Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Χρήστος Γιανναράς ''Η ζωή είναι αλλού''

 

20:55
…να με συγχωρέσετε, να πω το πολύ αφετηριακό ερώτημα. Γιατί οργανώθηκε η ανθρώπινη κοινωνία; Η ανθρώπινη συλλογικότητα; Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ απλή και στοιχειώδης η απάντηση, την έδωσε και ο Freud, για να μπορέσει να χαλιναγωγήσει την ενστικτώδη φύση του ανθρώπου. Έτσι δεν είναι; Εάν αφεθούμε στην ενστικτώδη φύση μας, θα αρχίσουμε να μαχαιρωνόμαστε, για να, ποιος θα επιβληθεί, θα κυριαρχήσει, θα πλουτίσει και λοιπά. ... Παρόλο ότι υπάρχει ένα κοινωνικό συμβόλαιο, μια σύμβαση, η οποία ακριβώς αποβλέπει στο να χαλιναγωγήσει αυτή την φύση. Θυμάστε ο Θουκυδίδης που αφηγείται τις θηριωδίες του Πελοποννησιακού Πολέμου, και καταλήγει να πει, ότι αυτά θα γίνονται πάντοτε, έως αν φύσις των ανθρώπων η αυτή ει. Όσο η φύση των ανθρώπων θα είναι αυτή που είναι. Λοιπόν, δε δικαιώνει κανένα, ούτε αμνηστεύει κανέναν, το γεγονός ότι η φύση των ανθρώπων θέλει το φθηνό, το φτηνιάρικο, το πρόστυχο, το εμπορικό.

Που το αποδίδετε αυτό;

Πιάσαμε τα μεταφυσικά θέματα. Γιατί η φύση του ανθρώπου ρέπει προς…Είναι ζωώδης, είναι κτηνώδης.

Γι’ αυτό, ή μήπως επειδή περιχαρακώνεται ο ίδιος, και λέει, εγώ δεν είμαι αυτό;

Το τι προσχήματα βρίσκει είναι άλλο θέμα. Αλλά ονομάζουμε καλλιεργημένο, ή μορφωμένο, πολύ ωραία λέξη η μόρφωση, μορφοποιημένο, ένα άνθρωπο, ο οποίος έχει μπει στην άσκηση να είναι ελεύθερος από τις αναγκαιότητες της φύσης του. Σήμερα εμείς νομίζουμε ότι ελευθερία είναι να μπορείς να διαλέγεις ότι θέλεις…22:58

 https://www.youtube.com/watch?v=Dsf837drFdo

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. 

ΤΟΥ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΣΜΟΥ.

 "Η Simone και ο Malcom Collins έχουν σήμερα τρία παιδιά, που γεννήθηκαν μέσω ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τα έμβρυα είχαν προηγουμένως επιλεγεί για να εξαλείψουν - να καταστρέψουν - εκείνα που ο αλγόριθμος θεωρούσε ότι κινδυνεύουν να αναπτύξουν ορισμένα μειονεκτήματα, «ή ακόμη και παθολογίες όπως ημικρανίες ή παχυσαρκία»"

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΦΡΟΥΝΤ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΕ. ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟ. Η ΜΟΝΗ ΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ [ΟΥΤΕ Ο ΧΑΙΝΤΕΓΚΕΡ ΤΗΝ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΕ] ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ.

Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΤΙΜΩΡΙΑ, Ο ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ , ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΟΣΩΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΕΙΡΗΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: