Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Απόδειξη ότι ο Ζελένσκι είχε σκοπό να αναλάβει τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

 

Παρέχεται από το Κίεβο

Βίντεο ουκρανικής προπαγάνδας διαδίδεταιι στο Διαδίκτυο, προετοιμάζοντας υλικό που θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά σε περίπτωση που οι ουκρανικές δυνάμεις καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ.

Στην πράξη, το βίντεο δείχνει μια «ιστορική στιγμή» κατά την οποία η ηλεκτρική ενέργεια από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Κουρσκ αναστρέφεται στο έδαφος της Ουκρανίας και ανακοινώνεται ότι το Κουρσκ είναι μέρος της Ουκρανίας, όπως και η υπόλοιπη Ρωσία.

Kursk

Zero Hedge:

Γι' αυτό οι ΗΠΑ προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τα σχέδια της Ουκρανίας να εισβάλει στο Κουρσκ

από τον Tyler Durden – Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024

Γράφτηκε από τον Andrew Korybko μέσω substack,

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνώριζαν τα σχέδια της Ουκρανίας να εισβάλουν στην περιοχή Kursk της Ρωσίας , αλλά αυτό είναι απίστευτο , γιατί είναι αδύνατο οι υπηρεσίες πληροφοριών τους να μην είχαν καν ακούσει για αυτό, για να μην αναφέρουμε ότι πιθανώς συμμετείχαν στις προετοιμασίες.

Ο Πούτιν επανέλαβε μάλιστα κατά τη διάρκεια συνάντησης τη Δευτέρα με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους σχετικά με αυτή την κρίση ότι η Ουκρανία είναι ο αντιπρόσωπος της Δύσης για την κήρυξη του πολέμου στη Ρωσία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να προσποιούνται ότι είναι ανόητες:

1. Διατηρήστε εύλογη άρνηση για τον έλεγχο της κλιμάκωσης

Η παραδοχή της συνενοχής στην ουκρανική εισβολή στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο έδαφος της Ρωσίας θα έκανε τις ΗΠΑ άμεσο συμμετέχοντα σε αυτές τις άνευ προηγουμένου εχθροπραξίες και έτσι θα ασκούσε τεράστια πίεση στη Μόσχα να απαντήσει εναντίον της και/ή άλλων χωρών του ΝΑΤΟ όπως η Πολωνία. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να συμβεί αυτό, επομένως, επειδή ανάγκασαν επίσης την Ουκρανία να αναστείλει την υποτιθέμενη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Πούτιν τον περασμένο μήνα, όπως εξηγείται εδώ , επομένως η ανέντιμη άρνηση γνώσης των σχεδίων του εκπροσώπου της είναι φυσιολογική και όχι απροσδόκητη.

2. Αποφύγετε την αμηχανία και την ευθύνη όταν η Ουκρανία αποτυγχάνει


Η Ουκρανία είναι απίθανο να μπορέσει να κρατήσει επ' αόριστον το έδαφος που έχει κατακτήσει εντός της Ρωσίας, επομένως είναι ζήτημα πότε, όχι εάν, θα αποτύχει. Κατά συνέπεια, οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν την αμηχανία που συνδέεται με αυτό μόλις συμβεί και επίσης να μειώσουν τις πιθανότητες να πιεστεί η Ρωσία να απαντήσει εναντίον της ή/και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ όπως γράφτηκε παραπάνω. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ουσιαστικά αφήνουν την Ουκρανία να κρατήσει την τσάντα αφού όλα αποτυγχάνουν αναπόφευκτα, έτσι ώστε η οργή της Ρωσίας να στοχεύει άμεσα και αποκλειστικά στον εκπρόσωπό της.

3. Διαδώστε την προοπτική Δαβίδ εναντίον Γολιάθ για να τονώσετε το ηθικό

Προσποιούμενοι ότι αιφνιδιάστηκαν από αυτό που μόλις συνέβη, οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν ψευδή αξιοπιστία στην ιδέα ότι η τελευταία φάση της ουκρανικής σύγκρουσης, η οποία έχει διαρκέσει τώρα εδώ και μια δεκαετία και η οποία ξεκίνησε σχεδόν πριν από δυόμισι χρόνια, είναι μια σύγχρονη ιστορία του Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. Αυτό θα τονώσει το ηθικό εντός της Ουκρανίας εν μέσω της δραστικής κρίσης που προκαλείται από την αυξανόμενη αναγκαστική στράτευση και θα αυξήσει την υποστήριξη του δυτικού κοινού για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί αυτόν τον πόλεμο αντιπροσώπων ενόψει της αυξανόμενης κόπωσης.

4. Συνεχίστε με τη φάρσα της «συμφωνίας κυρίων» που χάλασε


Ο Sergey Poletaev του RT εισήγαγε μια ενδιαφέρουσα θεωρία στο παγκόσμιο οικοσύστημα πληροφοριών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν έγραψε ότι «Η σχετική ηρεμία κατά μήκος των συνόρων των 1.000 χιλιομέτρων για δυόμισι χρόνια μάλλον δεν ήταν τυχαία. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπήρξαν συμφωνίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν». Εάν υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό, τότε το ψέμα ότι δεν γνωρίζουμε για τα σχέδια του Κιέβου θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν ξανά τον Πούτιν .

5. Τρολάρισμα της Ρωσίας αφού προηγουμένως αρνήθηκε ότι υποστήριξε το Ντονμπάς

Η Ρωσία πάντα αρνιόταν ότι υποστήριξε στρατιωτικά το Donbass κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών μεταξύ του «EuroMaidan» και της ειδικής επιχείρησης , αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες επέμειναν ότι αυτό ήταν ψέμα και ότι η Ρωσία είχε «εισβάλει» στην Ουκρανία, αν και σε περιορισμένη κλίμακα. Όποια και αν είναι η αλήθεια, το να προσποιείται κανείς ότι δεν ξέρει τι να κάνει για να υποστηρίξει την αδιαμφισβήτητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι επίσης μια προσπάθεια γιά τρολάρισμα της Ρωσίας επειδή αρνείται τον αμφίβολο ισχυρισμό ότι «εισέβαλε» στο Ντονμπάς πριν από το 2022.

Δεν υπάρχει αλήθεια στην άρνηση των ΗΠΑ ότι αγνοούσαν τα σχέδια της Ουκρανίας να εισβάλει στη Ρωσία, αλλά ο ισχυρισμός τού αντίθετου ενισχύει τον έλεγχο της κλιμάκωσης και τα συμφέροντά τους ήπιας δύναμης.

Όσοι εμπλέκονται με αυτόν τον τρόπο προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κοινού-στόχου τους, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να αισθάνονται πίεση να μην τους αναφέρουν από φόβο μήπως παρενοχληθούν επιθετικά στο διαδίκτυο και «ακυρωθούν».

Όλοι οι αντικειμενικοί παρατηρητές γνωρίζουν την αλήθεια, ειδικά εκείνοι από τον Παγκόσμιο Νότο, που είναι το μόνο που έχει σημασία για τη Ρωσία.

Το αποτέλεσμα:

Η Γερμανία θα απαγορεύσει κάθε νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία

από τον Tyler Durden

Πριν από τρεις ημέρες, μετά την έκθεση της WSJ που προσπάθησε να αλλάξει ριζικά την αφήγηση για το σαμποτάζ του Nordstream , όπου αντί να κατηγορήσουν τη CIA για την έκρηξη του κρίσιμου αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη, ανώνυμες πηγές «πληροφοριών» συνέχισαν με ένα ξεκαρδιστικό σενάριο που ένας κορυφαίος Ουκρανός στρατηγός (ο οποίος αρχικά λειτούργησε υπό τις οδηγίες του Ζελένσκι, αλλά στη συνέχεια επαναστάτησε όταν ο Ζ "υποχώρησε") ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό της δολιοφθοράς χρησιμοποιώντας μια χούφτα ερασιτεχνών χαμηλού βαθμού που κατά κάποιο τρόπο κατάφεραν να γλιστρήσουν στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας και να εκτελέσουν μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική επιχείρηση, ισχυριστήκαμε ότι –ανεξάρτητα από τη γελοία αληθοφάνεια της έκθεσης– οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ουκρανίας «παραλίγο να γίνουν άσχημες» και ρωτήσαμε γιατί αυτή η ιστορία βγαίνει μόλις τώρα;

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να πάρουμε την απάντηση: όπως ανέφεραν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή η ανατροπή της τάσης (που σύμφωνα με ορισμένους θα έπρεπε να είχε εξαπολύσει το ΝΑΤΟ εναντίον της... Ουκρανίας, η οποία είχε επιτεθεί μόνη της σε γερμανικά μέσα ανατινάζοντας το Nordstream) είχε ως στόχο να αμβλύνει το πλήγμα της απόφασης της Γερμανίας να βάλει τέλος στην Ουκρανία και την άνευ προηγουμένου απάτη του Ζελένσκι.

Η γερμανική κυβέρνηση θα εμποδίσει τη νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ως μέρος του σχεδίου του κυβερνώντος συνασπισμού για μείωση των δαπανών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Σαββάτου στην Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Η έκθεση, η οποία επικαλείται μη δημόσια έγγραφα και email καθώς και συζητήσεις με ανώνυμες πηγές, σημειώνει στη συνέχεια ότι το μορατόριουμ για νέα βοήθεια, που είναι ήδη σε ισχύ, θα επηρεάσει νέα αιτήματα χρηματοδότησης, όχι προηγουμένως εγκεκριμένη βοήθεια.

Σε επιστολή που έστειλε στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας στις 5 Αυγούστου, ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είπε ότι η μελλοντική χρηματοδότηση δεν θα προέρχεται πλέον από τον γερμανικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, αλλά από τα έσοδα από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. Και δεδομένου ότι γνωρίζουμε ήδη ότι οι πρόσφατες προσπάθειες ρευστοποίησης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων απέτυχαν και κάηκαν από τον φόβο των αυξανόμενων ρωσικών αντιποίνων, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη βοήθεια για την Ουκρανία.

Το Βερολίνο, το οποίο είναι ο κύριος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας της Ευρώπης στο Κίεβο, είχε προηγουμένως σηματοδοτήσει μια αλλαγή πορείας για την Ουκρανία τον περασμένο μήνα, όταν ο κυβερνών συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων ενέκρινε μια προκαταρκτική συμφωνία για ένα σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025. Ο συμβιβασμός λεπτομερώς σχεδιάζει να μειώσει τη μελλοντική βοήθεια προς την Ουκρανία κατά μισό σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει άλλες προτεραιότητες δαπανών. Και, τώρα φαίνεται, ότι ακόμη και αυτή η συμβολική φιγούρα πρόκειται να μηδενιστεί.

Όπως αναφέραμε τον Ιούνιο , η απόφαση της G7 να χορηγήσει δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, με τη στήριξη δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, ήταν η πιο σημαντική πρόοδος αυτής της συνόδου κορυφής. Αυτή η δομή δανείων αντικατοπτρίζει έναν τυπικό συμβιβασμό μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Ενώ η απλή λύση θα περιελάμβανε την κατάσχεση όλων των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας (υπολογίζονται σε 280 δισεκατομμύρια δολάρια) για την άμεση χρηματοδότηση των πολεμικών προσπαθειών της Ουκρανίας, οι ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο, υποχώρησαν επιθετικά, θεωρώντας το πολύ επιθετικό και φοβούμενοι τη ρωσική αμοιβαιότητα. Αντίθετα, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τόκους σε ληξιπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ανέρχονται σε μόλις μερικά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η πρώτη επιλογή θα ήταν μια αλλαγή του παιχνιδιού, είπαμε, «ενώ η δεύτερη επιλογή λείπει ενοχλητικά».

The G7
Image

Και τώρα η Ουκρανία θα πρέπει να συμβιβαστεί με τον πενιχρό τόκο που θα δημιουργήσουν τα κατασχεθέντα ρωσικά κεφάλαια.

Εν τω μεταξύ, η κύρια πηγή χρηματοδότησης για την Ουκρανία, δηλαδή η οικογένεια Μπάιντεν και διάφοροι πράκτορες του βαθέος κράτους, πρόκειται να εξαντληθεί, αφού ο Μπάιντεν τελικά εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο και αποσύρεται οριστικά από την πολιτική σε τρεις μήνες.

Μιλώντας μετά την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού από το υπουργικό συμβούλιο στα μέσα Ιουλίου, ο Γερμανός FinMin Lindner είπε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να βασίζεται περισσότερο σε κεφάλαια από "ευρωπαϊκές πηγές" και παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν και πότε θα φτάσουν αυτά τα χρήματα.

Σύμφωνα με το Politico , οι διαφωνίες για τη βοήθεια προς την Ουκρανία έχουν επιδεινώσει τα ρήγματα στον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο, ο οποίος έχει ήδη διχαστεί από εβδομάδες εσωτερικών μαχών για μια σειρά ζητημάτων, από τον προϋπολογισμό μέχρι την πρόνοια . Ο ηγέτης των Πρασίνων και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος των Πρασίνων για καγκελάριος στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2025, θέτοντας αμφιβολίες για την επιβίωση της κυβερνητικής συμμαχίας στην οποία είναι μέλος.

«Είναι αρκετά προφανές ότι αυτός ο συνασπισμός έχει μεγάλα προβλήματα να βρει κοινό έδαφος», είπε ο Χάμπεκ για τις πρόσφατες διαμάχες.
«Οι ιδέες καταρρέουν».

Και αυτός είναι επίσης ο λόγος που ο Zelensky δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει σε όλο και πιο απελπισμένες και συγκλονιστικές προκλήσεις και εκτροπές για να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων , καθώς η εναλλακτική είναι η πλήρης καταστροφή για την Ουκρανία και τους δυτικούς υποστηρικτές της.

 https://www.maurizioblondet.it/la-prova-che-zelensky-mirava-a-prendere-la-centrale-atomica-di-kursk/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι θα καταλάβαινε κάθε λογικός εκ των προτέρων το καταλαβαίνουν οι ηλίθιοι, οι ματαιόδοξοι, και οι άρπαγες ή και τα τρία μαζί εκ των υστέρων. Κάποια στιγμή ο λογαριασμός θα σου χτυπήσει την πόρτα. Και όπως έχουμε πει φίλε αμέθυστε ο λογαριασμός είναι εδώ και πολύ(!!!!!!) καιρό στο γραμματοκιβώτιο ανεξόφλητος. Ποια λύση υπάρχει στον αμετανόητο; Μα είναι απλό. Να γίνει περισσότερο άρπαγας ή περισσότερο ηλίθιος ή και τα δύο μαζί. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, για λογικό άνθρωπο πάντα, πιστεύουν απλά ότι δεν προσπάθησαν αρκετά. Όπως και να έχει ο λογαριασμός περιμένει εξόφληση και κάποιοι , οι πιο "έξυπνοι" ή οι πιο "δειλοί" από τους ματαιόδοξους, τους άρπαγες , τους ηλίθιους ή και τα τρία αρχίζουν ήδη να παίζουν τον μουτζούρη νομίζοντας πως θα την σκαπουλάρουν. Τους χορεύει ο διάβολος κανονικά. Τον υπηρετούν και δεν έχουν καταλάβει πως είναι απλά για την διασκέδαση του. Κρίμα.
Τώρα για τον κοσμάκη όλα αυτά δεν τον αφορούν και πως θα μπορούσαν άλλωστε; Άσε μας ρε φίλε, θα σου πουν, λίγα προβλήματα έχω καθημερινά; Σωστό, απλά τα προβλήματά σου είναι βέβαιο πως θα γίνουν ακόμα περισσότερα και (πολύ !!!!!!!!) μεγαλύτερα αν σε απασχολούν μόνο αυτά, και όχι δεν αφορά μελλοντικά τα παιδιά σου ή τα εγγόνια σου μόνο (που στην ουσία χέστηκες) διότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση το κακό να προλάβει και σένα (ώ ναι γενιές μοσχοαναθρεμμένες με την βεβαιότητα της αυτονόητης ειρήνης)
Αλλά είπαμε χορεύει ο διάολος. Όπως και να έχει είναι αναμφίβολα μια ενδιαφέρουσα εποχή....για αυτό κανένα παράπονο.

amethystos είπε...

ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=754826