Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

«ΚΑΝΑΔΑΣ, ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ WOKE» Από Ρομπέρτο ​​Πεκιόλι

Στην παιδική μας ηλικία ο Καναδάς ήταν η απέραντη χιονισμένη περιοχή των περιπετειών του Λευκού Κυνόδοντα (Τό καλεσμα τής φύσης)

Ο Πρόεδρος του Καναδά Τζάστιν Τριντό σε μια παρέλαση υπερηφάνειας

«ΚΑΝΑΔΑΣ, ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ WOKE» 

Στα παιδικά μας χρόνια, ο Καναδάς ήταν η απέραντη χιονισμένη περιοχή των περιπετειών του White Fang (Λευκού Κυνόδοντα), του λυκόσκυλου του Jack London, της πατρίδας των Redcoats, της αποικιακής αστυνομίας ή του χαρούμενου τραγουδιού για το "μικρό σπίτι στον Καναδά".

Σήμερα, η απέραντη χώρα, βόρεια των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μετατραπεί σε θεματικό πάρκο ιδεολογίας“woke” (1) ,  η κουλτούρα της ακύρωσης τού 
“woke” , με βάση το φύλο, την ομοφυλοφιλία, τη γλώσσα χωρίς αποκλεισμούς, την πεισματάρικη αλαζονεία των μειονοτήτων, την εγκληματική καταστολή αυτών που δεν συμφωνούν.
Η πιο εντυπωσιακή περίπτωση είναι αυτή του καθηγητή Τζόρνταν Πίτερσον, ενός παγκοσμίου φήμης ψυχολόγου, ο οποίος αναγκάστηκε να υποβληθεί σε «επανεκπαίδευση» -σοβιετικού τύπου- για τις ιδέες του για τη θεωρία του φύλου.
Ο Τζόρνταν Πίτερσον δέχεται επίθεση. Θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ επανεκπαίδευσης ή απώλειας της άδειάς του
Αλλά πρέπει επίσης να θυμηθούμε τη μεταχείριση που επιβλήθηκε στους Καναδούς οδηγούς φορτηγών τού «κομβόι της ελευθερίας», οι οποίοι, εν μέσω πανδημίας, μεταξύ απεργίας και κοινωνικής εξέγερσης, διαμαρτύρονταν κατά της κυβέρνησης του φιλελεύθερου, πολύ φιλελεύθερου Τζάστιν Τριντό. Οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και οι πιστωτικές τους κάρτες είχαν αποκλειστεί, αποκλείοντάς τους από την οικονομική ζωή.
Πόσο βολικό, σωστά, τό ηλεκτρονικό νόμισμα; (2)
Ένας παρόμοιος αποκλεισμός έπληξε τις άφθονες δωρεές πολλών υποστηρικτών του σκοπού τους. Σέ άλλες εποχές, θά είχε καταγγελθεί τό σκάνδαλο, η αντιλαϊκή πολιτική, η αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά. Τίποτα : η κυβερνητική βία προήλθε από το προοδευτικό στρατόπεδο και οι οδηγοί φορτηγών παρουσιάζονταν ως αντιδραστικοί φανατικοί.

Ένα θεματικό πάρκο είναι ένα σύνολο από αξιοθέατα οργανωμένα γύρω από ένα υφάδι, πού ορίζει τόν ιστό.
Υπό τον Τριντό, ο Καναδάς έχει γίνει ένα πάρκο αφύπνισης, ένα μακάβριο στιγμιότυπο σε φυσικό μέγεθος τού πώς θα είναι ο κόσμος εάν επικρατήσει ο έξαλλος μηδενιστικός προοδευτισμός.
Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, σημάδια ανυπομονησίας εξαπλώνονται στη χώρα του φύλλου του σφενδάμνου και οι διαδηλώσεις κατά του woke συγκέντρωσαν χιλιάδες Καναδούς.

Ο Justin Trudeau, ο δημιουργός του Woke Park, είναι ένα σύμβολο του παγκόσμιου προοδευτισμού, επιφανειακός, κυνικός, αλαζονικός, εμμονικός με ηθικολογικές συμπεριφορές, ο γοητευτικός πρίγκιπας της ορθόδοξης δυστοπίας από τότε που έγινε πρωθυπουργός το 2015. Η λατρεία της προσωπικότητας που τον περιβάλλει οργανώθηκε από τον ίδιο στα κοινωνικά δίκτυα, με την παγκόσμια μιντιακή αυταρέσκεια που έβλεπε στον νεαρό πολιτικό το ιδανικό όχημα για τη διάδοση της ριζοσπαστικής προοδευτικής ατζέντας. Γιος πρώην πολιτικού, παρουσιάστηκε ως ο πρώτος «μετα-εθνικός» πρόεδρος του Καναδά. Δεν είναι σαφές τι σήμαινε, αλλά κανείς δεν έσπασε το ξόρκι: το λούνα παρκ μόλις είχε ανοίξει τις πόρτες του και όλα ήταν ένα όνειρο μέ ανοιχτά τά μάτια.

Φυσικά, ένα θεματικό πάρκο "woke" πρέπει να εφεύρει μια αφήγηση θυματοποίησης. Δεν υπάρχει Wokism χωρίς καταπίεση. Αιώνια αδικήματα, ανεξίτηλα ακόμα κι αν δεν υπάρχει πια κανένας ένοχος ή θύματα των γεγονότων. Η ιδεολογία προϋποθέτει τη μετεγκατάσταση της ενοχής προς κοινωνικές ομάδες ή κοινότητες στις οποίες μπορεί να αποδοθούν ευθύνες για τις οποίες πρέπει να κατηγορηθούν και να πληρώσουν χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. [Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ]
Ο Τριντό αποδέχτηκε την αφήγηση των «ιθαγενών», καθιστώντας τον Καναδά ένοχο «γενοκτονίας» για τις δραστηριότητες των σχολείων που δημιουργήθηκαν στην εποχή της αποικιοκρατίας -με μεθόδους απαράδεκτες σήμερα- για την ενσωμάτωση των αρχικών πληθυσμών. Το 2021 η χώρα συγκλονίστηκε από την είδηση ​​της ανακάλυψης ενός τάφου με πάνω από διακόσια πτώματα «ιθαγενών Καναδών» στο έδαφος ενός παλιού θρησκευτικού σχολείου. Αυτό πυροδότησε πολύ βίαιες διαμαρτυρίες, το κάψιμο τριάντα εκκλησιών και ένα είδος αιώνιας καταδίκης του καταραμένου δυτικού πολιτισμού. Το κοινοβούλιο ψήφισε ομόφωνα πρόταση που χαρακτηρίζει τα σχολεία ως τόπους γενοκτονίας.

Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο προσχώρησε στο κύμα αγανάκτησης κατά της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία, εξάλλου, έλεγχε μόνο ένα μέρος αυτών των ιδρυμάτων. Ο εορτασμός της εθνικής εορτής έφτασε να ματαιώνεται. Ο Τζάστιν Τριντό γονάτισε μπροστά στις κάμερες κρατώντας ένα φετίχ των ιθαγενών, καθώς το έθνος μπήκε σε μια νοσηρή έκσταση συλλογικού αυτομαστιγώματος. Εκατομμύρια δαπανήθηκαν για την ταυτοποίηση των σορών, εν μέσω πρωτοσέλιδων εφημερίδων για την «τρομακτική ανακάλυψη». Μετά από δύο χρόνια, δεν βρέθηκε ούτε ένας τάφος, κανένα πτώμα ή ανθρώπινα λείψανα στον χώρο και τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μετά από προσεκτικές έρευνες με ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος. Παρ' όλα αυτά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε ποινικές κυρώσεις για όσους αρνούνται την επίσημη αφήγηση της υποτιθέμενης γενοκτονίας.
Το να αποκαλούμε την ιδεολογική αφήγηση οποιουδήποτε «θύματος» γενοκτονία είναι ένα από τα κλειδιά για την ακύρωση του πολιτισμού. Ευτελίζει τις αυθεντικές γενοκτονίες, φέρνει την επιθυμία για εγκάρσια εκδίκηση σε παροξυσμό και ενισχύει τις αξιώσεις για προνόμια. Πάνω από όλα, είναι η δικαιολογία για τον έλεγχο της ελευθερίας του λόγου.

Το 2015, η Επιτροπή Αλήθειας και Συμφιλίωσης του Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για πάνω από έναν αιώνα στόχος της κυβέρνησης ήταν να σταματήσει να υπάρχουν οι ιθαγενείς, κάτι που μπορεί να περιγραφεί ως «πολιτιστική γενοκτονία». Ούτε αυτό δεν ήταν αρκετό και ο Τριντό εξαφάνισε το επίθετο «πολιτιστικός». Σήμερα, είναι έγκλημα να αμφισβητείται ο ισχυρισμός ότι μια γενοκτονία όπως το Ολοκαύτωμα ή ο μεγάλος ουκρανικός λιμός (Γολοντομόρ) συνέβη στον Καναδά, ενώ ο ξύπνιος ακτιβισμός ισχυρίζεται ότι ακόμη και η συζήτηση για τον όρο γενοκτονία είναι ένα «όργανο γενοκτονίας».

Ένα θεματικό πάρκο ξυπνήματος δεν θα ήταν τίποτα αν δεν ήταν βαθιά Μαλθουσιανό. Επί του παρόντος, στον Καναδά, οι αρχές προσφέρουν υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε άτομα με ειδικές ανάγκες, καταθλιπτικά ή ευάλωτα άτομα. Ο ετήσιος αριθμός θανάτων από κρατική ευθανασία αυξάνεται ραγδαία και πέρυσι εκτιμήθηκε ότι ήταν η αιτία θανάτου για περίπου δεκαπέντε χιλιάδες άτομα.
Πολλοί λένε ότι η χαλαρή νομοθεσία του Καναδά στερείται ουσιαστικής προστασίας για τους ιατρικούς ασθενείς. Ο διευθυντής του Καναδικού Ινστιτούτου για την Ένταξη και την Ιθαγένεια λέει ότι η καναδική ευθανασία είναι «πιθανώς η μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή για τα άτομα με αναπηρία μετά από το ναζιστικό πρόγραμμα στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930».
Είναι συγκλονιστικό ότι η ευθανασία προσφέρεται ως λύση σε φτωχούς ή άστεγους πολίτες. Καμία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, στον πιο αποκρουστικό κοινωνικό δαρβινισμό. Δεν υπάρχει κανένα σημείο στη ριζοσπαστική βιοηθική ατζέντα της οποίας ο Τριντό δεν είναι ένθερμος υποστηρικτής. Προφανώς, το καναδικό θεματικό πάρκο προσφέρει πολλαπλά αξιοθέατα εντός της ιδεολογίας του φύλου και της ιδεολογίας LGBT και ούτω καθεξής. Όλα τα υποπολιτισμικά σύνεργα σχετικά με την αυτοαντίληψη και την επακόλουθη κοινωνική επιβολή του φύλου/γένους βρίσκουν τον παράδεισό τους στον Καναδά. Οι περιπτώσεις θα ήταν ακόμη και ξεκαρδιστικές, αν δεν υπήρχε το γεγονός ότι η τρέλα επιβάλλεται σε ένα ολόκληρο έθνος. Κυμαίνονται από άνδρες που αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως γυναίκες, που καταγγέλουν γυναικολόγους επειδή δεν κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε γυναικεία όργανα (που δεν έχουν) μέχρι γονείς που καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για αντίθεση με ορμονικές θεραπείες για την αλλαγή του φύλου των παιδιών τους. Η σεξουαλικοποίηση των παιδιών είναι σχεδόν δόγμα και τα σύμβολα που συνδέονται με τις σεξουαλικές «προτιμήσεις» υπερισχύουν αυτών της χώρας, όπως η σημαία. Οι κανόνες είναι καταπιεστικοί, διχαστικοί, με στόχο την καταγγελία και την πολιτική σύγκρουση. Ένας νέος νόμος τιμωρεί όσους αποκαλούν αρσενικό παιδί που άλλαξε φύλο «γιο». Αρκετές θρησκευτικές ομάδες και εθνοτικές κοινότητες αντιτάχθηκαν στους νόμους του Τριντό: Μουσουλμάνοι και Ινδουιστές διαμαρτυρήθηκαν ανοιχτά ενάντια στην παρασυρόμενη ιδεολογία, θέτοντας τον Τριντό σε δυσκολία για τη «διασταυρούμενη» σύγκρουση μεταξύ δύο ευαίσθητων περιοχών της αφυπνιστικής Woke σκέψης: το φύλο έναντι της πολυπολιτισμικότητας.

Αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο στο Woke Park: Ο Trudeau κατηγόρησε την αμερικανική δεξιά για την αντίθεση των μουσουλμάνων και των ινδουιστών στις ΛΟΑΤ* αρχές, απειλώντας να αφαιρέσει την επιμέλεια από τους γονείς που τους αντιτίθενται. Στον Καναδά, μπορεί να θεωρηθεί «παιδική κακοποίηση» για τους γονείς να αμφισβητούν την ταυτότητα φύλου των παιδιών τους (όπως αυτά αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους!).
Ο γνωστός ψυχολόγος Τζόρνταν Πίτερσον διώκεται επειδή εναντιώθηκε στην παραπλάνηση, στην παρέκκλιση της χώρας του. «Αν νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης στον Καναδά, έχετε αυταπάτες», είπε αφού καταδικάστηκε σε επανεκπαίδευση (μαθήματα αναμόρφωσης) για τις απόψεις του. Ο Peterson ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση του Καναδά γεμίζει τα ιδρύματα με λογοκριτές: «Οι δικαστές είναι προοδευτικοί που διορίζονται από τον Justin Trudeau και όλοι οι επαγγελματίες στον Καναδά είναι τόσο τρομοκρατημένοι με τα επαγγελματικά τους σώματα που επιλέγουν τη σιωπή. Και ακόμη και εκείνοι που δεν φοβούνται δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά έναν εξαιρετικά δαπανηρό και ατελείωτο αγώνα».
Στο θεματικό πάρκο του Τριντό, ο Τζάστιν είναι ο άρχοντας και κύριος των απόψεων και της ιδιοκτησίας των Καναδών. Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών των οδηγών φορτηγών, η δικτατορική, ελευθεροκτόνος παρόρμηση ήταν πολύ σαφής, με την αναζωογόνηση του νόμου έκτακτης ανάγκης που είχε εκδοθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Εκατοντάδες οδηγοί φορτηγών συνελήφθησαν και δικάστηκαν, με αντίποινα κατά των οικογενειών, των φίλων και των εργοδοτών τους.

Το θεματικό πάρκο δεν μπορεί να παραλείψει μια περιοχή αφιερωμένη στην ιδεολογία του κλίματος. Ο Τριντό είναι ένας υπερσύγχρονος αφηγητής του Net Zero (η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο μηδέν), έτοιμος να επιβάλει θυσίες που προσωπικά δεν είναι διατεθειμένος να κάνει. Η υποκρισία διαφαίνεται, λάμπει  σε κάθε λέξη. Φέτος, ο Καναδάς υπέστη τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία: περίπου το 4% όλων των δασών έχει καεί. Μια καταστροφή της οποίας ο τοξικός καπνός προκάλεσε σύννεφα μέχρι την Ευρώπη. Ο Τριντό κατηγόρησε την κλιματική αλλαγή, αλλά οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από αμέλειά του. Αγνόησε τις προειδοποιήσεις για κακή διαχείριση των δασών, αρνούμενος να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους. Είναι υποστηρικτής του φόρου άνθρακα και έχει ανακοινώσει σχέδια που θα βυθίσουν την ενεργειακή βιομηχανία. Επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στη γεωργία και εμποδίζει τη δασοκομία. Τα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν για την «εναλλακτική ενέργεια» είχαν αμελητέο αντίκτυπο στον ενεργειακό εφοδιασμό και έκαναν χειρότερη τη ζωή των Καναδών.

Από τα αξιοθέατα του καναδικού πάρκου δεν θα μπορούσε να λείπει η αντιρατσιστική δέσμευση που πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Τα χρήματα έρεαν κυρίως στο Community Media Advocacy Center για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη συνέχεια η ροή διακόπηκε λόγω της φιλοπαλαιστινιακής μαχητικότητας ενός μάνατζερ, που θεωρείται απόδειξη αντισημιτισμού. Η πραγματικότητα, ωστόσο, δεν είναι με το μέρος του Τριντό και «ξύπνησε» τον Καναδά. Υπάρχει μια βαθιά στεγαστική κρίση σε εξέλιξη, το κόστος ζωής αυξάνεται σημαντικά και μια ασυνήθιστη ανασφάλεια για τη χώρα εξαπλώνεται. Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τίποτα καλύτερο από το να κατηγορεί τους επιχειρηματίες για τον πληθωρισμό. Μοιράζει ευθύνες χωρίς να αναγνωρίζει τις δικές της. Ένα σκάνδαλο υπονοεί την κινεζική παρέμβαση στη ζωή της χώρας. Μια φιλανθρωπική οργάνωση που λαμβάνει εκατομμύρια δημόσια χρηματοδότηση φιλοξενεί δύο μυστικά κινεζικά αστυνομικά τμήματα, μέσω των οποίων οι Κινέζοι κάτοικοι στον Καναδά φέρεται να κατασκοπεύονται και να εκφοβίζονται. Οι υπηρεσίες ασφαλείας εμφανίζονται αποτελεσματικές στην ιδεολογική δίωξη πολιτών, αλλά παραμένουν αδρανείς απέναντι σε πραγματικούς κινδύνους.
Ο ίδιος ο Τριντό είναι ένα αξιοθέατο, το πιο εμφανές, του πάρκου woke. Η συμπεριφορά και οι θέσεις του δείχνουν ένα μοντέλο προόδου που έχει τρελαθεί, που παίρνει τον έλεγχο των θεσμών στις φιλελεύθερες δημοκρατίες, διαφθείροντάς τους μέχρι τον πυρήνα. Μη μπορώντας να ανεχθεί τη διαφωνία, διχάζει τη χώρα, δρα αποκλείοντας και διαγράφοντας όσους δεν ακολουθούν την επιβεβλημένη αφήγηση, με εκτεταμένη χρήση των συνηθισμένων προσβολών. Φασίστες, ρατσιστές, εχθροί της δημοκρατίας, το πολύχρωμο μενού των προοδευτικών προσβολών στις οποίες το να απαντάς θεωρείται «ρητορική μίσους».

Ενώ το θεματικό πάρκο wake ανθίζει, ο πραγματικός Καναδάς, κάποτε παράδειγμα αρμονίας και ευημερίας, μένει στάσιμος και υποφέρει. Η χώρα αντιμετωπίζει μια οικονομία που απειλείται από νόμους που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν παράλυση σε μια πολωμένη, ταπεινωμένη και εκφοβισμένη κοινωνία. Ο Καναδάς έχει γίνει ένα θλιβερό μάθημα, μια προειδοποίηση για το τι συμβαίνει όταν οι κοινωνικοί μηχανικοί, μεθυσμένοι από την εξουσία, επιτρέπεται να διαμορφώνουν τη ζωή των ανθρώπων σύμφωνα με μια ναρκισσιστική, μηδενιστική ιδεολογία.

Μια προειδοποίηση προς όλους: η ιδεολογία woke των «Ξυπνημένων» είναι τόσο κακή για την οικονομία όσο και για το σπάσιμο των κοινοτήτων, μαραίνει τις καρδιές και καταργεί τις ελευθερίες. Η ανατριχίλα παραμένει στην ολοκληρωτική επανεκπαίδευση που θέλουν να αναγκάσουν να κάνει ένας διανοούμενος όπως ο Τζόρνταν Πίτερσον.
Τι είναι ικανοί να κάνουν με ανυπεράσπιστους, άγνωστους ανθρώπους χωρίς μέσα; Λογοκρισία, φυλακή, ίσως η ακραία πρόταση, κρατικός θάνατος.

Roberto PECCHIOLI


Drogati a Vancouver Canada

 

 

 

 

«WOKE» το δόγμα τού ξυπνήματος(1) ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www-ilgiornale-it.translate.goog/news/subdolo-tranello-cui-sta-cadendo-mondo-occidentale-2208140.html?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

Ανώνυμος είπε...

Τί κάνουμε; Φεύγουμε στα βουνά;

amethystos είπε...

Προετοιμαζόμαστε μέ όλη τή σημασία. πνευματικά, ψυχικά καί υλικά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορω να καταλαβω το τσουβαλιασμα των LGBT δηλαδη των διεστραμενων με τους ιθαγενεις του Καναδα που αναμφισβητητα υπηρξαν θυματα κατακτησης οπως και εμεις και φυσικα υπεστησαν και γενοκτονια . ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό έκαψαν τα δάση, για να μη μπορούμε να φύγουμε στα βουνά, να μη μπορούμε να κρυφτούμε.

Ανώνυμος είπε...

χαχααα Τζουμερκαααα....ο Μητσοτάκης εξάλλου μόλις εκλέχθηκε μίλησε για γάμο και τεκνοθεσια για ομόφυλα ζευγαρια...με όσα περνάμε φαντάζεστε μια πανδημία ακόμη..;;καλή προετοιμασία...ΑΠ

Ανώνυμος είπε...

https://www.kathimerini.gr/world/562649023/o-papas-fragkiskos-den-apokleiei-pia-tin-eylogia-omofylon-zeygarion/

amethystos είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΗ;ΣΑΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΙΛΑΕΙ.