες, ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ή μήπως θα πρέπει να τρέφουμε τους εαυτούς μας με συνθετικό κρέας από τα κολασμένα εργαστήρια των ολιγαρχών του Νταβός, αλεύρι από σκουλήκια και τηγανητές ακρίδες;

Σε εποχές πολύ παλιές, ένας μεγάλος Ιταλός γαστρονόμος, ο Pellegrino Artusi, είχε πει το εξής για το κακό φαγητό: "Αγαπώ το ωραίο και το καλό όπου κι αν βρίσκονται, και με απωθεί να βλέπω τη χάρη του Θεού να διαλύεται".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επίθεση είναι ολομέτωπη... Θέλουν να "αγγίξουν" την ίδια την ψυχή μας... Ας μην την παραδώσουμε, με όποιο τίμημα... Μιλώ για τον καθέναν μας... "Έστω και ένας αν υπερασπίζεται ακόμα τη Δημιουργία του Θεού..."... Και υπάρχουν (ακόμα) πολλοί...

Ανώνυμος είπε...

Kalo fagito alla gia olous. Oxi alloi na trone synagrides kai astakous kai alloi makaronia 3 fores tin evdomada. Allios as niosoun kai oi kalofagades tin kalvinistiki litotita. AM

Ανώνυμος είπε...

Den tha apasxoliso gia simera allo tin parousa anartisi Mia kakia akomi. Perimeno oxi mono se ayto to blog alla kai se xena blogs kapoio arthro kapoio kalou paradosiakou Italou katholikou opou tha ekfrazei anysixies mipos i Nea Taxi amfisvitisei to dikaioma paradosiakon plousion opos o Berlusconi na kanoun partouzes me kapoies pente i kai exi vizitoudes. Me tetoia epixeirimata den tha vroune laiki ypostirixi. AM

amethystos είπε...

Υπάρχουν ήδη φίλε. Αλλά σημείωσε ότι τό νόστιμο δέν εξαρτάται από τό φτωχικό ή τό πλούσιο.