Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Η Silicon Valley σαγηνεύει με τον «προγεννητικό»

 

Ο Μάλκολμ και η Σιμόν Κόλινς και τα παιδιά τους

Η Silicon Valley μας είχε συνηθίσει στην ανάπτυξη μικρών κοσμημάτων τεχνολογίας για να διαχειριζόμαστε τη ζωή και τις επιθυμίες μας -καλώς ή κακώς- αλλά τώρα οι γίγαντες της τεχνολογίας σκοπεύουν να επενδύσουν για να συμβάλουν στην ανανέωση μιας ανθρωπότητας που επισκέπτεται ξανά.

Ο προγεννητισμός τείνει να εξαπλώνεται, ειδικά στον κύκλο των πλούσιων ιδρυτών επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων. Η
παρατήρηση είναι απλή, δημοσιεύει ο Έλον Μασκ στο Χ, 
«Η κατάρρευση του πληθυσμού λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για τον πολιτισμό από την υπερθέρμανση του κλίματος», όπως αναφέρει η Le Figaro.
Αλλά ο προγεννητισμός βασίζεται σε αυτό που ονομάζουν οι Αγγλοσάξονες: Αποτελεσματικός αλτρουισμός, ένα δόγμα που σκοπεύει να βρει «το πιο λογικό και αποτελεσματικό μέσο για να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο αγαθό για τον άνθρωπο». Αυτό αναφέρει το Κέντρο για τον αποτελεσματικό αλτρουισμό, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα αναλάβει το ρόλο μιας μηχανικής φιλανθρωπίας, χωρίς καμία φιλανθρωπία και επομένως ανοιχτή σε κάθε είδους παρεκκλίσεις. 
Οι αντιπροσωπευτικοί πρωταθλητές αυτού του προγεννητικού που ενθουσιάζει τη Silicon Valley και συγκεκριμένα ο ιδρυτής του Space είναι οι σύζυγοι Malcom και Simone Collins. Αυτό το ζευγάρι, που φαίνεται να έχει βγει από ένα κόμικ που ενσαρκώνει το αμερικανικό μοντέλο, σύμφωνα με την The Telegraph θεωρεί «τη μείωση των γεννήσεων στις ανεπτυγμένες χώρες ως υπαρξιακή απειλή». Τι λύση προτείνουν οι δυο τους; Όπως εξηγεί η εφημερίδα The Conversation, η οποία ανέκρινε το ζευγάρι τον Μάιο του 2024: «Έχοντας πολλά παιδιά, "χρησιμοποιώντας μια ορθολογική προσέγγιση που βασίζεται σε επιστημονικούς αλγόριθμους που αποφασίζουν τη γενετική επιλογή, τα ονόματα των παιδιών και τις μεθόδους άσκησης της γονεϊκότητας"». Έτσι, μετά από πιο προσεκτική εξέταση, ο προγεννητισμός υποκινείται από «λογικές» ανησυχίες: με ποσοστό γονιμότητας μικρότερο από 2,1 παιδιά ανά γυναίκα - το κατώτερο όριο του κύκλου εργασιών των γενεών - πολλές ανεπτυγμένες χώρες θα δουν μια αδυσώπητη μείωση της οικονομικής παραγωγικότητας, ια να μην αναφέρουμε τα συστήματα κοινωνικής προστασίας και συνταξιοδότησης.

Αλλά ο προγεννητισμός δεν κρύβει άλλες πιο ύπουλες και απαράδεκτες πτυχές για έναν Χριστιανό: σε αυτό το σύστημα που αναζητά μια αποτελεσματική, «ενισχυμένη» ανθρωπότητα, δεν μπορεί να υπάρχει θέση για αναπηρία, είτε πραγματική είτε υποτιθέμενη.

Η Simone και ο Malcom Collins έχουν σήμερα τρία παιδιά, που γεννήθηκαν μέσω ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τα έμβρυα είχαν προηγουμένως επιλεγεί για να εξαλείψουν - να καταστρέψουν - εκείνα που ο αλγόριθμος θεωρούσε ότι κινδυνεύουν να αναπτύξουν ορισμένα μειονεκτήματα, «ή ακόμη και παθολογίες όπως ημικρανίες ή παχυσαρκία». Αυτό είπαν στο Bloomberg.

Το ζευγάρι, που ζει στην Πενσυλβάνια, σχεδιάζει να δημιουργήσει «τουλάχιστον οκτώ παιδιά» με τον ίδιο τρόπο και ελπίζει ότι «το καθένα από αυτά θα κάνει το ίδιο» - σεβόμενο τους κανόνες της τεχνολογίας - όπως αναφέρει η Le Figaro, έτσι ώστε σε έντεκα γενιές ο κόσμος να ξανακατοικηθεί από η οικογένεια Κόλινς...

Ο Guardian περιγράφει το ζευγάρι ως «χίπστερ-ευγονικούς», δηλαδή μια πολύ πλούσια τάξη που σκοπεύει να αναπαραχθεί κοινωνικά και σωματικά, σε όλα τα επίπεδα.
Το 2021, οι Collins δημιούργησαν το Pragmatist Foundation, ένα «μη κερδοσκοπικό ίδρυμα» στο οποίο οι τεχνολογικοί γίγαντες επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η The Telegraph .

Για να μην αναφέρουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Καλιφόρνιας όπως η Genomic Prediction ή η Orchid, οι οποίες «διεξάγουν τεστ πολυγονικής βαθμολογίας για να επιλέξουν τα καλύτερα έμβρυα πριν από την εξωσωματική γονιμοποίηση», υποσχόμενοι στους γονείς τη δυνατότητα «να αξιολογήσουν το γνωστικό δυναμικό, τις πνευματικές ικανότητες, την πιθανή σχολική επιτυχία και ακόμη τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του μελλοντικού παιδιού», όπως εξηγεί η Cécilia Calheiros, διδάκτωρ κοινωνιολογίας, στη Le Figaro της 21ης ​​Αυγούστου 2024.

«Οι άνθρωποι της Silicon Valley έχουν κάνει τα μαθηματικά: θέλουν πραγματικά να αντικαταστήσουν τους κατοίκους του κόσμου με τά παιδιά τους», διαβεβαιώνει ο Malcolm Collins στην The Telegraph .
Εν ολίγοις, μια ανανεωμένη εκδοχή της ευγονικής του Thomas Malthus.
Ας θυμηθούμε ότι ο Μάλθους δεν προσπάθησε να μειώσει τον αριθμό των παιδιών.
 
Ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής, υποστήριξε τον πολλαπλασιασμό της λευκής φυλής και την εξάλειψη των αναπήρων - απαγορεύοντας την αναπαραγωγή των «ακατάλληλων». Η ναζιστική πολιτική υποστήριξε τον πολλαπλασιασμό της άριας φυλής.
Οι Collins θέλουν την υπεροχή των απογόνων της Silicon Valley.
Έχουμε όλες τις αναφορές που χρειαζόμαστε…
 
 
Ο ΥΛΙΣΜΟΣ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΗΔΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΥΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝ/ΚΕΣ ΕΔΡΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: