Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Οι λυρικοί του κορωνοϊού

Τάκης Θεοδωρόπουλος ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η γυναικεία φωνή στο ραδιόφωνο ακούγεται θυμωμένη: «Θα πρέπει να λάβει υπόψη του ο κ. Χαρδαλιάς ότι για ορισμένες οικογένειες ο γάμος είναι στόχος ζωής. Εχουμε κάνει έξοδα, έχουμε στείλει προσκλήσεις. Τι θα γίνει τώρα;». Δεν ρώτησε ποιος θα την αποζημιώσει, όμως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Η γυναικεία φωνή ανήκει στο πρώτο είδος λυρικών κατά του κορωνοϊού. Σε αυτό συστρατεύονται όσοι δεν αμφισβητούν την ύπαρξή του, όμως πιστεύουν ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να ξεβολέψουν την προσωπική τους ζωή. Τα παίρνουν προσωπικά. Είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι το κόκκινο φανάρι της Τροχαίας ανάβει επίτηδες για να καθυστερήσουν στο ραντεβού τους.

Ανδρική φωνή, και πάλι στο ραδιόφωνο. Αμφισβητεί την ύπαρξη του κινδύνου και όταν του υπενθυμίζουν τους νεκρούς εκείνος απαντάει: «Τους πλήρωσαν για να πεθάνουν». Λογική η απάντηση δεδομένου ότι ο ομιλών είναι ο ιερέας που απέβαλε την κυρία με τη μάσκα και πιστεύει στη μετά θάνατον ζωή. Ξέρει μεν εκείνο το «πλούσιος ή πένης, βασιλεύς ή στρατιώτης», όμως σου λέει αυτοί προνόησαν να μην πάνε με άδειες τσέπες για καλό και για κακό, δεν ξέρεις τι γίνεται. Εχει μεταφυσικές αγωνίες και πιστεύει ότι ο ιός είναι εφεύρεση του Αντίχριστου για να κατακτήσει τον κόσμο. Μαζί του συστρατεύονται αγωνιστές κατά της παγκοσμιοποίησης, του καπιταλισμού, και του πράκτορά του, του ορθολογισμού. Δεν χρειάζεται να είσαι Χριστιανός. Αρκεί να βρεις κάποιον Σατανά για να τον πολεμάς.

Θαλασσινός Παντελής ο μελωδός. Ασκείται στην πρόζα. Αναρτά στο fb την υπαρξιακή του αγωνία. «Τι να την κάνεις τη ζωή με μάσκα»; Ζητάει να κλάψουμε την ελευθερία, τον Θεό και το παρελθόν – αυτό το τελευταίο είναι ξεκάρφωτο αλλά ακούγεται ωραία. Προσπαθώντας να βελτιώσει την πρόζα του καταγγέλλει σε νέα ανάρτηση την «υποχρέωση να ζεις», τους χαφιέδες, κάτι λέει για ΑΜΚΑ, και θυμίζει την Αντίπαρο για όσους δεν κατάλαβαν ότι κάνει αντιπολίτευση όχι μόνον στον κορωνοϊό, αλλά και στον Μητσοτάκη. Είναι η τρίτη κατηγορία αγανακτισμένων: αυτοί θεωρούν ότι η μάσκα περιορίζει την ελευθερία της μύτης τους και διεκδικούν το δικαίωμά τους να στριμώχνονται χωρίς περιορισμό. Μαζί με τη μάσκα καταγγέλλουν το κράτος της Δεξιάς.

Ο λυρισμός είναι η έκφραση της λαϊκής ψυχής. Και υπάρχουν πάντα ευτυχώς οι πολιτικοί που αφουγκράζονται τον πόνο της και τον εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή του ανακοίνωση κατακεραύνωσε τον ανασχηματισμό, την οικονομική κρίση και τον κορωνοϊό. Δεν είπε τίποτε για τους γάμους και τα βαφτίσια που θα αναβληθούν, ούτε για τους «ξεπουλημένους» νεκρούς. Είναι κόμμα του Κοινοβουλίου και έχει την ευθύνη της αντιπολίτευσης. Θα μου πείτε στο Βερολίνο 1,5 εκατ. διαδήλωσε κατά των μέτρων. Η μητέρα που θέλει να γίνει πεθερά και δεν την αφήνουν σε μάρανε;


https://www.kathimerini.gr/1090899/opinion/epikairothta/politikh/oi-lyrikoi-toy-korwnoioy

6 σχόλια:

Νίκος Κ. είπε...

Ο κ.Τάκης Θεοδωρακόπουλος σε ποια κατηγορία ανήκει; Ας δει το δούλεμα που του ρίχνουν τα αφεντικά του στις ποιοτικές εξόδους τους κι ας αφήσει τις ανοησίες...Αλλά πως αλλιώς θα δείξει την υποταγή του;
http://www.press-gr.com/2020/08/blog-post_926.html http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/08/blog-post_79.html

amethystos είπε...

Δέν βγαίνει η σελίδα. Αλλά δές ο αποτειχισμένος.Αυτή τή στιγμή είμαστε χίλια κομμάτια. Τό τεράστιο πρόβλημα πού προκύπτει από τήν αντιμετώπιση τού κινδύνου είναι ότι δέν μπορούμε νά σταματήσουμε τήν καθημερινότητά μας, νά αποχωριστούμε τόν τρόπο τής ζωής μας πού έχουμε καταλήξει νά ταυτίζουμε μέ τήν ζωή. Η συνήθεια είναι πιό δυνατή από μάς.Ούτε οι άνθρωποι τής εξουσίας μπορούν νά ελευθερωθούν. Είμαστε φυλακισμένοι.

Νίκος Κ. είπε...

Αρθρογράφοι τύπου Θεοδωρακόπουλου, χειραγωγούν πιο ύπουλα και κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από αποτειχισμένους που απευθύνονται σε ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ. Καμαρώστε δούλεμα και υποκρισία:

http://www.press-gr.com/2020/08/blog-post_926.html

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/08/blog-post_79.html

http://www.topontiki.gr/article/399436/o-mitsotakis-ekane-paratirisi-se-dimosiografo-poy-den-foroyse-maska-video

amethystos είπε...

Δέν είναι τόσο καθαρή η έννοια τής ζημιάς.Υπερασπίζεται τό στύλ του όπως τό Ποντίκι, ο Σίβυλλα
όπως καί ο κάθε Ελληνας σήμερα πού παίρνει θέση γιά ένα πρόβλημα. Κανένας μας δέν δέχεται νά επανεξετάσει τίς προκαταλήψεις του καί τούς περιορισμούς του. Δέν γνωρίζει ποιόν Κύριο υπηρετεί καί όπως μάς έδειξε τό Στάλκερ ποιά είναι η ποιό βαθειά του επιθυμία.Σήμερα υπάρχει μιά μείωση τής εκκλησίας, είναι οφθαλμοφανές. Αλλά όπως αποδεικνύεται οι πιστοί τής εκκλησίας είναι μιά μειονότης. Αν δέν υπήρχαν οι οργανωσιακοί θά είχε ερημώσει. Απαγορεύουν τούς γάμους καί τίς βαπτίσεις διότι τίς θεωρούν τελετές. Γιατί οι ταγοί δέν τά επανεντάσσουν στήν Θ. Λειτουργία; Η Γερμανία έκλεισε τίς εκκλησίες, απαγόρευσε τήν Θ. Ευχαριστία. Γιατί δέν οργανώνονται νά πηγαίνουν στήν Πολωνία, στήν Ιταλία; Σήμερα καί στήν Ελλάδα καί σέ όλον τόν κόσμο η ζωή ταυτίζεται μέ τήν ζωή τής νύχτας. Τό μυστήριο τής ζωής βιώνεται στό κλάμπ, όπου μέ τά χέρια ψηλά, εκστατικά, μέ τό άγιο κοκτέιλ στίς φλέβες, τυλιγμένοι στό θολό άσπρο σύννεφο τού μυαλού τους τό οποίο σχίζεται από τίς αστραπές τών φλάς καί τών λέιζερ, οι νέοι, βεβαιώνονται ότι υπάρχουν. Η ανθρωπότης άφησε τόν νού γιά τήν σκέψη τήν οποία εγκατέλειψε γρήγορα γιά τήν λογική καταλήγοντας σήμερα στήν πράξη. ΚΑΝΩ....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ! Σήμερα στα απογευματοβραδινά δελτία ειδήσεων ακούσαμε ότι θα φτιαχτεί ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ στην Αττική όπου θα αποθησαυριστούν τόνοι υλικού κατάλληλου από την ΕΕ, για τον κορονογιό. Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ; ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ο Μυξαδράκης; και ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ; ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ; κάτι σαν αυτό που ήταν και στη Βηρυτό; ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/08/07/lockdown-killed-two-three-died-coronavirus/?li_source=LI&li_medium=liftigniter-rhr