Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ο Λόγος που δεν συμμετείχαμε στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα [ΒΙΝΤΕΟ 2017]


Ομιλία του πρ. Θεοδώρου Ζήση που εκφωνήθηκε την Κυριακή 5-04-2017 με την συμμετοχή των Πρωτοπρεσβυτέρων: Νικολάου Μανώλη, Φωτίου Βεζύνια, Αγγέλου Αγγελακοπούλου και Ματθαίου Βουλκανέσκου.
/katanixis



maria.p. είπε...
Oι πατέρες επιδεικνύουν διάκριση, και υπευθυνότητα και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, μέσα σε αυτή τη σύγχυση και το χάος των ανυπόστατων που ακούγονται από τον καθένα [άσχετο ή σχισματικό στο φρόνημα].
Ο π.Θεόδωρος λέει [και μάλιστα σε αρκετά σημεία της ομιλίας του], ότι "δεν είναι δυνατόν όλη η Εκκλησία να πλανηθεί" και ότι "είναι ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ να λέμε ότι έχει φύγει η Θεία Χάρη, και ότι τα Μυστήρια είναι άκυρα".
Στο 9ο λεπτό λέει "Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι βασική αλήθεια από την εκκλησιαστική ιστορία και κανονική παράδοση, ότι μόνο όταν υπάρξει οριστική καταδίκη από Σύνοδο των κακόδοξων, τότε μόνο φεύγει η Χάρις από τα Μυστήρια που τελούν".

Στο 19.45 λέει "..τώρα που δεν έχουμε Ναό τι να κάνουμε;που θα πάνε τα παιδιά μας;δεν θα πάνε πουθενά;χάθηκε η Χάρις από την Εκκλησία;; Aυτό δηλαδή καταντάει να γίνει ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ!
Δηλαδή να πούμε ότι διακόπτουμε την κοινωνία με όλη την Εκκλησία;;
Δεν έχει η Εκκλησία Χάρη, και η Χάρη έχει απομείνει μόνο στους Αγιορείτες οι οποίοι διέκοψαν το μνημόσυνο;;;!!!"
[ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΙΡΕΣΗ!!!]

Ο π.Ν.Μανώλης τόνισε πολύ το θέμα της "ακοινωνησίας" ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ, όπως και ο π.Α.Αγγελακόπουλος που λέει στο 41.10 "Εμείς δεν υποστηρίζουμε την ακοινωνησία με όλη την Εκκλησία.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΝΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Εδώ είμαστε, στην Εκκλησία, και δεν είμαστε πλανεμένοι".

Ο π.Μ.Βουλκανέσκου λέει στο 48.30 "Πως είναι δυνατόν να μην έχουμε κοινωνία π.χ. με την Εκκλησία της Βουλγαρίας που καταδίκασε την σύνοδο της Κρήτης λέγοντας ξεκάθαρα ότι οι αιρετικοί είναι εκτός Εκκλησίας δεν έχουν Χάρη, δεν έχουν σωτηρία, και τους περιμένουμε να επιστρέψουν στην Μία Αγία Εκκλησία;;"

Λένε ακόμα ότι οι πιστοί πρέπει να είναι σε επαφή με την Εκκλησία και να αγιάζονται [ΚΑΙ] μέσω των Ιερών Μυστηρίων. Ότι γίνεται είναι προσωρινό και ο σκοπός μας δεν είναι τα σχίσματα αλλά να καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια επόμενη Σύνοδο που θα καταδικάσει τον οικουμενισμό.
maria.p. είπε...




Και να πω ακόμα ότι ο π.Φ.Βεζύνιας είπε ότι "κάτω από τα ράσα φορούν παντελόνια και θα έπρεπε ο λόγος τους να είναι το "ναι, ναι" και το "ου,ου"".
Και ο π.Θ.Ζήσης μίλησε για μεγάλο θράσσος και απαξίωση προς το πρόσωπό του.

Εγώ το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι οι Αγιορείτες είναι κυριολεκτικά "στον κόσμο τους", μέσα σε αδιακρισία [που ονομάζουν ακρίβεια], και άσχετοι με την πραγματικότητα, αφού είναι αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία.

Να τους πληροφορήσουμε λοιπόν ότι οι οικογένειες παλεύουν με θεούς και δαίμονες.Τα παιδιά είναι από πολύ μικρή ηλικία σε ολοήμερα σχολεία, δέχονται τις χειρότερες επιδράσεις από άθεους δασκάλους, από το ίντερνετ από τη βιομηχανία της μουσικής και του θεάματος, από τα χειρότερα πρότυπα που θα μπορούσαν να έχουν, από την επέλαση της Νέας Εποχής, την ολοκληρωτική αθεϊα, την πολιτική ορθότητα, τη νομιμοποίηση των διαστροφών, την μετάλλαξη όλων των εννοιών.

Και ανάμεσα σε όλα αυτά, έχει μείνει μια ΣΚΙΑ Εκκλησίας, μια Μεγάλη Εβδομάδα των παιδικών μας χρόνων ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ [ΚΑΡΔΙΑΚΑ] ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, μετά τα διαστήματα του μπερδέματος και της αθεϊας μέσα στην οποία ζήσαμε, και τώρα έχουμε τους κάθε είδους σχισματικούς με "μορφή ευσεβείας" να μας λένε να φύγουμε απ΄την Εκκλησία, και να στερήσουμε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ, αυτό που απέμεινε από τα παιδιά.

Αυτά δηλαδή τα άτυχα [λόγω των εποχών που φτάσαμε] μικρά παιδιά [το μέλλον της Ελλάδας] που σε λίγο θα γίνουν και μειοψηφία ανάμεσα στους αλλόθρησκους, να στερηθούν ακόμα και αυτό το λίγο που απέμεινε!
Αντί να καθαρίσουμε την Εκκλησία όπως οφείλουμε απέναντι στις επόμενες γενιές, να την εγκαταλείψουμε! Μπράβο μας!!! Κολλημένοι όλοι ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ!
Πνευματικά τυφλοί.Το μόνο μας πρόβλημα είναι "ο εαυτός μας", μη τυχόν και "μολυνθούμε".. Οι υπόλοιποι ας καταστραφούν! Η Ορθόδοξη Εκκλησία ας βουλιάξει [αφού την κατατάξαμε στις αιρέσεις, ας την χτυπάμε ώστε να βουλιάξει μια ώρα νωρίτερα].Μπράβο μας!Ωραία λογική.
Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ!

Θέλω να ευχαριστήσω τους σεβαστούς πατέρες Θ.Ζήση Ν.Μανώλη και τους υπόλοιπους για την διάκριση την υπευθυνότητα και τη λογική τους.Έχουν και οι ίδιοι οικογένειες και γνωρίζουν τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Ευχαριστούμε για την ορθοτόμηση του λόγου τους.
Ελπίζουμε σε καλή συνέχεια του αγώνα τους από δω και πέρα.
χαλαρωσε είπε...
πισω απο εμας υπαρχει ο Χριστος...λεει ο Μανωλης...

μαλιστα

η συνεντευξη ειναι επιστημονικη αγιοκαταταξη του Ζηση...εκτος ημεριδας

Από τό ιστολόγιο Κατάνυξις
Πολύ ωραία τα είπαν οι πατέρες και σε αρκετά συμφωνούμε. Αν όντως οι αγιορείτες δεν ετήρησαν την συμφωνία τους τότε κακώς κατηγορήθηκαν οι ως άνω πατέρες. Αλλά το στοιχείο του διχασμού είτε έτσι είτε αλλέως εισεχώρησε εις τον αγώνα και ήδη ακούσαμε ότι ο ένας εκ των δύο αγιορειτών είπε εις τον π. Θεόδωρο ''εμείς διοργανώσαμε την ημερίδα'' και τώρα εις το βίντεο ακούσαμε από τον π. Φώτιο να διοργανωθεί άλλη ημερίδα. Η γνωστή ελληνική διχόνοια, ''εγώ, όχι εσύ'';

Το ηγετικό στοιχείο δεν το απέφυγαν μήτε οι μεν μήτε οι δε. Οι αγιορείτες έχουν ηγέτη τον π. Σάββα, οι εκτός αγίου Όρους τον π. Θεόδωρο. Ουδείς αλάθητος, μόνο ο Θεός.

Αν και ο π. Θεόδωρος ονόμασε εαυτόν πανεπιστημιακόν, και ναι είναι τέτοιος, απορούμε δεν αντιλαμβάνεται πως οι σλαυόφωνες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρωσία απείχαν από το Κολυμπάρι λόγω προβολής της Μόσχας ως νέας Ρώμης; Αυτό το γνωρίζουν οι ενασχολούμενοι με τα κονταροχτυπήματα μεταξύ Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας. Όλοι γνωρίζουν επίσης πως η Βουλγαρία ακολουθεί την Μόσχα σχεδόν πάντα. Δεν βλέπει τον εθνοφυλετισμό ο π. Θεόδωρος; Θεωρεί ότι η Μόσχα ή η Βουλγαρία έγιναν ορθόδοξες μόνο λόγω της αποχής τους εις το Κολυμπάρι; Ξεχνά τί υπέγραψε ο Μόσχας Κύριλλος εις την Κούβαν; Πλανήθηκαν οι πατέρες και ανατολής και δύσεως γράφει εις το κείμενο όπου υπέγραψε ο Κύριλλος με τον πάπα Φραγκίσκο.

Πατέρα Θεόδωρε, δεν είναι όλος ο οικουμενισμός εις το Κολυμπάρι. Η σύνοδος αυτή ήταν ένα σύμπτωμα του οικουμενισμού. Ο οικουμενισμός της Μόσχας είναι πολύ πιο προχωρημένος από τον οικουμενισμό άλλων πατριαρχείων. Μην ξεχνάτε την επίσημη συνοδική απόφαση της Μόσχας επί σοβιέτ ακόμη την δεκαετία του 1960, με την οποίαν επετράπη εις τους ορθοδόξους Ρώσους να μεταλαμβάνουν εις παπικούς ναούς. Η Κων/πολη τέτοια απόφαση δεν ετόλμησε ακόμη να λάβει. Βεβαίως ημείς θεωρούμε όλους τους εμφανιζόμενους οικουμενισμούς ίδιους, απλώς τονίζουμε την συνοδική επισημότητα που έχει δώσει η Μόσχα εν σχέσει με την πιο ύπουλη μέθοδο του εσβησμένου Φαναρίου.

Αν βλέπετε μόνο το δένδρο και χάνετε το δάσος τότε θα είστε σε κοινωνία με τον οικουμενισμό του εξωτερικού ενώ διακόψατε το μνημόσυνο του επισκόπου σας λόγω οικουμενισμού εις το εσωτερικόν;;;

Καλή η οικονομία όταν πρέπει. Αλήθεια ο ιερομόναχος π. Ευστράτιος ο Λαυρεώτης, ο γέρων του π. Σάββα αφού δεν έχει διακόψει το μνημόσυνο του πατριάρχου Βαρθολομαίου πώς έχει λόγο εις τα ημερίδος του πνευματικού του τέκνου π. Σάββα, ο οποίος έχει αποτειχισθεί; Αυτό δεν ετονίσθη από τον π. Θεόδωρο όσο έπρεπε.

Με αγάπη εν Κυρίω, ασπαζόμεθα τον αγώνα σας,
Ελεύθερη Ορθόδοξη Συνάθροιση Εφφαθά.


"Ουρά" του Τελεβάντου π. Θεόδωρε; Ποιός περίμενε τέτοια πτώση! Τέτοια διαστροφή! Ο διδάσκων περί ακοινωνησίας, κοινωνείς;


ΣΧΟΛΙΟ:  Ὡς πρὸς τὰ διαδικαστικὰ θὰ ἀπαντήσουν (πιστεύουμε) οἱ Ἁγιορεῖτες. Ἐμεῖς θὰ ἀπαντήσουμε στὴν φοβερὴ διαστροφὴ τῆς ἁγιοπατερικῆς μας Παραδόσεως ἀπὸ τὸν π. Θεόδωρο καὶ τοῖς σὺν αὐτῷ.
    Ἡ ὁμιλία του δὲν ἦταν τίποτε ἄλλο, παρὰ συνειδητὴ διαστροφή. 
  Διαστροφὴ τῶν περὶ «Ἀκριβείας» καὶ «Οἰκονομίας»! (Οἰκονομία στὰ τῆς Πίστεως χωρεῖ, π. Θεόδωρε; Οἰκονομία π.χ. περὶ τῶν θεμάτων τοῦ γάμου, ἔκαναν καὶ στήν ...Κολυμπάριο Σύνοδο! Κι ὅμως τὴν κατέκρινες!).
   Διαστροφὴ τῆς  ἱστορίας καὶ τῆς στάσεως τοῦ ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Στουδίτου καὶ ἀσέβεια στοὺς ἀγῶνες καὶ τοὺς διωγμοὺς ποὺ ὑπέστη ὁ Ἅγιος!
  Διαστροφή, ἀκόμα, καὶ τῶν ὅσων εἶπαν οἱ Ἁγιορεῖτες -περὶ ἀκυρότητος  μὴ τῶνμυστηρίων- στὴν Ἡμερίδα τοῦ  Ὡραιοκάστρου.
   Εὐτυχῶς τὸ Ὡραιόκαστρο δὲν μολύνθηκε ἀπὸ τὶς Τελεβάντιες «ἀσχήμιες» τοῦ π. Θεοδώρου Ζήση, ἀλλὰ θὰ μνημονεύονται οἱ ἀποφάσεις του, ὡσὰν ἑνὸς κάστρου τῆς Ὀρθοδοξίας, ποὺ διέσωσε τὴν Ἁγιοπατερικῆς μας Παράδοση, παρὰ τὶς ὅποιες ἀνθρώπινες ἀτέλειες ἐπισημάνθηκαν.
   "Οὐρά", λοιπόν, τοῦ Τελεβάντου, π. Θεόδωρε! Ποιός περίμενε τέτοια πτώση! Τέτοια διαστροφή! Ὁ διδάσκων περὶ «ἀκοινωνησίας», κοινωνεῖς;

Τά πνευματικοπαίδια τού Αγίου Θεόδωρου Στουδίτη δηλώνουν αληθινοί χριστιανοί. Καί θεολόγοι.
Εις ώτα μη ακουόντων είπε...


1.
Λέει ο π. Ζήσης πώς προτρέπει τους πιστούς να πηγαίνουν στους Ιερείς που δεν είναι (φανερά τουλάχιστον) οικουμενιστές.
Όταν ο ίδιος και άλλοι Ιερείς που στηλιτεύουν τον Οικουμενισμό αποτειχίζονται και δεν έχουν Ναό να λειτουργούν (όπως λέει επίσης), τότε τίθεται το μέγα ερώτημα:
Πού θα πηγαίνουν οι πιστοί να «οικονομούνται»;
Αν αποτειχισθούν όλοι οι αντιοικουμενιστές Ιερείς και μείνουν χωρίς Ναούς λόγῳ των επιτιμίων που θα τους επιβληθούν,
τότε:
οι πιστοί μένουν έρμαια!
Οι ἴδιοι «δεν μολύνονται» (όρος που χρησιμοποίησαν κάποιοι από αυτούς) από το μνημόσυνο του Επισκόπου τους, ενώ αφήνουν τους πιστούς χωρίς τους ιδίους, και ενώ θα μπορούσαμε να εκκλησιαζόμαστε σε αυτούς και να αδειάζουμε τους άλλους Ναούς (όπως λέει ο π. Ζήσης) από τους αντιοικουμενιστές. Να αποτείχιση χωρίς εκκοπή μνημοσύνου, σκανδαλισμούς και σχίσματα! Με λίγα λόγια, αποδυναμώνουν το πιο αγωνιστικό κομμάτι του πληρώματος της Εκκλησίας. Σκέπτονται και ενεργούν ατομικά και όχι εκκλησιολογικώς συλλογικά! Έτσι ξεκίνησαν και οι παλαιοημερολογίτες, και έκαναν την χάρη στους οικουμενιστές να διαλυθούμε από μόνοι μας και να απομονωθούν οι πιο αγωνιστές πιστοί, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε υπέρ το δέον ζηλωτές και κατέληξαν σχισματικοί γιατί δεν αναγνωρίζουν την Αποστολική διαδοχή μας και τα Μυστήριά μας.
2.
Έγινε φανερή και οριστική ρήξη (δεύτερο ορατό σχίσμα μέσα στο σχίσμα δηλαδή), ανάμεσα στους Κληρικούς και το Άγιον Όρος, και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς προς τους Αγιορείτες!
3.
Οι αποτειχισμένοι Κληρικοί δεν θα ιερουργούν πλέον σε Ναούς (είναι εξάλλου και υπό απαγόρευση ιερουργίας) κι επιπλέον θα κάνουν ελάχιστα κηρύγματα (πιθανόν σε ιδιωτικούς χώρους, αν και τους απαγορεύοναι και τα κηρύγματα) , καθώς επίσης θα χάσουν πολλούς από τους διαδικτυακούς άμβωνες των (απαγορευμένων) κηρυγμάτων τους και τα πνευματικά τους παιδιά που θα εξομολογούνται αναγκαστικά αλλού. Πώς θα οφελούνται οι πιστοί;…
4.
Και βέβαια, για να δικαιολογήσω και τον όρο «σχίσμα» στην δεύτερη παρατήρησή μου, δεν αλλάζει το γεγονός πως οι Πατέρες ΑΔΙΚΩΣ έκοψαν το μνημόσυνο του Επισκόπου τους!!! Επίσης και αυτοί πού εκκρεμεί να το κόψουν. Διότι δεν πληροίται η προϋπόθεση της επαινετής εκκοπής μνημοσύνου του 15ου Ιερού Κανόνος, ο οποίος προϋποθέτει τον Επίσκοπο κηρύττοντα δημόσια και διδάσκοντα επ’ Εκκλησίας γυμνῂ τῂ κεφαλῂ κατεγνωσμένη δια Συνόδου αίρεση.
Επιπλέον, η 2η υποσημείωση του Ιερού Κανόνος, απαγορεύει την εκκοπή μνημοσύνου του Επισκόπου, ακόμη κι αν αυτός είναι κρυφά αιρετικός, διότι αφήνει περιθώριο στην διόρθωσή του.
Οι συγκεκριμένοι Πατέρες αυθαίρετα ερμηνεύυν την προϋπόθεση του Ιερού Κανόνος, επικαλούμενοι ως κήρυγμα και διδασκαλία δημόσια στο ποίμνιο επ’ Εκκλησίας , την μη δημόσια καταδίκη της ψευδοσυνόδου από τους Επισκόπους τους (αυτό μάλιστα δεν ισχύει για τον Επίσκοπο Πειραιώς, ο οποίος γραπτώς την κατεδίκασε, όσον αφορά τους εν δυνάμει να διακόψουν μνημόσυνο), και την Εγκύκλιο προς τον Λαό (στην οποία σημειωτέον όλοι οι Ιεράρχες δηλώνουν ως αποφάσεις της Συνόδου Κρήτης τα ορθά περί την Πίστιν).

Αυτά σε πρώτη φάση, είναι τα πρώτα αποτελέσμα της αποτειχίσεως, και βέβαια δεν καταλαβαίνω πώς ο Οικουμενισμός θα σταματήσει από αυτές τις αποτειχίσεις.
Γιατί δεν σταμάτησε κατά την διάρκεια τόσων ετών που χιλιάδες παλαιοημερολογίτες αποτειχίσθηκαν;

13 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...

Oι πατέρες επιδεικνύουν διάκριση, και υπευθυνότητα και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, μέσα σε αυτή τη σύγχυση και το χάος των ανυπόστατων που ακούγονται από τον καθένα [άσχετο ή σχισματικό στο φρόνημα].
Ο π.Θεόδωρος λέει [και μάλιστα σε αρκετά σημεία της ομιλίας του], ότι "δεν είναι δυνατόν όλη η Εκκλησία να πλανηθεί" και ότι "είναι ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ να λέμε ότι έχει φύγει η Θεία Χάρη, και ότι τα Μυστήρια είναι άκυρα".
Στο 9ο λεπτό λέει "Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι βασική αλήθεια από την εκκλησιαστική ιστορία και κανονική παράδοση, ότι μόνο όταν υπάρξει οριστική καταδίκη από Σύνοδο των κακόδοξων, τότε μόνο φεύγει η Χάρις από τα Μυστήρια που τελούν".

Στο 19.45 λέει "..τώρα που δεν έχουμε Ναό τι να κάνουμε;που θα πάνε τα παιδιά μας;δεν θα πάνε πουθενά;χάθηκε η Χάρις από την Εκκλησία;; Aυτό δηλαδή καταντάει να γίνει ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ!
Δηλαδή να πούμε ότι διακόπτουμε την κοινωνία με όλη την Εκκλησία;;
Δεν έχει η Εκκλησία Χάρη, και η Χάρη έχει απομείνει μόνο στους Αγιορείτες οι οποίοι διέκοψαν το μνημόσυνο;;;!!!"
[ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΙΡΕΣΗ!!!]


Ο π.Ν.Μανώλης τόνισε πολύ το θέμα της "ακοινωνησίας" ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ, όπως και ο π.Α.Αγγελακόπουλος που λέει στο 41.10 "Εμείς δεν υποστηρίζουμε την ακοινωνησία με όλη την Εκκλησία.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΝΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Εδώ είμαστε, στην Εκκλησία, και δεν είμαστε πλανεμένοι".

Ο π.Μ.Βουλκανέσκου λέει στο 48.30 "Πως είναι δυνατόν να μην έχουμε κοινωνία π.χ. με την Εκκλησία της Βουλγαρίας που καταδίκασε την σύνοδο της Κρήτης λέγοντας ξεκάθαρα ότι οι αιρετικοί είναι εκτός Εκκλησίας δεν έχουν Χάρη, δεν έχουν σωτηρία, και τους περιμένουμε να επιστρέψουν στην Μία Αγία Εκκλησία;;"

Λένε ακόμα ότι οι πιστοί πρέπει να είναι σε επαφή με την Εκκλησία και να αγιάζονται [ΚΑΙ] μέσω των Ιερών Μυστηρίων. Ότι γίνεται είναι προσωρινό και ο σκοπός μας δεν είναι τα σχίσματα αλλά να καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια επόμενη Σύνοδο που θα καταδικάσει τον οικουμενισμό.

Μαρία Π. είπε...

Και να πω ακόμα ότι ο π.Φ.Βεζύνιας είπε ότι "κάτω από τα ράσα φορούν παντελόνια και θα έπρεπε ο λόγος τους να είναι το "ναι, ναι" και το "ου,ου"".
Και ο π.Θ.Ζήσης μίλησε για μεγάλο θράσσος και απαξίωση προς το πρόσωπό του.

Εγώ το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι οι Αγιορείτες είναι κυριολεκτικά "στον κόσμο τους", μέσα σε αδιακρισία [που ονομάζουν ακρίβεια], και άσχετοι με την πραγματικότητα, αφού είναι αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία.

Να τους πληροφορήσουμε λοιπόν ότι οι οικογένειες παλεύουν με θεούς και δαίμονες.Τα παιδιά είναι από πολύ μικρή ηλικία σε ολοήμερα σχολεία, δέχονται τις χειρότερες επιδράσεις από άθεους δασκάλους, από το ίντερνετ από τη βιομηχανία της μουσικής και του θεάματος, από τα χειρότερα πρότυπα που θα μπορούσαν να έχουν, από την επέλαση της Νέας Εποχής, την ολοκληρωτική αθεϊα, την πολιτική ορθότητα, τη νομιμοποίηση των διαστροφών, την μετάλλαξη όλων των εννοιών.

Και ανάμεσα σε όλα αυτά, έχει μείνει μια ΣΚΙΑ Εκκλησίας, μια Μεγάλη Εβδομάδα των παιδικών μας χρόνων ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ [ΚΑΡΔΙΑΚΑ] ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, μετά τα διαστήματα του μπερδέματος και της αθεϊας μέσα στην οποία ζήσαμε, και τώρα έχουμε τους κάθε είδους σχισματικούς με "μορφή ευσεβείας" να μας λένε να φύγουμε απ΄την Εκκλησία, και να στερήσουμε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ, αυτό που απέμεινε από τα παιδιά.

Αυτά δηλαδή τα άτυχα [λόγω των εποχών που φτάσαμε] μικρά παιδιά [το μέλλον της Ελλάδας] που σε λίγο θα γίνουν και μειοψηφία ανάμεσα στους αλλόθρησκους, να στερηθούν ακόμα και αυτό το λίγο που απέμεινε!
Αντί να καθαρίσουμε την Εκκλησία όπως οφείλουμε απέναντι στις επόμενες γενιές, να την εγκαταλείψουμε! Μπράβο μας!!! Κολλημένοι όλοι ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ!
Πνευματικά τυφλοί.Το μόνο μας πρόβλημα είναι "ο εαυτός μας", μη τυχόν και "μολυνθούμε".. Οι υπόλοιποι ας καταστραφούν! Η Ορθόδοξη Εκκλησία ας βουλιάξει [αφού την κατατάξαμε στις αιρέσεις, ας την χτυπάμε ώστε να βουλιάξει μια ώρα νωρίτερα].Μπράβο μας!Ωραία λογική.
Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ!

Θέλω να ευχαριστήσω τους σεβαστούς πατέρες Θ.Ζήση Ν.Μανώλη και τους υπόλοιπους για την διάκριση την υπευθυνότητα και τη λογική τους.Έχουν και οι ίδιοι οικογένειες και γνωρίζουν τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Ευχαριστούμε για την ορθοτόμηση του λόγου τους.
Ελπίζουμε σε καλή συνέχεια του αγώνα τους από δω και πέρα.

χαλαρωσε είπε...

πισω απο εμας υπαρχει ο Χριστος...λεει ο Μανωλης...

μαλιστα

η συνεντευξη ειναι επιστημονικη αγιοκαταταξη του Ζηση...εκτος ημεριδας

χαλαρωσε είπε...

αγαπητη μαρια εισαστε εκτος θεματος. Το συνανοικειν δεν υπαγορευει και το ομοπιστο. Το αντιθετο συμβαινει.

ΠΕΡΑν ΤΟΥΤΟΥ

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΖΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Η ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ...ΗΜΑΡΤΟΝ ΗΜΑΡΤΟΝ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ; ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ......ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ;;;; ΑΚΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΖΗΣΗ....


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;;; ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΕΞΟΥΛΕΣ ΣΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΟΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ....ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ...ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΞΑΛΛΟΥ, ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ. ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ.

amethystos είπε...

Πίσω από τούς Αγίους υπάρχει ο Χριστός καί η Θεοτόκος. Δέν γίνεται κατανοητή η ύβρις τής αντιπροσώπευσης. Καί καταλήγει σέ ένα πατερναλισμό τόν οποίο ονομάζουν ποιμαντική. Νά μήν τό μάθουν, νά μήν τό δούν τά παιδιά καί ταραχθούν. Πάντως καί οι Αγιορείτες ήταν θυμωμένοι. Καί τούς διέφυγε ότι ο οικουμενισμός όπως καί ο κληρικαλισμός καταργούν τήν άσκηση καί τήν προσευχή, τό Ορος ακριβώς, τήν καρδιά τής ορθοδοξίας. Τό τελευταίο οχυρό τής Αγιότητος, δηλ. τής Εκκλησίας τού Κυρίου. Χάθηκε η συναίσθηση από όλους μας ότι η εκκλησία ανήκει στούς Αγίους, στούς μαθητές τού Χριστού οι οποίοι μάς δίνουν καί τήν δυνατότητα νά ευχόμαστε καί γιά μάς. Μπήκαν τά θεμέλια τής απαλλαγής μας από τό φάντασμα τού 15ου κανόνος καί τού Τρικαμηνά. Εχουμε ευτελίσει κυριολεκτικά τήν ομολογία τής Εκκλησίας. Η Χάρις τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού καί Πατρός καί η Κοινωνία τού Αγίου Πνεύματος.

amethystos είπε...

Δέν κατανοούν πλέον ούτε οι Ιερείς τί διαβάζουν στήν διάρκεια τής Θ. Λειτουργίας. Απλά απαγγέλουν...παράφωνα.

Μαρία Π. είπε...

Aγαπητέ Χαλάρωσε αντιλαμβάνομαι τι λες, αλλά στο σημείο που είχαμε φτάσει και είχαν αφηνιάσει οι παλαιοημερολογίτες και οι υπόλοιποι σχισματικοί, λέγοντάς μας αιρετικούς, χωρίς Θεία Χάρη και Μυστήρια, αυτή η συνέντευξη βοήθησε πολύ ώστε να μπορούμε να τους αντικρούσουμε μέσα από το λόγο πατέρων που έχουν κάνει διακοπή [αφού από άλλους έτσι κι αλλιώς δεν το δέχονται].
Μιλάω λοιπόν πάνω σε αυτή και μόνο τη βάση. Για τα "κατεπείγοντα" όπως λέμε.
Γι αυτό ευχαρίστησα και τους πατέρες γιατί λένε ξεκάθαρα την αλήθεια σχετικά με αυτά τα θέματα που ο καθένας έλεγε ότι ήθελε, για να στηρίξει τις εμμονές και τις πλάνες του.
Τα υπόλοιπα αδερφέ δεν έχουμε τώρα την πολυτέλεια να τα λύσουμε [άσχετα αν είναι σωστά, λίγα ή πολλά από αυτά που λες].Δεν βλέπεις τι γίνεται; Κοντεύουν να γίνουν όλα τα ιστολόγια σχισματικά. Άρχισαν όλοι να αμφισβητούν τα Μυστήρια και τη Θεία Χάρη [που "έγινε" ξαφνικά "ιδιοκτησία" των αποτειχισμένων].Με βάση όλα αυτά υποστήριξα τους πατέρες.
Καλημέρα σε σένα και στον Αμέθυστο.

Ανώνυμος είπε...

Ωρύονται οι σχισματικοί.Καλά να πάθουν.Αμάν πια με τη τρέλα τους!

amethystos είπε...

10.29 Φίλε ξεχνά ο Ζήσης ότι άν δέν ήταν ιερεύς δέν θά τόν ήξερε ούτε ο γείτονας. Ξεχνά μαζί μέ τούς άλλους ότι είναι εκπαιδευτής θεολόγων Μέσης εκπαιδεύσεως.Δέν είναι θεολόγος τής εκκλησίας. Ολοι οι απόφοιτοι τών θεολογικών ξεχνούν ότι δέν είναι θεολόγοι τής εκκλησίας. Αισθάνονται όλοι τους συνάδελφοι μέ τόν Αγιο Συμεών καί Τόν Αγιο Γρηγόριο. Ο Ζήσης τόχει δηλώσει μάλιστα. Κάνουμε μεγάλο λάθος νά τούς ονομάζουμε πατέρες, όπως τούς επισκόπους αγίους. Πρεσβύτεροι είναι. Καί ανώτεροι διάκονοι.Η βάση τού λειτουργήματός τους είναι ο διάκονος. Δέν χάνουν ποτέ τόν βαθμό αυτόν. Δέν αλλάζουν τάξη. Πάνω σ' αυτή τήν σύγχυση πάτησε η μεταρρύθμιση τών θρησκευτικών διότι κατηγορούνται οι θεολόγοι ότι κάνουν κατήχηση. Δέν μπορούν, δέν είναι ικανοί γιά κάτι τέτοιο. Καί δέν δίνουμε τήν πρέπουσα σημασία στό γεγονός ότι πνευματικοί διορίζονται οι πτυχιούχοι τής θεολογίας. Λίγα ψίχουλα ορθοδοξίας έχουν απομείνει πιά. Είμαστε ορθοδόξως καθολικοί με χιλιάδες πάπες. Καί έχουμε καί τούς Καντιωτικούς καθολικώς διαμαρτυρόμενους. Ψαρούκλες οικοτροφείου.

χαλαρωσε είπε...

ειλικρινα αμεθυστε, νομιζω οτι ενα ειδος απογοητευσης χωνεται μεσα στις καρδιες των ανθρωπων και δει των χριστιανων. Τι θα μεινει αραγες αν κρυψουν τον Κυριο; Η οργανωσιακη μεταλλαξη του Αγιου Ορους ειναι φοβερη. Πριν καμποσες ημερες μιλουσε ο Ηγουμενος Σιμωνος Πετρας Ελισσαιος και απορουσα αν αυτος ο ανθρωπος, ενω εχει και εκλαμψεις, μεγαλωσε στο Αγιο Ορος η στις αυλες του Σιατιστης. ΚΕΝΟ ΠΟΛΥ ΚΕΝΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΜΑ. ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ.

eiswtamhakouwntwn είπε...


1.
Λέει ο π. Ζήσης πώς προτρέπει τους πιστούς να πηγαίνουν στους Ιερείς που δεν είναι (φανερά τουλάχιστον) οικουμενιστές.
Όταν ο ίδιος και άλλοι Ιερείς που στηλιτεύουν τον Οικουμενισμό αποτειχίζονται και δεν έχουν Ναό να λειτουργούν (όπως λέει επίσης), τότε τίθεται το μέγα ερώτημα:
Πού θα πηγαίνουν οι πιστοί να «οικονομούνται»;
Αν αποτειχισθούν όλοι οι αντιοικουμενιστές Ιερείς και μείνουν χωρίς Ναούς λόγῳ των επιτιμίων που θα τους επιβληθούν,
τότε:
οι πιστοί μένουν έρμαια!
Οι ἴδιοι «δεν μολύνονται» (όρος που χρησιμοποίησαν κάποιοι από αυτούς) από το μνημόσυνο του Επισκόπου τους, ενώ αφήνουν τους πιστούς χωρίς τους ιδίους, και ενώ θα μπορούσαμε να εκκλησιαζόμαστε σε αυτούς και να αδειάζουμε τους άλλους Ναούς (όπως λέει ο π. Ζήσης) από τους αντιοικουμενιστές. Να αποτείχιση χωρίς εκκοπή μνημοσύνου, σκανδαλισμούς και σχίσματα! Με λίγα λόγια, αποδυναμώνουν το πιο αγωνιστικό κομμάτι του πληρώματος της Εκκλησίας. Σκέπτονται και ενεργούν ατομικά και όχι εκκλησιολογικώς συλλογικά! Έτσι ξεκίνησαν και οι παλαιοημερολογίτες, και έκαναν την χάρη στους οικουμενιστές να διαλυθούμε από μόνοι μας και να απομονωθούν οι πιο αγωνιστές πιστοί, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε υπέρ το δέον ζηλωτές και κατέληξαν σχισματικοί γιατί δεν αναγνωρίζουν την Αποστολική διαδοχή μας και τα Μυστήριά μας.
2.
Έγινε φανερή και οριστική ρήξη (δεύτερο ορατό σχίσμα μέσα στο σχίσμα δηλαδή), ανάμεσα στους Κληρικούς και το Άγιον Όρος, και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς προς τους Αγιορείτες!
3.
Οι αποτειχισμένοι Κληρικοί δεν θα ιερουργούν πλέον σε Ναούς (είναι εξάλλου και υπό απαγόρευση ιερουργίας) κι επιπλέον θα κάνουν ελάχιστα κηρύγματα (πιθανόν σε ιδιωτικούς χώρους, αν και τους απαγορεύοναι και τα κηρύγματα) , καθώς επίσης θα χάσουν πολλούς από τους διαδικτυακούς άμβωνες των (απαγορευμένων) κηρυγμάτων τους και τα πνευματικά τους παιδιά που θα εξομολογούνται αναγκαστικά αλλού. Πώς θα οφελούνται οι πιστοί;…
4.
Και βέβαια, για να δικαιολογήσω και τον όρο «σχίσμα» στην δεύτερη παρατήρησή μου, δεν αλλάζει το γεγονός πως οι Πατέρες ΑΔΙΚΩΣ έκοψαν το μνημόσυνο του Επισκόπου τους!!! Επίσης και αυτοί πού εκκρεμεί να το κόψουν. Διότι δεν πληροίται η προϋπόθεση της επαινετής εκκοπής μνημοσύνου του 15ου Ιερού Κανόνος, ο οποίος προϋποθέτει τον Επίσκοπο κηρύττοντα δημόσια και διδάσκοντα επ’ Εκκλησίας γυμνῂ τῂ κεφαλῂ κατεγνωσμένη δια Συνόδου αίρεση.
Επιπλέον, η 2η υποσημείωση του Ιερού Κανόνος, απαγορεύει την εκκοπή μνημοσύνου του Επισκόπου, ακόμη κι αν αυτός είναι κρυφά αιρετικός, διότι αφήνει περιθώριο στην διόρθωσή του.
Οι συγκεκριμένοι Πατέρες αυθαίρετα ερμηνεύυν την προϋπόθεση του Ιερού Κανόνος, επικαλούμενοι ως κήρυγμα και διδασκαλία δημόσια στο ποίμνιο επ’ Εκκλησίας , την μη δημόσια καταδίκη της ψευδοσυνόδου από τους Επισκόπους τους (αυτό μάλιστα δεν ισχύει για τον Επίσκοπο Πειραιώς, ο οποίος γραπτώς την κατεδίκασε, όσον αφορά τους εν δυνάμει να διακόψουν μνημόσυνο), και την Εγκύκλιο προς τον Λαό (στην οποία σημειωτέον όλοι οι Ιεράρχες δηλώνουν ως αποφάσεις της Συνόδου Κρήτης τα ορθά περί την Πίστιν).

Αυτά σε πρώτη φάση, είναι τα πρώτα αποτελέσμα της αποτειχίσεως, και βέβαια δεν καταλαβαίνω πώς ο Οικουμενισμός θα σταματήσει από αυτές τις αποτειχίσεις.
Γιατί δεν σταμάτησε κατά την διάρκεια τόσων ετών που χιλιάδες παλαιοημερολογίτες αποτειχίσθηκαν;

amethystos είπε...

Ανθρώπινο πολύ ανθρώπινο θάλεγε ο Νίτσε. Τελικά θά νικήσει ξανά ο Δαυίδ. Απλά δέν ζώστηκε ακόμη τήν πανοπλία του ο Γολιάθ γιά νά ζητήσει τήν αποθέωση. Ταπεινολογεί ακόμη.

Unknown είπε...

Κάποιος επιτέλους να τους ενημερώσει ότι η διακοπή μνημοσύνου του αγίου Θεόδωρου προς τον άγιο Νικηφόρο καταδικάστηκε από τους Πατέρες μας. Αμαν ποια με αυτό, θα σταματήσουν να το προβάλλουν σαν κανόνα της Εκκλησίας;