Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Βουλγαρίας Δανιήλ: ''Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν είναι κανονική''

bidiniou 

Κάλεσμα προς τους πιστούς να προσευχηθούνγια την διατήρηση της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανίας, έκανε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Δανιήλ, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Ρίλας στην πόλη Πέρνικ.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας τόνισε ότι η Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο, είναι η μόνη κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία.

«Το Ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νόμο που προβλέπει το κλείσιμο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία είναι η μόνη κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία. Όπως γνωρίζετε, 11 από τις 15 τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν αναγνώρισαν την εκκλησιαστική δομή που δημιουργήθηκε το 2019, τη λεγόμενη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία δεν είναι κανονική Εκκλησία», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Εν κατακλείδι, ο Πατριάρχης Δανιήλ ζήτησε να τερματιστεί γρήγορα η σύγκρουση στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα για τη διατήρηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Γραφείο ρεπορτάζ: romfea.gr

 http://aktines.blogspot.com/2024/08/blog-post_286.html

Ο Ζελένσκι προσευχήθηκε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Ευγνώμων» για  την συμπαράσταση στον ουκρανικό λαό [video] | Hellasjournal.com

ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ;

ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ!

1 σχόλιο:

χαλαρωσε είπε...

https://orthodoxostypos.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b7/

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΣΕΜΑ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΑΛΛΑ Η ΤΡΕΛΛΙΑΡΑ Η ΠΑΤΡΙΝΙΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΑΠΤΟΗΤΗ.