Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ο Βίος της γερόντισσας Γαβριηλίας και κάποιες απορίες που πιστεύουμε αντιπροσωπεύουν κάθε ορθόδοξο!

 Οι απορίες μας είναι οι εξής: Όταν πήγε στο Θιβέτ ήταν ήδη μοναχή; Αν όχι πώς πήρε τέτοιες πρωτοβουλίες και υπό ποιά καθοδήγηση;  Γιατί δεν αναφέρεται στον βίο της που εκάρη μοναχή, ποιός ήταν ο πνευματικός της, ποιά η υπακοή της και το εργόχειρό της, πόσο καιρό έμεινε στο μοναστήρι, πως προετοιμάστηκε για το έργο της και ποιός της έδωσε την ευλογία να πάει σε Ινδίες, Θιβέτ κλπ. και να συνομιλεί με την μητέρα Τερέζα και τους Ινδουιστές; Αναφέρεται μόνο, ότι πριν το τέλος της ζωής της εγκαταστάθηκε στην Ι. Μονή Ευαγγελίστριας. Οι απορίες που έχουμε είναι λογικές, γιατί αναφέρονται σε κάθε βίο Αγίου/Οσίου μοναχού. Έτσι όπως είναι ο βίος της ανήκει μάλλον σε μία «πνευματική» οικουμενιστικού χαρακτήρος παρά σε μία ορθόδοξη.

Ὀρθοδοξία καί Οἰκουμενισμός: Ο Βίος της γερόντιισσας Γαβριηλίας και κάποιες απορίες που πιστεύουμε αντιπροσωπεύουν κάθε ορθόδοξο! (eugenikos.blogspot.com)

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ  BULL SHEET  ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΑΠΕΙΝΕ .

Ο ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΡΑΣΟΕΥΧΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΑΝ ΟΤΙ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΝ.

ΚΩΜΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΗ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος από ποιόν πήρε την εξουσία να κηρύττει; Οι δικαιολογίες και οι ενστάσεις ίδιες εδώ και 2.000 χρόνια. Το ότι βέβαια ήταν και γυναίκα που τόλμησε να κινηθεί ελεύθερα και θαρραλέα όπως μόνο ένας άνθρωπος με βαθειά πίστη μπορεί να κάνει έπαιξε το ρόλο του...

amethystos είπε...

Νίκησε ο κληρικαλισμός τόν ησυχασμό καί τήν αγιότητα παρότι έχει ήδη υιοθετήσει τό Φιλιόκβε καί υποτίθεται ότι μάχεται τόν οικουμενισμό.Μάλλον μέ τήν τρίτη προσπάθεια θά πετύχει η ένωση καθότι δέ υπάρχει πλέον ο λαός πού θά τήν ακυρώσει.