Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ! Μια αγέλη λύκων με έναν Αδόλφο για τη βρώμικη δουλειά...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης
Μια αγέλη λύκων με έναν Αδόλφο για τη βρώμικη δουλειά.
Οι ηγέτες 9 από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και η Τουρκία μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να βάλουν ένα τέλος στήν πολιτική ανωμαλία της Λιβύης. Όχι πρός όφελος του λαού της Λιβύης, αλλά ο καθένας πρός όφελός του.

Χτές το βράδυ, μετά από σχετικά λίγες ώρες για ένα τέτοιο ζήτημα και με τόσους "μεγάλους" εμπλεκόμενους, εκδόθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο όλοι οι προσκεκλημένοι συμφώνησαν ΝΑ εργαστούν ώστε ΝΑ επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων! Δηλαδή, οι μάχες συνεχίζονται και βλέπουμε!

Και πώς να μη συνεχίζονται οι μάχες όταν οι εμπλεκόμενοι στη Λιβύη αιμοδοτούν τις πολεμικές βιομηχανίες εκείνων που μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να πετύχουν μια υποτίθεται ειρήνη. Δηλαδή, να πετύχουν να αρπάξουν ο καθένας ένα κομμάτι της πίττας που λέγεται Λιβύη. Είτε αυτό είναι πετρέλαιο, είτε εξοπλισμοί, ειτε βάσεις, είτε έδαφος, είτε εξουσία. Είτε όλα μαζί.

Γιατί, οι Ρώσσοι έχουν στρατό στη Λιβύη και θέλουν και βάσεις και πετρέλαιο και αέριο. Χρησιμοποιούν τον Έρντοαν ως μακρύ χέρι τους στήν περιοχή. Ή έτσι νομίζουν.

Οι Γάλλοι έχουν στόλο στη Λιβύη, θέλουν βάσεις, θέλουν την TOTAL στα κοιτάσματα και πουλάνε όπλα στόν Χάφταρ, ενώ δεν θέλουν την Τουρκία στήν περιοχή.

Οι Γερμανοί εξοπλίζουν πλουσιοπάροχα την Τουρκία (το 2019 έκαναν ρεκόρ πώλησης οπλικών συστημάτων), που στέλνει στρατό και όπλα στη Λιβύη, αλλά και τις οργανώσεις της Τρίπολης, ενώ απαιτούν μερίδιο στα πετρέλαια που ελέγχουν και τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Χρησιμοποιούν σαν μακρύ χέρι τους για τη βρώμικη δουλειά τον Έρντοαν. Ή έτσι πιστεύουν.

Οι Ιταλοί έχουν λιμάνια- βάσεις στη Λιβύη και μερίδιο στα πετρέλαια με την ENI, τα οποία δεν έχουν σκοπό να χάσουν, ενώ πουλάνε όπλα σε όλες τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Σχεδόν όλοι οι Άραβες υποστηρίζουν τον Χαφτάρ, και δεν θέλουν να ακούνε για Τουρκία ούτε για αστείο. Έχουν υποστεί Τουρκοκρατία επί 400 χρόνια και ξέρουν. Θέλουν τη Λιβύη υπό την επιρροή τους για λόγους ενεργειακούς, ισχύος του Αραβικού συνδέσμου και του ΟΠΕΚ, για λόγους γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς. Είναι οι καλύτεροι πελάτες των αμερικανικών όπλων και η Σ Αραβία, που υποστηρίζει Χαφτάρ με δύναμη, επιφέρει καθημερινά στή γειτονική Υεμένη μιά από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις από τον ανηλεή πόλεμο εναντίον της.

Το Κατάρ είναι η μόνη χώρα του Κόλπου που στηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία και υποστηρίζει την τουρκική διείσδυση.

Φυσικά, όλες οι παραπάνω αραβικές χώρες συντηρούν και όλες τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που σφάζονται στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιρακ, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος υποστηρίζει και εξοπλίζει τον Χαφταρ και η ίδια εξοπλίζεται από τη Ρωσία, η οποία υποστηρίζει την Τουρκία, που υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία αποτελείται από Σύρους, Αφγανούς, Ουζμπέκους, Τούρκους τζιχαντιστές και ισλαμιστές φονταμενταλιστές,τους οποίους αντιμάχεται η ΕΕ και οι ΗΠΑ, την ώρα που τους εξοπλίζουν με υλικό και χρήματα, αλλά ΕΕ και ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης που τους έχει για στρατό! Τρελλάδικο.

Οι ΗΠΑ, της οποίας επίτευγμα είναι το μπάχαλο στη Λιβύη, από τη φαεινή ιδέα των συμβούλων του ηλίθιου υιού Μπούς (τον ίδιο τον είχαν σχεδόν απομονωμένο σε διάφορα ράντσα των ΗΠΑ για να μην τους ζαλίζει με τις βλακώδεις ερωτήσεις του, αλλα και για να μην κάνει καμιά βλακεία ανεξέλεγκτη- ενώ αυτοί τις έκαναν ελεγχόμενες!!), να εκδημοκρατήσουν με το ζόρι, με δυτικού τύπου δημοκρατία τους φυλάρχους της Αφρικής και της Μ Ανατολής για να ελέγχουν τις χώρες τους (η Δημοκρατία δυτικού τύπου είναι το ιδανικό πολίτευμα για να ελέγχεται αναίμακτα από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα), οι ΗΠΑ, λοιπόν, εξοπλίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης, θέλουν τις βάσεις τους στη Λιβύη, θέλουν να διατηρήσουν το μερίδιο των εταιριών τους στα πετρέλαια και το αέριο, χωρίς να διακινδυνεύσουν θύματα Αμερικανούς. Γι αυτή τη βρώμικη δουλειά υπάρχει ο Έρντοαν.

Όλα αυτά τα μπουμπούκια, που τους έπιασε ο πόνος για τη Λιβύη μόλις απειλήθηκε στρατιωτικά από τον ρωσοκίνητο Χάφταρ η κυβέρνηση ανδρεικείλων, που έχουν εγκαταστήσει εδώ και λίγα χρόνια για να κάνουν τις δουλίτσες τους, μαζεύτηκαν στο Βερολίνο όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους Λίβυους. Αλλά, γιατί μαζεύτηκαν πολλοί "στη δουλειά" και απειλείται με κατάρρευση "η δουλειά". Πρέπει να κάνουν μια μοιρασιά, που να μη χάσει κανείς και να φάνε όλα τα όρνια. Κι αυτό είναι το δύσκολο. Μέχρι και η πανταχού παρούσα Βρετανία με ξένους μισθοφόρους όπου ρέει αίμα και με δισ. σε εξαγωγές όπλων ήταν εκεί.

Το χτεσινό κοινό ανακοινωθέν είναι σαφές. "Συμφωνήσαμε να το συζητήσουμε και να τα βρούμε έτσι ώστε να κερδίσουμε όλοι." Οι δυτικοί και οι Ρώσσοι ως πρωταγωνιστές και ο Έρντοαν ως μαφιόζος, που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της Ρωσίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ του Κατάρ και όποιου άλλου πληρώσει. Μια και τα αιματοβαμένα χέρια δε φοβούνται να λερωθούν με νέο αίμα. Με το αζημίωτο φυσικά. Την παραμονή του στη Λιβύη. Ως ... τοποτηρητής!

Μα, θα βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Στην ιστορία αυτή δεν υπάρχουν πρόβατα άλλα εκτός από τους κατοίκους της Λιβύης, τους οποίους δεν υπολογίζει κανείς. Στήν ιστορία αυτή υπάρχει μιά αγέλη λύκων, που έχει πέσει να μοιράσει το θήραμα Λιβύη για να μη φαγωθούν μεταξύ τους. Τόσο κυνικά.

Και όποιος έχει απορία πώς γίνεται ο ΟΗΕ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ να υποστηρίζουν ως νόμιμη κυβέρνηση μιάς χώρας μια κυβέρνηση τζαχαντιστών, που στηρίζεται από τον Χίτλερ της Μεσογείου υπό το όνομα Έρντοαν, η απάντηση βρίσκεται στήν ιστορία της δεκαετίας του '30. Όταν οι αντίστοιχοι "πολιτισμένοι" και "δημοκράτες" πολιτικοί, υπό τα κοντόφθαλμα συμφέροντα κεφαλαιούχων, υπό τα στενά μάτια υπεράσπισης "εαυτών μόνο" και υπό το φόβο όσων ήταν πολιτικοί νάνοι, χάιδευαν και χαριεντίζονταν με έναν Αδόλφο, συζητώντας, συνυπογράφοντας και ενθαρρύνοντας τον.

Η ίδια σιχαμερή συμμορία σήμερα διαμοιράζεται τα ιμάτια μιάς ξένης χώρας. Με έναν Αδόλφο για τραμπούκο. Τον οποίο αυτή τη φορά δεν θα τον αντιμετωπίσει έξω από τη Βιέννη. Γιατί έχει ήδη μπει στη Βιέννη, στο Παρίσι, στίς Βρυξέλλες, στο Βερολίνο. Με τους ισλαμιστές γενίτσαρους που σπέρνει ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα. Απειλώντας και με νέους, εισπράττοντας ως απάντηση το γλέιψιμο των πολιτικών νάνων.

Να τη χαίρεστε την Ευρώπη, την Αμερική και τη Ρωσία σας. Ξεβράκωτοι στο Βερολίνο έδειξαν ποιά πραγματικά είναι η Δημοκρατία τους που στηρίζει φασίστες δικτάτορες και που θυμάται πολίτες μόνο όταν απειλούνται τα φραγκάκια της άρχουσας τάξης της. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Δέσ' τε τον.

ΥΓ. Η αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων από τη φασιστική Τουρκία δεν περνάει μέσα από το διεθνές δίκαιο. Γιατί το διεθνές δίκαιο περνάει μέσα από την ικανότητα του καθενός να υπερασπιστεί τον εαυτό του με αντίστοιχα όπλα με αυτά που τον απειλούν. Η σύγκρουση με την Τουρκία είναι μονόδρομος. Αυτό απαιτεί η Τουρκία. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πάψει η ελληνική ξεφτίλα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6920022_apasfalise-symboylos-toy-erntogan-etoimazomaste-gia-polemo

Ανώνυμος είπε...

H Τουρκία έχει ήδη τζιχαντιστές στην Λιβύη, και το αποκάλυψαν χθες ο Χαφτάρ και ο Μακρόν μαζί με τον Σίσι. Τους έχουν σταμπάρει οι πάντες και ζητήθηκε από τον Ερντογάν να τους αποσύρει αλλά αυτός σήκωσε κεφάλι κι έφυγε από το Βερολίνο. Αυτό καθ’ αυτό το γεγονός είναι από μόνο του αιτία να γίνει κουρελόχαρτο ότι αποφασίστηκε εκεί. Άσε που η Μέρκελ τα χρειάστηκε όταν της την έπεσαν όλοι που υπέκυψε στον εκβιασμό του Ερντογάν στο να μη παραστεί ούτε ένας Έλληνας εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα .Θάρρος Έλληνες .Ο Θεός όσοι πιστεύετε σε Θεό τυφλώνει τους Τούρκους .Αν κάνουν μια ακόμη λάθος κίνηση θα απομονωθούν τελείως από τους μόνους συμμάχους τους την Δύση που τους έσωσε τελευταία στιγμή τρεις φορές από διαμελισμό το 1854 το 1878 και το 1921 με 1922 και θα πέσουν στο έλεος των φυσικών τους εχθρών .Των Αράβων και των Ρώσων .Πολύ σωστά αναφέρει ο Τετραδης ότι οι Άραβες δεν ξεχνούν την Τουρκοκρατία .Μην φοβάται κανείς ότι η Τουρκία αν δεν κάνουμε εμείς φυσικά λάθος θα πείσει έστω μισό τζιχαντιστη να κινδυνεύσει για χάρη της κατά ημών .Σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη οι ισλαμιστές ηγέτες έχουν πάντα γενεια .Το Ισλάμ των Ερμπακάν μακαρίτη και εν ζωή Ερντογάν Τσαβουσογλου ακόμη και Γκιουλεν είναι τόσο αυθεντικό που ούτε ένας δεν έχει γενεια .Δεν πείθουν κανέναν .Αν μας επιτεθεί οι Πακιστανοί εν Ελλάδι θα συνεχίσουν να πουλάνε λαθραία τσιγάρα δεν είναι χαζοί να χάσουν τη βολή τους για την Τουρκία . Μιλάμε για την χώρα που έχει το υποτιθέμενο σπαθί του Μωάμεθ σε μουσείο σαν εχθρικό λαφυρο .Αυτή η φάρα με το DNA ασελγων αδερφοκτονων γιατί πολλοί βασταν από Έλληνες θα πληρώσει .Και πολύ ακριβά .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστη εξελιξη η συμμετοχη της Αιγυπτου στον αγωγο.
Αναμενοταν απο την Αιγυπτο,διοτι το υπεργιγαντιαιο κοιτασμα ΖΟHR (που δεν αποκλειεται να βρουνε και αλλα επισης γιγαντιαια) την κατεστησε Εξαγωγεα ΦΑ.Πρεπει λοιπον να το πουλησει.
Ο αγωγος οσο ακριβος και να ειναι θα πληρωθει ρεφενε ΚΑΙ απο την ΕΕ,επομενως τον αντεχει η Αιγυπτος.Η Αιγυπτος εχει λεφτα,αν σκεφθουμε οτι ΕΧΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΥΟ (2) ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΑ,κοστους 7-10 δις εκαστος.
Οσον αφορα την Ιταλια,την συμφερει μεν αγωγος απο τη Λιβυη (πιο συντομος).Αλλα επειδη οι αναγκες της σε ΦΑ ΚΑΙ της ΕΕ ειναι τεραστιες,η Ιταλια θα το παιξει διπορτο,και με τη Λιβυη και με τον Εast Med.Ο δικος μας αγωγος,επιπλεον, ελεγχεται απο σταθερα κρατη ενω ο υποτιθεμενος Λιβυκος ααπο φυλαρχους και τουρκοισλαμιστες. Η ΕΕ δεν μπορει να εξαρτηθει αποκλειστικα απο τη Λιβυη.