Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ψυχίατρος Dr. Paul R. McHugh του Νοσοκομείου Johns Hopkins: Το τρανσέξουαλ είναι «ψυχική διαταραχή». «Βιολογικά αδύνατη η αλλαγή φύλου»

Δρ Paul R. McHugh. (Φωτογραφία: Johns Hopkins Medicine)

                                             

(CNSNews.com) - Ο Δρ Paul R. McHugh, ο πρώην επικεφαλής ψυχίατρος του Νοσοκομείου Johns Hopkins και ο σημερινός Διακεκριμένος Καθηγητής Ψυχιατρικής του, είπε ότι ο τρανσεξουαλισμός είναι μια «ψυχική διαταραχή» που χρήζει θεραπείας, ότι η αλλαγή φύλου είναι «βιολογικά αδύνατη» και ότι τα άτομα που προωθούν τη χειρουργική επέμβαση σεξουαλικού επαναπροσδιορισμού συνεργάζονται και προωθούν μια ψυχική διαταραχή..

Ο Δρ McHugh, συγγραφέας έξι βιβλίων και τουλάχιστον 125 ιατρικών άρθρων που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους, έκανε τις παρατηρήσεις του σε ένα πρόσφατο σχόλιό του στην Wall Street Journal, όπου εξήγησε ότι η χειρουργική επέμβαση για τους τρανσέξουαλ δεν είναι η λύση για άτομα που πάσχουν από «διαταραχή της παραδοχής» – τήν αντίληψη ότι η αρσενικότητα ή η θηλυκότητά τους είναι διαφορετική από ό,τι η φύση τούς έχει αποδώσει βιολογικά.


Περιοδικό Time, 9 Ιουνίου 2014, εξώφυλλο, 
The Transgender Tipping Point: America's Next 
Civil Rights Frontier. 
(Φωτογραφία: AP)

Ανέφερε επίσης μια νέα μελέτη που δείχνει ότι το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των τρανς ατόμων που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού είναι 20 φορές υψηλότερο από το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των μη τρανς ατόμων. Ο Δρ McHugh σημείωσε περαιτέρω μελέτες από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt και την Κλινική Portman του Λονδίνου για παιδιά που είχαν εκφράσει τρανς συναισθήματα, αλλά για τα οποία, με την πάροδο του χρόνου, το 70%-80% «έχασε αυθόρμητα αυτά τα συναισθήματα».

Ενώ η κυβέρνηση Ομπάμα, το Χόλιγουντ και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το περιοδικό Time προωθούν τη διεμφυλικότητα ως φυσιολογική, είπε ο Δρ ΜακΧιού, αυτοί οι «διαμορφωτές πολιτικής και τα μέσα ενημέρωσης δεν κάνουν καμία χάρη ούτε στο κοινό ούτε στους τρανσέξουαλ αντιμετωπίζοντας τη σύγχυσή τους ως δικαίωμα που χρήζει υπεράσπισης και όχι ως ψυχική διαταραχή που χρήζει κατανόησης, θεραπείας και πρόληψης».

«Αυτή η έντονη αίσθηση του τρανσέξουαλ συνιστά ψυχική διαταραχή από δύο απόψεις. Το πρώτο είναι ότι η ιδέα της αναντιστοιχίας του φύλου είναι απλώς εσφαλμένη – δεν ανταποκρίνεται στη φυσική πραγματικότητα. Το δεύτερο είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε ζοφερά ψυχολογικά αποτελέσματα».

Η διαταραχή του τρανσέξουαλ, είπε ο Δρ McHugh , έγκειται στην "παραδοχή" του ατόμου ότι είναι διαφορετικό από τη φυσική πραγματικότητα του σώματός του, την αρρενωπότητά του ή τη θηλυκότητά του, όπως τα έχει ορίσει η φύση. Είναι μια διαταραχή παρόμοια με ένα «επικίνδυνα αδύνατο» άτομο που πάσχει από ανορεξία που κοιτάζεται στον καθρέφτη και νομίζει ότι είναι «υπέρβαρο», είπε ο McHugh.

Αυτή η υπόθεση, ότι το φύλο κάποιου είναι μόνο στο μυαλό, ανεξάρτητα από την ανατομική πραγματικότητα, έχει οδηγήσει μερικούς τρανς ανθρώπους να πιέσουν για κοινωνική αποδοχή και επιβεβαίωση της δικής τους υποκειμενικής «προσωπικής αλήθειας», είπε ο Δρ ΜακΧιού. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες πολιτείες – Καλιφόρνια, Νιου Τζέρσεϊ και Μασαχουσέτη – ψήφισαν νόμους που απαγορεύουν στους ψυχιάτρους, «ακόμη και με την άδεια των γονέων, να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τα φυσικά συναισθήματα του φύλου σε ένα τρανσέξουαλ ανήλικο», είπε.

Οι υποστηρικτές των τρανσέξουαλ δεν θέλουν να να μαθευτεί, είπε ο McHugh, ότι οι μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 70% και 80% των παιδιών που εκφράζουν τρανς συναισθήματα «χάνουν αυθόρμητα αυτά τα συναισθήματα» με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, για όσους έκαναν χειρουργική επέμβαση αλλαγής σεξ, οι περισσότεροι είπαν ότι ήταν «ικανοποιημένοι» με την επέμβαση «αλλά οι επακόλουθες ψυχοκοινωνικές προσαρμογές τους δεν ήταν καλύτερες από εκείνους που δεν έκαναν τη χειρουργική επέμβαση».

«Και έτσι στο Χόπκινς σταματήσαμε να κάνουμε χειρουργική αλλαγή φύλου, αφού η παραγωγή ενός "ικανοποιημένου" αλλά ακόμα προβληματικού ασθενούς φαινόταν ανεπαρκής λόγος για χειρουργικό ακρωτηριασμό φυσιολογικών οργάνων», είπε ο Δρ ΜακΧιού.

Ο πρώην επικεφαλής της ψυχιατρικής του Johns Hopkins προειδοποίησε επίσης να μην επιτρέψουμε ή να ενθαρρύνουμε ορισμένες υποομάδες των τρανσέξουαλ, όπως οι νέοι που υποβάλλονται σε υποδείξεις από το "όλα είναι φυσιολογικά" της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και από τους «σύμβουλους διαφορετικότητας» των σχολείων που, όπως «οι ηγέτες μιάς αιρετικής σέχτας λατρείας», μπορεί να «ενθαρρύνουν αυτούς τους νέους να αποστασιοποιηθούν από τις οικογένειές τους και προσφέρουν συμβουλές για την αντίκρουση των επιχειρημάτων κατά της χειρουργικής επέμβασης για τρανσέξουαλ».

Ο Δρ. McHugh ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν «παραπλανημένοι γιατροί» που, δουλεύοντας με πολύ μικρά παιδιά που φαίνεται να μιμούνται το αντίθετο φύλο, θα χορηγήσουν «ορμόνες που καθυστερούν την εφηβεία για να καταστήσουν τις μετέπειτα χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου λιγότερο επαχθείς - παρόλο που τα φάρμακα εμποδίζουν την ανάπτυξη των παιδιών και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης στειρότητας».

Μια τέτοια ενέργεια έρχεται «κοντά στην κακοποίηση παιδιών», είπε ο Δρ McHugh, δεδομένου ότι σχεδόν το 80% αυτών των παιδιών «θα εγκαταλείψουν τη σύγχυσή τους και θα εξελιχθούν φυσικά στην ενήλικη ζωή αν δεν αντιμετωπιστούν…».

«Η "αλλαγή φύλου" είναι βιολογικά αδύνατη», είπε ο McHugh. «Οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου δεν αλλάζουν από άνδρες σε γυναίκες ή το αντίστροφο. Μάλλον, γίνονται θηλυκοποιημένοι άντρες ή αρρενωποποιημένες γυναίκες.
Ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για θέμα πολιτικών δικαιωμάτων και η ενθάρρυνση της χειρουργικής επέμβασης είναι στην πραγματικότητα η συνεργασία και η προώθηση μιας ψυχικής διαταραχής».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Xereis tin propaganda pou yparxei apo ekklisiastikous kyklous. Oti i ennoia tou viologikou fyllou itan agnosti stin Anatoliki Orthodoxia kai oti mas eirthe isagomeni apo tin Fragokratoumeni Dysi tou Mesaiona. To exo diavasei toso apo Ellines oso kai apo enan Agglo sygrafea pou egine Orthodoxos gia politistikous logous efoson kata dilosi tou itan atheous. Xrisimopoioun gia ayto ta synaxaria kai fysika snobaroun agria tin Agia Grafi os peripou protestantiko keimeno. I arostia stin Orthodoxia tou simera einai vathytati. Enoeitai oti opou den tous volevei o Synaxaristis opos px stous neomartyres ton aporiptoun. AM