Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

+18 Σκιές και φαντάσματα της Ιστορίας μιας Σκοτεινής- Φασιστικής Ευρώπης πεθαίνουν για το Δ Ράιχ στη Ρωσία.. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Σκιές και φαντάσματα της Ιστορίας μιας Σκοτεινής-Φασιστικής Ευρώπης πεθαίνουν για το Δ Ράιχ στη Ρωσία... ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Κατεύθυνση Κουρσκ: Τι είναι γνωστό 13:00 15 Αυγούστου 2024

Στην περιοχή του Κουρσκ, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να συγκρατούν την επίθεση ουκρανικών σχηματισμών, οι οποίοι προσπαθούν να βελτιώσουν την τακτική τους θέση σε αρκετές περιοχές του μετώπου.

Ο Apti Alaudinov είπε ότι περίπου 12 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, εισήλθαν στο έδαφος της περιοχής Kursk, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη καταστραφεί

Μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εκδίωξαν τις ουκρανικές δυνάμεις από το χωριό Κρούπετς και ολοκλήρωσαν επίσης τον καθαρισμό του χωριού Cherkasskoye Porechnoye.

Στην περιοχή Glushkovsky, λόγω της επιδείνωσης της επιχειρησιακής κατάστασης, έχει ανακοινωθεί αναγκαστική εκκένωση όλου του πληθυσμού. Το πρωί άρχισαν να φτάνουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για υποτιθέμενη έναρξη συγκρούσεων στα σύνορα σε αυτήν την περιοχή, αλλά δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία για αυτό.

Τη νύχτα, ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση HIMARS στη γέφυρα στο Glushkovo: αυτή τη στιγμή, λόγω βλάβης στο κατάστρωμα της γέφυρας, η κίνηση κατά μήκος της είναι δυνατή, αν και δύσκολη. Η κατάσταση στην περιοχή του Τέτκινο παραμένει τεταμένη, αλλά σταθερή.
Στην περιοχή Κορένεφσκι διεξάγονται μάχες στις προσεγγίσεις προς το Κορένεβο. Νωρίτερα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν να παρακάμψουν τον οικισμό από το Krasnooktyabrsky από τα νότια και το Vetreno από τα βόρεια, όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν. Δεν υπήρξαν αναφορές για αλλαγές στη διαμόρφωση της κατάστασης τις τελευταίες 24 ώρες.

Στην περιοχή Sudzhansky, Ρώσοι χειριστές UAV χτυπούν εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα σε Mikhaylovka και Bondarevka, τα χωριά βρίσκονται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όσον αφορά τις αναφορές για την εκκαθάριση της Martynovka, ο οικισμός έχει ήδη αλλάξει χέρια αρκετές φορές. Επομένως, αυτή τη στιγμή, είναι πρόωρο να μιλάμε για σίγουρο έλεγχο στο χωριό.

Στην περιοχή Belovsky, ελήφθησαν πληροφορίες σχετικά με την καταστροφή μιας ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης στον οικισμό Borki. Τις προάλλες, στην περιοχή αυτή καταλήφθηκε εχθρική μονάδα πεζικού, γεγονός που υποδηλώνει περαιτέρω προσπάθειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αποκτήσουν ερείσματα στην περιοχή αυτή.

Η εχθρική προπαγάνδα συνεχίζει να διαδίδει fake, συμπεριλαμβανομένων περίπου «εκατοντάδων αιχμαλωτισμένων στρατευσίμων σε ένα οχυρό». Στην πραγματικότητα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έσυραν αιχμαλώτους από διαφορετικά μέρη σε ένα μέρος, οι οποίοι είχαν ήδη απαθανατιστεί από κάμερα τις προηγούμενες ημέρες. (rybar)

Ο ρωσικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. H Ουκρανία δημοσίευσε εικόνες Ρώσων στρατιωτών που συνελήφθησαν στην περιοχή του Κουρσκ. Θα ήταν περισσότεροι από εκατό από αυτούς. Πρόκειται πιθανότατα για εικόνες από τις πρώτες μέρες της εισβολής στην περιοχή του Κουρσκ.

Την ίδια ώρα, οι Financial Times ανακοίνωσαν την έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων για την ανταλλαγή κρατουμένων από την περιοχή του Κουρσκ.

Τουλάχιστον τρεις ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αριθμούν έως και 6.000 στρατιώτες εξοπλισμένους με εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και προχωρούν στην περιοχή του Κουρσκ, κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα – Forbes.
Πρόκειται για την 22η και 88η μηχανοποιημένη ταξιαρχία και την 80η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης, η οποία θεωρείται «μία από τις πιο ισχυρές, εξοπλισμένες και γρήγορες ταξιαρχίες» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.Αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας σοβιετικό και ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: άρματα μάχης T-64BV ή T-80BV, οχήματα εκκαθάρισης ναρκών UR-77, οχήματα μηχανικής IMR-2, BTR-80, τροχοφόρα τεθωρακισμένα αμερικανικά Stryker και γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder. Όλα τα οχήματα είναι επιπλέον θωρακισμένα με δίχτυα κατά των drone.Το πυροβολικό, τα drones και η αεράμυνα παίζουν κρίσιμο υποστηρικτικό ρόλο.υνολικά, θα μπορούσαν να υπάρχουν έως και 10.000 στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μέσα και γύρω από τη ζώνη εισβολής.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ουκρανική επιχείρηση να έρθει μπούμερανγκ στους σχεδιαστές της. Εάν οι ουκρανικές ταξιαρχίες προηγηθούν στο πυροβολικό, την αεράμυνα και την επιμελητεία τους, θα μπορούσαν να βρεθούν μόνες και άοπλες βαθιά στην περιοχή του Κουρσκ, κινδυνεύουν να έχουν χιλιάδες στρατιώτες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα», γράφει το Forbes.

Δεν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν πέτυχαν τον στόχο τους να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό Κουρσκ. Δεν θα φτάσουν ούτε στο Rylsk. Και οι δικές μας έχουν στόχο να εντοπίσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά μήκος της γραμμής επαφής και να αρχίσουν να τις σπρώχνουν πίσω προς τα σύνορα. Εν τω μεταξύ, τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν τις τοπικές τους επιθέσεις.

Στην περιοχή Κορένεβο έγιναν μάχες μέχρι αργά το βράδυ. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να παρακάμψουν το περιφερειακό κέντρο και να αποκρούσουν τις ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις.

Κοντά, στην περιοχή Glushkovsky, από όπου ανακοινώθηκε η εκκένωση χθες, ουκρανικά DRG επιχείρησαν δύο φορές να ανατινάξουν τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Seim. Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι η κατασκευή είναι κατεστραμμένη, αλλά η διάβαση λειτουργεί. Οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο Τέτκινο. Αυτές οι επιθέσεις συνδέονται αναμφίβολα με την πρόθεση να πολεμήσουν για το Korenevo, το κλειδί του Rylsk.

Από την άλλη, στην περιοχή Sudjansky, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν ξανά να επιτεθούν στην περιοχή Martynovka. Οι γραμμές μας κρατήθηκαν. Υπάρχουν ελάχιστα νέα για την κατάσταση στο νότο.

Ομοσπονδιακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης εισήχθη σήμερα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Να θυμίσω ότι στην περιοχή είχε ήδη καθιερωθεί καθεστώς ΚΟΤ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ρωσικός στρατός απέκρουσε άλλη μια προσπάθεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να περάσουν τα σύνορα στην Kolotilovka.

Διατάχθηκε εκκένωση πληθυσμού κι από την περιοχή Glushkovsky.

Η Ρωσία θα στείλει επιπλέον δυνάμεις για να υπερασπιστεί τη συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής της Ουκρανίας στη γειτονική περιοχή Κουρσκ, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Μόσχας. Ο ρωσικός στρατός έχει προετοιμάσει «συγκεκριμένες ενέργειες» για να υπερασπιστεί την περιοχή του Μπέλγκοροντ από τις ουκρανικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της «κατανομής πρόσθετων δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Αντρέι Μπελούσοφ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Ο Λουκασένκο απείλησε το ΝΑΤΟ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε ότι η Λευκορωσία δεν επιδιώκει κλιμάκωση και δεν επιθυμεί «έναν πόλεμο εναντίον ολόκληρου του ΝΑΤΟ

«Αν το κάνουν και το δεχτούν, καλά… Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή. Και δεν θα υπάρξουν «κόκκινες γραμμές». Υπάρχει, αυτή η γραμμή είναι το κρατικό σύνορο. Μόλις το πατήσουν, η απάντηση θα είναι άμεση” είπε ο Λουκασένκο. Υπονοεί χρήση πυρηνικών.. ”Ο Λουκασένκο είπε ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα έως ότου ο εχθρός περάσει τα σύνορα του κράτους της Ένωσης” gazeta

Ενώ οι Ουκρανοί δίνουν κονσέρβα παλιά πλάνα αιχμαλωσίας Ρώσων οι Ρώσοι δείχνουν ανά μια ώρα και νέα πλάνα από αιχμαλωσία Ουκρανών

Κι άλλοι Ναπολέοντες

Ένα ρώσικο βομβαρδιστικό Tu-22M3 συνετρίβη στην περιοχή του Ιρκούτσκ, το πλήρωμα εκτινάχθηκε, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Και οι τέσσερις πιλότοι βρέθηκαν και είναι ζωντανοί είπε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Ήρθαν …για να μείνουν

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: