Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ο κ. ΣΗΜΑΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

  
Ο κ. ΣΗΜΑΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Ο κ. Σημάτης, ο κ. Ρίζος και όλη η παρέα του κίτρινου ιστολογίου “Πατερική Παράδοση” είναι τελικά αθεράπευτα ψεύτες. Μετά τα διαδοχικά ψέματα που αράδιασε ο κ. Ρίζος εις βάρος του π. Θεοδώρου Ζήση σχετικά με την Αποτείχιση του επισκόπου Λογγίνου, δεν αποθαρρύνθηκαν, αλλά με νέα αναφορά τους στον π. Θεόδωρο θεωρούν ότι “εκμεταλλεύεται την άγνοια των πιστών”! 

Για όλα αυτά τα σκάνδαλα που έχουν δημιουργήσει λέγοντας τόσα ψέματα απευθύνθηκα στον πνευματικό τους και έχοντα την πνευματική ευθύνη του κίτρινου ιστολογίου “Πατερική Παράδοση”. Ο π. Ευθύμιος μου είπε ότι αποδοκιμάζει την κακοήθειά τους να δημοσιεύουν ψέματα, να προσπαθούν να πλήξουν το κύρος του άλλου με ψέματα και εικασίες, ώστε να δικαιώσουν τον γέροντά τους, δηλαδή τον ίδιο τον π. Ευθύμιο, ότι ο ίδιος δεν χρειάζεται τοιούτους ψεύτες και συκοφάντες υποστηρικτές. Καταδικάζει, επίσης, τις αμετροέπειές των ότι αυτοί ομολογούν, υποφέρουν και κοπιάζουν ενώ οι άλλοι “βολεύονται εν πάση πονηρία”, ότι δηλαδή φέρουν επάνω τους τα στίγματα του μαρτυρίου, ως αντιβαίνοντα στον πνευματικό νόμο.  

Απορούμε σε ποια στίγματα, ποιού μαρτυρίου αναφέρονται! Ούτε να τους είχαν ανασκολοπίσει, να τους είχαν σουβλίσει, να τους είχαν παλουκώσει, τέτοιο θόρυβο δεν θα είχαν δημιουργήσει γύρω από το δικό τους μαρτύριο και την καλοπέραση των άλλων! Μάλλον ο κ. Σημάτης και η παρέα του“εκμεταλλεύεται την άγνοια του π. Ευθυμίου”!Ο π. Ευθύμιος έχει δηλώσει ότι το ιστολόγιο“Πατερική  Παράδοση” τον εκφράζει και έχει την πνευματική ευθύνη αυτού του ιστολογίου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κ. Σημάτη. 

Γνωρίζουμε πόσο χρονοβόρο είναι να παρακολουθεί κανείς ένα ιστολόγιο και τις αναρτήσεις του, πόσο μάλλον για τον π. Ευθύμιο που δεν μπορεί πάντα να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έτσι, λοιπόν, κάθε άλλο παρά υπεύθυνος του ιστολογίου αυτού είναι ο π. Ευθύμιος. Θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι όλα τα δημοσιευόμενα στο κίτρινο ιστολόγιο “Πατερική Παράδοση” είναι λόγια του αέρα του κ. Σημάτη και των αναιδών σχολιαστών του. Περιμένουμε βέβαια και από τον π. Ευθύμιο να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να λάβει υπ’ όψιν τις καταγγελίες μας και να κάνει τις ανάλογες συστάσεις στα πνευματικά του παιδιά για την πνευματική ζημία που υφίστανται από το αμάρτημα της συκοφαντίας. Δεν καταλαβαίνουμε σε τι ωφελεί “εν καιρώ αιρέσεως” να στρέφει κανείς τα βέλη του εναντίον των αγωνιστών και όχι εναντίον των αιρετικών. Αυτό είναι μία διαστροφή! Η ακρίβεια της Αποτείχισης μας μάρανε! Μήπως “εν καιρώ αιρέσεως” ανατρέπονται όλοι οι πνευματικοί νόμοι και ασύστολα ψευδόμαστε, συκοφαντούμε, φωνασκούμε, προβάλλουμε την αρετή μας; Μήπως η διαφημιζόμενη ακρίβεια της Aποτείχισης είναι συνώνυμη της αυθαιρεσίας; 


ΣΧΟΛΙΟ: Καί ο π. Ευθύμιος εκμεταλλεύεται τήν άγνοια τού π. Ευθύμιου. Καί ο π. Ζήσης εκμεταλλεύεται τήν άγνοια τού π. Ζήση. Είναι τό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τής εξουσίας. Τό παλάτι τού κρυστάλλου στό οποίο κλείνονται γιά νά συντηρήσουν τήν εξουσία τους.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: