Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τί κρύβεται πίσω από την ακραία ταύτιση του Μητσοτάκη με την Ουκρανία; – Κώστας Γρίβας. (βίντεο)

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, και η Ελληνική κυβέρνηση επέδειξε μία ακραία αντι-Ρωσσική στάση και απόλυτη ταύτιση με τον δυτικό παράγοντα, εγώ με ακραία αφέλεια τότε θεώρησα ότι αυτό, ναι μεν κατά την επιστημονική άποψη είναι λάθος, γιατί όπως είπες κι εγώ θεωρώ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μην είναι δεδομένη για κανέναν και να λειτουργεί ανάμεσα, και αυτό είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων, αλλά είπα … ότι έχει μία λογική αυτό το πράγμα. Στο πλαίσιο του τύπου, εγώ ταυτίζομαι ολοκληρωτικά με τον δυτικό παράγοντα, η Τουρκία που είναι επαμφοτερίζουσα και μετακινείται προς την Ασία και έχει ανοιχτούς διαύλους με την Μόσχα είναι το κακό παιδί, άρα να εμφανιστώ εγώ εδώ ως το ακρότατο όριο της δυτικής αρχιτεκτονικής, να πετάξω έξω την Τουρκία από την αμερικανική στρατηγική και να εμφανιστώ εγώ εδώ πέρα, μέσα στο δυτικό γεωπολιτικό πλαίσιο, να είμαι όμως ο κυρίαρχος παίχτης.

Και με ακραία αφέλεια θεωρούσα ότι αυτό μάλλον σκέφτονται. Λοιπόν. Όχι μόνο δεν γίνεται αυτό το πράγμα, αντιθέτως, αυτή η απόλυτη ταύτιση με τον δυτικό παράγοντα, η ακραία ταύτιση με την Ουκρανία, -όχι με τον δυτικό παράγοντα γενικώς με την Ουκρανία, το Ουκρανικό καθεστώς ειδικώς και ο αντιρωσσισμός-, πηγαίνει πακέτο και απ’ ότι φαίνεται υποστηρίζει το ένα το άλλο, μιας πολιτικής ακραίου ενδοτισμού, και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω πιο βαριά λέξη, έναντι της Τουρκίας. Που την είδαμε, και με το σύμφωνο και τα λοιπά, και με τις δηλώσεις διαφόρων επισήμων, ημι-επισήμων ότι να μοιράσουμε το Αιγαίο, και αυτά εν πάση περιπτώσει που φοβόμαστε ότι θα έλθουνε.

Και φοβάμαι λοιπόν ότι αυτή η πολιτική απόλυτης ταύτισης με το, επαναλαμβάνω, με το Ουκρανικό καθεστώς, όχι τον δυτικό παράγοντα γενικώς, είναι κατά κάποιον τρόπο ένας μηχανισμός που ουσιαστικά στηρίζει την … οθωμανοποίηση της Ελλάδος με έμμεσο τρόπο.

-Αυτό που λέγαμε φινλανδοποίηση…

Η φινλανδοποίηση ήτανε πολύ ήπιος όρος. Πλέον υπάρχει μία υψηλή στρατηγική, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, μια σκοτεινή υψηλή στρατηγική από ισχυρότατα κομμάτια του πολιτικού συστήματος. Κι εδώ πάει η πολύ σωστή αυτή κουβέντα που έχει πει ο Σταύρος ο Καλεντερίδης, νομίζω ήτανε εδώ σε σένα, ότι έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο ενιαίο κόμμα. Έχει πετάξει έξω τα πατριωτικά κομμάτια από όλα τα κόμματα, έχει δημιουργήσει μία συσσωμάτωση, το οποίο ενιαίο αυτό κόμμα προωθεί ξεκάθαρα πλέον την οθωμανοποίηση της Ελλάδος.

Προσπαθεί δηλαδή να δημιουργήσει μία ιστορική αντιστροφή, μία κατάργηση ουσιαστικά του 1821 και την υπαγωγή ξανά της Ελλάδος στην σφαίρα της νεοοθωμανικής αυτοκρατορίας. Και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί αυτόν τον φερετζέ του ακραίου υποτίθεται δυτικότροπου γεωπολιτικού προσανατολισμού και λειτουργεί έτσι.

…. Έχουμε τους μεν που μπορεί να εμφανίζονται με πατριωτικό προσωπείο αλλά θεωρούν απ’ ότι φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι κάποιο προάστειο του Μπρονξ κι έτσι πρέπει να λειτουργεί, ή προάστειο του Κιέβου… και έχουμε και τους άλλους που θεωρούν ότι κακώς είμαστε εμείς Έλληνες και έπρεπε να ήμασταν κάτω από τον Ρωσσικό αετό ας πούμε. Οι μεν υποστηρίζουνε τους δε. Δεν είναι ‘καλοί’ και ‘κακοί’...

-Είναι αυτό που μας κυνηγάει από τότε που φτιάξαμε Κράτος, που είχαμε το Αγγλικό, το Γαλλικό, το Ρωσσικό. Δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Ακριβώς. Που πλέον έχει φτάσει σε ακραία αντεθνικά σημεία. Δηλαδή η λογική του εν πάση περιπτώσει να λειτουργήσει κάπως εθνοκεντρικά η χώρα έστω και εκατό τοις εκατό μέσα στον δυτικό γεωπολιτικό σχηματισμό, πλέον φαίνεται ότι [δεν υπάρχει] …. Με κίνδυνο να χαρακτηρισθώ συνωμοσιολόγος, φοβάμαι ότι αυτό το άτυπο, πλήν όμως υπαρκτό, ενιαίο κόμμα προωθεί την οθωμανοποίηση της Ελλάδος με εργαλείο, με φερετζέ, όπως θες πες το, μία ιδιόρρυθμη απόλυτη ταύτιση με τον δυτικό παράγοντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: