Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Θεωρία του χάους

από τον Maurizio Blondet - 25/08/2015

Πηγή: Maurizio Blondet

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι αυτές που χρηματοδοτούν τη λαθραία διακίνηση αφρικανών μεταναστών από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Αυτό δήλωσε η αυστριακή InfoDirekt, η οποία λέει ότι το έμαθε από μια εσωτερική έκθεση των 'Österreichischen Abwehramts (οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βιέννης): και το InfoDirekt είναι ένα περιοδικό που είναι γνωστό ότι βρίσκεται κοντά στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο τίτλος λέει: «Ένας Insider: Οι ΗΠΑ πληρώνουν λαθρέμπορους (διακινητές μεταναστών) στην Ευρώπη». Το κείμενο δεν λέει πολλά περισσότερα. Λέει ότι οι αυστριακές υπηρεσίες υπολογίζουν ότι το κόστος για κάθε άτομο που φτάνει στην Ευρώπη είναι πολύ περισσότερο από τα 3.000 δολάρια ή ευρώ για τα οποία μιλούν τα μέσα ενημέρωσης.

«Οι υπεύθυνοι για τη διακίνηση ζητούν υπέρογκα ποσά για να φέρουν πρόσφυγες στην Ευρώπη» Κυμαίνεται από 7 έως 14 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τις περιοχές αναχώρησης και τις διάφορες οργανώσεις διακίνησης ανθρώπων - και οι φυγάδες/πρόσφυγες/μετανάστες είναι ως επί το πλείστον πολύ φτωχοί για να μπορέσουν να πληρώσουν τέτοια ποσά. Η αυστριακή αστυνομία που περιθάλπει τους αιτούντες άσυλο γνώριζε αυτά τα στοιχεία εδώ και αρκετό καιρό, αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει και να κάνει δηλώσεις για αυτό το θέμα, ακόμη και υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Από την πλευρά των υπηρεσιών «Έγινε αντιληπτό ότι οργανώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει ένα μοντέλο συγχρηματοδότησης και συνεισφέρουν μεγάλο μέρος του κόστους των διακινητών». Θα ήταν «οι ίδιες οργανώσεις που με το εμπρηστικό τους έργο έριξαν την Ουκρανία στο χάος πριν από ένα χρόνο (το 2014)». Σαφής νύξη σε αμερικανικές «μη κυβερνητικές οργανώσεις», τα λεγόμενα «ανθρωπιστικά» και «πολιτικά δικαιώματα», παραρτήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή του Τζορτζ Σόρος .

Το άρθρο τελειώνει με μια έκκληση «σε δημοσιογράφους, αστυνομικούς και αξιωματούχους πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών» να «συμμετάσχουν ενεργά στην αναζήτηση δεδομένων για την υποστήριξη των ισχυρισμών που διατυπώνονται εδώ. Η τρέχουσα κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και η ενημέρωση μπορεί να αποτρέψει την κλιμάκωση της κρίσης».

Σε επόμενο άρθρο, η αυστριακή εφημερίδα αποκαλύπτει ότι «και στην Αυστρία υπάρχει η «Επιχείρηση Προσφύγων», μια «εταιρεία για του αιτούντες άσυλο» που έλαβε 21 εκατομμύρια από το κράτος για να τους βοηθήσει στις πρακτικές τους και να τους ταΐσει. Η ORS Service AG είναι μια πραγματική κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα την Ελβετία, και ανήκει σε μια χρηματοπιστωτική εταιρεία, την βρετανική Equistone Partners Europe (PEE), η οποία ανήκει στην Barclays Bank: δηλαδή στην εξαιρετικά ισχυρή χρηματοοικονομική πολυεθνική, γνωστή και ως «The Battleship Rothschild» (το Θωρηκτό Rotschild), η οποία έχει ως κύριους μετόχους την ιδιωτική τράπεζα NM Rothschild και τον οικονομικό δορυφόρο Lazard Brothers. «Ο γιος του Marcus Agius Rothschild ήταν ο Πρόεδρος της Barclays για χρόνια. Παντρεύτηκε την κόρη του Edmund de Rothschild: Katherine Juliette. Ως αποτέλεσμα, ελέγχει επίσης τη Βρετανική Ραδιοφωνική Εταιρεία (το BBC), και είναι ένας από τους τρεις διευθυντές της επιτροπής διαχείρισης του ομίλου Bilderberg». Οι Rothschild δεν περιφρονούν καμία επιχείρηση: και η βιομηχανία των μεταναστών που πρέπει να «υποδεχτούν» και να τους αντιμετωπίζουν με δημόσιο χρήμα είναι σίγουρα η βιομηχανία που έχουν προβλέψει (ξέρουν) ότι θα αναπτυχθεί εκθετικά.

Ο Thierry Meyssan (Reseau Voltaire) επαναφέρει τις πληροφορίες γιατί επιβεβαιώνει ένα μακροσκελές και περίπλοκο άρθρο που ανάρτησε πριν από τέσσερις μήνες, στο οποίο, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι το κύμα προσφύγων στην Ευρώπη δεν είναι η τυχαία παρενέργεια των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, αλλά στρατηγικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Meyssan ονόμασε τη στρατηγική των ΗΠΑ «θεωρία του χάους» και την εντόπισε στον Leo Strauss (1899-1973), τον φιλόσοφο, πατέρα και γκουρού των νεοσυντηρητικών που φωλιάζουν στη θεσμική εξουσία των ΗΠΑ.

«Η αρχή αυτού του στρατηγικού δόγματος μπορεί να συνοψιστεί ως εξής: ο απλούστερος τρόπος για να λεηλατήσεις τους φυσικούς πόρους μιας χώρας μακροπρόθεσμα δεν είναι να τους καταλάβεις, αλλά να καταστρέψεις το κράτος. Χωρίς κράτος, δεν υπάρχει στρατός. Χωρίς εχθρικό στρατό, δεν υπάρχει κίνδυνος ήττας. Έκτοτε, ο στρατηγικός στόχος του αμερικανικού στρατού και της συμμαχίας που ηγούνται, του ΝΑΤΟ, ήταν αποκλειστικά η καταστροφή κρατών. Αυτό που συμβαίνει με τους εμπλεκόμενους πληθυσμούς δεν είναι πρόβλημα της Ουάσιγκτον».

«Οι μεταναστεύσεις στη Μεσόγειο, που προς το παρόν αποτελούν μόνο ανθρωπιστικό πρόβλημα (200.000 άτομα το 2014), θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι να γίνουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ (…) δεν θα χρησιμεύσουν για τον αποκλεισμό της μετανάστευσης, αλλά για τη δικαιολόγηση νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για τη διατήρηση του χάους στη Λιβύη (και όχι για την επίλυσή του)».

Πράγματι, αυτή είναι η περίπτωση:  η αμερικανική στρατηγική φαίνεται στην πραγματικότητα να παρασύρει τους Ευρωπαίους σε στρατιωτικές περιπέτειες στη Λιβύη καθώς και στη Συρία και την Ουκρανία. Μόλις βαλτώσουμε σε αυτούς τους βάλτους του χάους, για τους οποίους δεν έχουμε στρατιωτική προετοιμασία, θα πρέπει να ζητήσουμε τη βοήθεια της μοναδικής εναπομείνασας υπερδύναμης, στην οποία θα δεσμευτούμε περισσότερο από ποτέ γιατί «μας υπερασπίζεται από το χάος».

Μια τελευταία σκέψη: η αριστερά της υποδοχής, όπως πάντα η αριστερά, «εξυπηρετεί το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου, μερικές φορές ακόμη και χωρίς να το γνωρίζει»: σε αυτήν έχει προστεθεί, με το Bergoglio, η Εκκλησία του Galantino.


https://www-ariannaeditrice-it.translate.goog/articolo.php?id_articolo=51767&_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Μια 75χρονη γυναίκα είναι ύποπτη για την ηγεσία μιας τρομοκρατικής ομάδας που επιδιώκει να υποδαυλίσει εμφύλιο πόλεμο και να διαλύσει το σύγχρονο γερμανικό κράτος
Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε μια 75χρονη που φέρεται να σχεδίαζε πραξικόπημα και να αποκαταστήσει τη μοναρχία, επιβεβαίωσαν την Πέμπτη οι αρχές του έθνους...''
αχαχαχχαχαχαχα όταν το γερμανικό κράτος βρίσκεται σε δυσκολίες, αναπτύσσει μια κάπως άγαρμπη φαντασία.

Ανώνυμος είπε...

'' «Στον νέο καπιταλισμό, η βιομηχανία πουλάει διδασκαλίες, όχι προϊόντα». Ο Castellane ολοκληρώνει το άρθρο του δηλώνοντας ότι στην κοινωνία του τέλους της εργασίας το κύριο καθήκον των κορυφαίων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων δεν είναι να πουλάνε προϊόντα: τα κοινωνικά δίκτυα δεν παράγουν τίποτα, το πολύ διαφημίζουν, οι οίκοι μόδας δεν πωλούν σε μεγάλο κοινό και αυτό γιατί το μόνο πράγμα που έχει πραγματικά σημασία είναι το πολιτικό μήνυμα, η πολιτιστική κατήχηση, ο ορισμός του καλού και του κακού, οι προτεινόμενοι τρόποι ζωής.''
Μια εξαιρετική επισήμανση από ένα άρθρο που δυστυχώς δεν βγαίνει σωστά στην μετάφραση google.
https://www.ariannaeditrice.it/articoli/pensa-come-vuoi-ma-pensa-come-noi