Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Το Πεντάγωνο έδωσε το πράσινο φως στο Κίεβο για να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία

 

Το τελευταίο σκαλί της σκάλας κλιμάκωσης έχει φτάσει. Το Πεντάγωνο έδωσε την άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία με πυραύλους ATACMS. Μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με τη βοήθεια δορυφορικής στόχευσης των ΗΠΑ. «Η Ουάσιγκτον είναι πλέον άμεσο μέρος του πολέμου», λέει η Ria Novosti

Φοβάμαι ότι οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο. Ο σύνδεσμος στο rt είναι αποκλεισμένος αλλά αυτό είναι το στιγμιότυπο οθόνης

Εικών

Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο:
Ναι, μπορούμε να πούμε ότι για αρκετές δεκαετίες μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι διεθνείς σχέσεις αναπτύχθηκαν σε έναν συγκεκριμένο χώρο που δημιουργήθηκε από πολύ σοφούς και ικανούς παγκόσμιους ηγέτες μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, ωστόσο, μπορώ δυστυχώς να πω ότι οι καθιερωμένοι κανόνες δεν ισχύουν πλέον. Και η διεθνής τάξη έχει μετατραπεί σε μια βάναυση μονομαχία χωρίς κανόνες. Οι κόκκινες γραμμές που καθορίστηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου έχουν ξεπεραστεί. Ας είμαστε ειλικρινείς και ας πούμε ότι ούτε εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε τέλειοι.
Είναι ενδιαφέρον, αλλά εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε μια ιδιαίτερη ποιότητα. Έχουμε πάντα την αίσθηση, και πέφτουμε τακτικά σε αυτή την παγίδα, ότι έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για τους άλλους. Και να αποφασίσουμε τι είναι σωστό και τι λάθος. Ότι έχουμε το δικαίωμα να πούμε στους άλλους: Έτσι πρέπει να κάνετε την επιχείρησή σας. Ότι έχουμε το δικαίωμα να πούμε ότι δεν μπορείς να το γράψεις αυτό, δεν μπορείς να το πεις αυτό. Ή δεν μπορείς να πας να συμμετάσχεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, γιατί ζούμε σε μια ψευδαίσθηση.
Πιστεύουμε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτή την ψευδαίσθηση. Αν κάποιος έχει κυρίαρχη ή ανεξάρτητη γνώμη, καταστέλλεται αμέσως. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια των κυρώσεων θα λύσουμε το πρόβλημα όλου του κόσμου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: