Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

«Ο ΝΑΠΟΤΟΠΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» Αουγκούστο Γκράντι

Από τον Ναπολέοντα στο Ναποτόπο είναι μια στιγμή
NapotopoNapoleone

Ο ΝΑΠΟΤΟΠΟ ΝΙΩΘΕΙ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Από τον Ναπολέοντα στο Ναποτόπο είναι μια στιγμή. Και το παιχνιδάκι των Ηλυσίων, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να είναι η μετενσάρκωση του μικρού μεγάλου Κορσικανού, αποφάσισε με την απέραντη μικροπρέπειά του να εξαπολύσει έναν πυρηνικό πόλεμο μόνο και μόνο για να μείνει στην ιστορία. Δεν ξέρουμε σέ ποια  ιστορία, γιατί το όνειρό του είναι να καταστρέψει την Ευρώπη, ενώ οι Αμερικανοί φίλοι του μετρούν την ιστορίαμε βάση τις τελευταίες 15 ημέρες, ενώ αυτό που έρχεται πριν είναι απλώς άχρηστα σκουπίδια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Μεταξύ άλλων, ο Ναποτόπο θέλει ο πόλεμος να συμπέσει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται στο Παρίσι. Σε πλήρη αντίθεση με το Ολυμπιακό πνεύμα της καταγωγής, όταν οι αγώνες απαιτούσαν από τους ανθρώπους να καταθέσουν τα όπλα. Τι ξέρει όμως ο Ναποτόπο για τον αθλητισμό, το μεγαλείο, τον ελληνικό πολιτισμό;

Πράγματι, σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να επιβεβαιώσει τον ρόλο του ως Αφρικανός ηγέτης. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Françafrique. Επειδή όμως οι Αφρικανοί τον διώχνουν από τη Μαύρη Ήπειρο, απαντά αναθέτοντας την ολυμπιακή σκηνή σε μια τραγουδίστρια με καταγωγή από το Μάλι, με μια μάλλον ενοχλητική έως και ασεβή ερμηνεία της Edith Piaf. Όχι για το χρώμα του δέρματος ή ακόμα και για τη φωνή, αλλά για την οδυνηρή μεταμόρφωση του πρωτότυπου τραγουδιού.

Ναποτόπο με τα πόδια

 

 

 

 

 

 

 

 


Όλα τα μικροπράγματα, για τον Ναποτόπο. Θέλει την πραγματική σκηνή. Πολύ πέρα ​​από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλει να αναγνωριστεί ως αντίπαλος του Πούτιν. Σαν το παιχνιδάκι που θα πετύχει εκεί που απέτυχε ο Ναπολέων. Αυτός, ο Ναποτόπο, θα μπει θριαμβευτικά στη Μόσχα για άλλη μια φορά στις φλόγες. Και θα μείνει εκεί, σε αντίθεση με την πορεία τής ιστορίας. Περπατώντας πάνω σε σωρούς από ραδιενεργά πτώματα, χέρι-χέρι με την πρώτη κυρία του. Δεν πειράζει αν δεν έχει μείνει κανείς για να θαυμάσει το ζευγάρι. Γιατί στο διεστραμμένο όνειρο του Ναποτόπο δεν υπάρχει χώρος για Ευρωπαίους που μπορεί να έχουν επιζήσει.

Ή ίσως μέσα στην αυταπάτη της παντοδυναμίας του, ο Ναποτόπο είναι πραγματικά πεπεισμένος ότι οι απειλές του θα τρομοκρατήσουν τον Πούτιν, αναγκάζοντάς τον να παραδοθεί αμέσως. Από την άλλη πλευρά, ο Ναποτόπο έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ο Τραμπ δεν θα κερδίσει στις ΗΠΑ και, ως εκ τούτου, η Ρωσία δεν θα μπορεί να υπολογίζει στην καλοσύνη των ΗΠΑ. Πάμε Όλα τα παιδιά της τρέλας, οι μέρες του Ναποτόπο έφτασανAllons enfants de la follie, le jour de Napotopo est arrivé…

Augusto Grandi

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι ο κόσμος όλος πλέον κινδυνεύει απ' όλα αυτά και όλους αυτούς που άφησε τόσα χρόνια ανεξέλεγκτα και ανεξέλεγκτους... Ας αναλάβουμε επιτέλους την ευθύνη...

amethystos είπε...

Ας δούμε επιτέλους πού καταλήξαμε μ' αυτή τήν ξέφρενη απελευθέρωση. Νά μάς κυβερνούν καί νά μάς καλούν νά τούς μιμηθούμε ΜΑΣΤΡΟΠΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Για την ακρίβεια, φίλε αμέθυστε, όχι να τους μιμηθούμε ακριβώς. Αλλά να ρισκάρουμε να σκοτωθούμε προκειμένου να έχουμε την ευκαιρία να τους μιμηθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον.
Στο έχω ξαναγράψει. Αυτό που επιτρέψαμε στην Συρία θα το ΛΟΥΣΤΟΥΜΕ. Η Συρία ήταν το κομβικό σημείο. Και το περάσαμε καιρό τώρα. Ο καθένας ας κάνει τις ετοιμασίες του για ότι προλαβαίνει και όσο προλαβαίνει.
Οι παπάδες ήταν βασικοί βαστάζοι και θα λογοδοτήσουν και αυτοί μαζί με όλους εμάς τους υπόλοιπους. Ποιος όμως βρίσκει παρηγοριά στην καταστροφή που συντελείται;

amethystos είπε...

Ευκαιρία νά στραφούμε στόν Κύριο αδελφέ.