Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Μη νομίζεις ότι είναι αστεία πράγματα, εκεί είναι ένας Θεός ολόκληρος!

                                                                        π. Σάββας Αχιλλέως


  «Δεν μπαίνει όπου και νά ναι ο διάβολος. Μπαίνει εκεί που υπάρχει αιτία. Όταν είσαι μες στην πορνεία και έρχεσαι και κοινωνείς, τι θα σου κάνει ο διάβολος;
Θα μπει μέσα σου όπως μπήκε εις τον Ιούδα. Μόλις κοινώνησε ο Ιούδας, τότε μπήκε ο διάβολος μέσα του! Μη νομίζουμε ότι είναι εύκολο πράγμα να ξεκινάς από εκεί και να πηγαίνεις να κοινωνείς.

 Αν δεν είσαι έτοιμος, μη πας να κοινωνήσεις! Μη νομίζεις ότι είναι αστεία πράγματα, εκεί είναι ένας Θεός ολόκληρος! Εμείς πηγαίνουμε εκεί, ανοίγουμε το στόμα μας, γελούμε και φεύγουμε.
Βρε άνθρωπε του Θεού, ξέρεις τι έχεις κάνει;

Λέει ο Ιερός Χρυσόστομος, όταν κοινωνείς αξια δεν έχει αστέρι στον ουρανό που να φέγγει τόσο, όσο το πρόσωπο αυτού που κοινωνεί αξια!! Το πρόσωπο εκείνου που κοινωνεί λέει, είναι φως ολόκληρο! 
Και λέει παρακάτω ο Ιερός Χρυσόστομος:
“ώσπερ λέοντες πυρ πνέοντες ούτως εξερχόμεθα της Ιεράς τραπέζης φοβερή τοις δαίμοσι”. Δεν είναι μικρό πράγμα να κοινωνείς. Όταν κοινωνήσεις, έχει σκάσει ο διάβολος!


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝΕΚΕΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: