Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΝΟΠΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ:ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΕ ΚΛΟΜΠ

ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην εκπομπή του GDR καλεσμένος του Γεράσιμου Βραχιολίδη, ήταν ο πρώην εισαγγελέας, Ιωάννης Σακκάς ο οποίος σχολίασε την επικαιρότητα σχετικά με την αστυνομική βία και τα άλλα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν την κατάσταση της Ελλάδας.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα της εκπομπής ο κος Σακκάς μας ενημερώνει πως πρέπει να αντιδράσουμε ως πολίτες όταν οι αστυνομικοί βγάζουν τα κλομπ και βαράνε τον κόσμο.

Ο κος Σακκάς, ο οποίος ως πρώην Εισαγγελέας γνωρίζει καλά τους νόμους και το Ελληνικό Σύνταγμα, μας ενημερώνει με νομικούς όρους ότι όταν οι αστυνομικοί κάνουν χρήση ένοπλης βίας ουσιαστικά και οι Έλληνες πολίτες βάση του άρθρου 120 παρ.4 του Συντάγματος νομιμοποιούνται να ασκήσουν ένοπλη βία στους αστυνομικούς οι οποία θα είναι και νόμιμη.

Αν και αμφιβάλλουμε ότι θα βρεθούν οι Έλληνες πολίτες που θα πάρουν τα όπλα εναντίον των αστυνομικών που ασκούν παράνομη ένοπλη βία,εν τούτης καλό είναι ο καθένας να γνωρίζει τα νόμιμα δικαιώματα του που προκύπτουν από το Ελληνικό Σύνταγμα και από εκεί και πέρα όποιος θέλει κάνει χρήση του δικαιώματος και δεν γίνεται υποχρέωση ποτέ.

Όπως μας εξηγεί ο κος Σακκάς το ρόπαλο(κλομπ) του αστυνομικού θεωρείται στον ποινικό κώδικα όπλο. Όταν ο αστυνομικός στρέφει κάποιο όπλο εναντίον άοπλου Έλληνα πολίτη τότε παρανομεί και οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται να ενεργοποιήσουν το άρθρο 120 του Συντάγματος.

‘Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Δείτε το απόσπασμα από την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα εκπομπή:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα από όλα πρέπει να μάθουν στους αστυνομικούς συμπεριφορά : όταν σταματούν πολίτη να τον χαιρετάνε, με τον στρατιωτικό χαιρετισμό,και να μιλάνε στον πληθυντικό.

gabtheo είπε...

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή. Συγγνώμη κιόλας, αλλά δεν είδα χρήση βίας (γκλοπ) από την αστυνομία στο συγκεκριμένο βίντεο. Μόνο απώθηση και σύλληψη. Βία είδα από αστυνομικούς στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Από την άλλη η χρήση βίας από την πολιτεία είναι δικαιολογημένη σε κάποιες περιπτώσεις και όχι αναίτια. Τώρα αν ο/οι οποιοσδήποτε αστυνομικός/οι ασκούν αναίτια βία αυτό είναι κατακριτέο και κολάσιμο. Από την άλλη στο ΜΚΔ (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) κυκλοφορεί το τσιτάτο του Γιάννη Σκαρπέλη, μάλλον καθηγητής στην Πάντειο νομίζω, που ορίζει πως "Η βία δεν προέρχεται από "όπου". Προέρχεται από "κάπου". Και αυτό το κάπου είναι η βία του θύτη, όχι η απάντηση του θύματος. Πάντα και παντού." Αν αυτό εννοεί ο Σακκάς, ότι η βία είναι από κάπου κατευθυνόμενη (;), τότε μας καλεί όχι σε νόμιμη αυτοάμυνα αλλά σε αυτοδικία. Γιατί πολλές φορές θα είναι δύσκολο να κρίνεις μεταξύ ανθρώπινης ανοησίας και εντολών. Και πράγματι η αστυνομία ξυλοκοπεί. Αλλά στο Πισοδέρι (συμφωνία Πρεσπών) ποιανού ήταν η αστυνομία που ξυλοκοπούσε; Του Σακκά, του Σκαρπέλη, της Κυβέρνησης, του ανόητου; Πως να το διακρίνω; Ζητείται ελπίς.

amethystos είπε...

Τό κεντρικό σημείο είναι ο εξοπλισμένος καί ο άοπλος. Η ομαδική κακοποίηση ενός ατόμου. Η αγραμματοσύνη. Ο έρως τής εξουσίας. Γκρεμίζεται η συνοχή τού έθνους.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Σαρακοστή, αγαπητοί αν και ΦΟΒΟΥΜΑΙ ότι αυτό το κέρατο το βερνικωμένο,(που ΔΕΝ του φαινότανε ΠΟΣΟ ΒΕΡΝΙΚΩΜΕΝΟ είναι) ο πρωτο-ϋπερέτης του Λαού, ο Ακατονόμαστος, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το οποίο ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ επι 400 χρόνια ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΑΙ μετέπειτα οι άτεγκτοι ΝΑΖΙ, αυτός ο γιος του ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ, ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, Ότι από ΚΑΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΔΡΟΤΑΤΑ, ΏΣΤΕ να ΩΘΗΣΕΙ τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ συμπεριφορών!!! Και η ξανθοεκφωνήτρια του ΣΚΑΙ τις προάλλες, σχολίασε, ΕΚΦΡΆΖΟΝΤΑΣ το...παράπονο του ...θείου, ο΄τι δηλαδή ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, επιτέλους, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ κόντρες με τον πρωθυπουργό για θέματα κορόνας ιού...όπως π.χ. ΤΟΛΜΗΣΕ να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Μ Α Σ έχουν "αποφασίσει" οι..."γιατροί"!