Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Πάνω σε ποιον θα πέσει το αθώο αίμα; Του Elia

                               
                                  Ασκενάζι τραπεζίτες

Per aliam viam reversi sunt in regionem suam
(Επέστρεψαν στη γη τους από άλλο δρόμο)
Mt 2, 12.


Όποιος έχει λάβει τη χάρη μιας ζωντανής πίστης και έχει ανταποκριθεί σε αυτήν μέσω της δέσμευσης της διαρκούς θλίψης και της εγρήγορσης, δεν περνά πλέον από τα μονοπάτια της ζωής του όπως πριν.
Όσοι γνώρισαν τον Θεό από κοντά στην προσευχή και καρποφόρησαν στη φιλανθρωπία, προειδοποιούνται από τον Ουρανό, όπως οι Μάγοι, να μην επιστρέψουν στον Ηρώδη, δηλαδή να ξεχάσουν και τα δόλια αιτήματά του. Η συμμόρφωση με αυτά, στην πραγματικότητα, θα προκαλούσε το θάνατο του παιδιού που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ της καρδιάς και αναπόφευκτα θα οδηγούσε σε υποχώρηση σε τρόπους σκέψης και δράσης ασυμβίβαστους με τη νέα ύπαρξη, μεταμορφωμένη από τη θεϊκή φιλία. Ο Χριστιανός που μεταμορφώθηκε από τη χάρη δεν νοιάζεται πια για τους ισχυρούς ανθρώπους αυτού του αλλοτριωμένου κόσμου, τις άθλιες μαριονέτες που χειραγωγεί ο διάβολος. ανάμεσα στον Ιησού και τον Ηρώδη, έχει κάνει την επιλογή του και γι' αυτό απολαμβάνει μια χαρά που τίποτα δεν μπορεί να του αφαιρέσει ποτέ εκτός από την αμαρτία του.

Το καρφί διώχνει καρφί

Είναι μια πηγή βαθιάς ταλαιπωρίας να δει κανείς πόσοι, αν και ένθερμοι Καθολικοί, αφήνουν τον εαυτό τους να συρθεί πίσω στα παλιά μονοπάτια όχι από τους δελεασμούς του τυράννου της στιγμής, αλλά μάλλον από τα σκάνδαλα που προκαλούνται από τό διεστραμμένο σύστημα που υποτάσσει ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας καθώς και από τον εκκλησιαστικό μηχανισμό που τη στηρίζει με την ψευδοθρησκευτική προπαγάνδα ή με τις συνένοχες σιωπές του.
Δεν υπάρχει αμφιβολία: είναι θεάματα ναυτίας, αλλά τι νόημα έχει να αρχίζει κανείς να ουρλιάζει δυνατά κάθε φορά για να εκτονώνει την αγανάκτησή του, αν δεν το κάνουν αυτοί που έχουν το καθήκον να επέμβουν; Γιατί να χάσετε την εσωτερική ειρήνη χωρίς κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από το να κάνετε τους εχθρούς του Θεού να χαίρονται από ευχαρίστηση; Πώς μας βλάπτουν αυτοί οι καημένοι ανόητοι που δεν βλέπουν την τιμωρία να έρχεται, παρά τα διδάγματα της ιστορίας;

Στην περίπτωση του Παρισιού, είναι η ίδια πόλη που το 1814 καταλήφθηκε από τους Ρώσους, το 1870 από τους Πρώσους, το 1940 από τους Ναζί.


Rien à faire : δεν καταλαβαίνουν
. Στον κατάλογο των σαφών και διακριτών ιδεών του θολού ορθολογισμού τους δεν υπάρχει η έννοια της θείας τιμωρίας. κατά συνέπεια δεν μπορώ να τήν σκεφτώ, πόσο μάλλον να τήν αποτρέψω.
Με την ακατανίκητη προσκόλλησή του στην ιακωβίνικη ιδεολογία, ο γαλλικός Τεκτονισμός είναι εκπληκτικά ανόητος. η αγγλική, με τον άγριο αντικαθολικισμό της, απεχθώς κακή. η ιταλική, με την επαίσχυντη υποταγή της και στίς δύο, απολύτως άσχετη. η εκκλησιαστική, με την άδοξη ασέβεια και τη διαφθορά της, είναι το δοχείο των χειρότερων διαστροφών που προωθούν οι βέβηλοι.
Αξίζει να ασχοληθείς με αυτό και να καταστρέψεις το συκώτι σου για αυτό; ή δεν είναι μάλλον πιο λογικό να κοιτάξουμε αλλού, αφήνοντας τους ιστορικούς με το άχαρο έργο να βεβαιώσουν σε ποιο βαθμό ηθικής αποσύνθεσης έχει φτάσει η πάλαι ποτέ χριστιανική Δύση;

Το χειρότερο πρόβλημα - πρέπει να επαναληφθεί - είναι ότι ακόμη και οι αφοσιωμένοι Καθολικοί κινδυνεύουν να κυριευτούν από το διαφαινόμενο ερείπιο, αποσπώντας την προσοχή τους από την επιδίωξη του σκανδάλου, που τους κρατά μακριά από τις πρακτικές επαγρύπνησης και απελπισίας που απαιτεί η φιλία του Θεού.
Οι κύριοι του κόσμου γνωρίζουν καλά, με οδηγίες πού έχουν από τον Εωσφόρο, ότι ένας μόνο Χριστιανός που αγιάζεται είναι πιο επιβλαβής για τα σχέδιά τους από ολόκληρους στρατούς που παρατάσσονται για μάχη. Ως εκ τούτου τον υποκινούν να αντικαταστήσει τον αληθινό ασκητισμό με αδιάκοπο ακτιβισμό, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξυπνά από κάποιο αποτρόπαιο γεγονός που καταλύει την προσοχή του για λίγο, κάνοντάς τον να ξεχάσει το προηγούμενο και να τον απασχολεί μέ μάταιες κινητοποιήσεις που δεν έχουν άλλο αποτέλεσμα από το να δίνουν περισσότερη απήχηση. στο σκάνδαλο και να επιδεινώσει περαιτέρω την ψυχραιμία, μέχρι να φτάσει ένα άλλο για να διαγράψει τα πάντα και να ενεργοποιήσει ξανά τον μηχανισμό.

Σύγχρονη δουλεία

Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που απλά δεν μπορούν να καταλάβουν, πεπεισμένοι ως έχουν ότι επιδιώκουν έναν ενάρετο στόχο. Είναι πιθανό ότι οι κάτοχοι πραγματικής εξουσίας διασκεδάζουν καταγράφοντας τις αντιδράσεις στις πρωτοβουλίες τους και είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι όταν βλέπουν πώς οι διανοητικές τους παραμορφώσεις έχουν μολύνει και τους Καθολικούς.
Η καλβινιστική κοσμοθεωρία, από την οποία πηγάζει ο σύγχρονος καπιταλισμός, χωρίζει άκαμπτα την ανθρωπότητα σε δύο κατηγορίες: τους εκλεκτούς και τους άρρωστους, που έχουν ήδη σημαδευτεί σε αυτή τη ζωή από ένα αμετάβλητο πεπρωμένο ευημερίας ή απέχθειας. Οι καλοί είναι αδιαμφισβήτητα καλοί, σέ ό,τι κάνουν ή δεν κάνουν. όλοι οι άλλοι είναι κακοί – και ανεπανόρθωτα κακοί. Δεν προβλέπεται ότι ένας δίκαιος άνθρωπος μπορεί να διαφθαρεί ή να προσηλυτιστεί αμαρτωλός, εκτός εάν είναι προορισμένος να το πράξει από μια «θεϊκή» εκλογή στην οποία ο άνθρωπος δεν έχει κανένα ρόλο.

Αυτή είναι η «φιλοσοφία» της λευκής, πλούσιας και μορφωμένης αγγλοσαξονικής μειονότητας, που κρατά τον υπόλοιπο πληθυσμό (λευκό, κίτρινο ή μαύρο, ελάχιστη διαφορά έχει) σε συνθήκες ουσιαστικής σκλαβιάς, με τη θηλιά του μισθού τριγύρω από τόν λαιμό σου που μπορεί να σου αφαιρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, αντί για το κεφάλι σου μια οθόνη που σε «ενημερώνει» για τα πάντα και καθορίζει τις επιλογές σου, στο στόμα σου η φίμωση της πολιτικής ορθότητας , στα χέρια σου οι αλυσίδες των χιλίων ασταμάτητα τροποποιημένους κανονισμούς, στα πόδια σου τα δεσμά του τρόμου μήπως  πάρεις αυτόνομες αποφάσεις.
Φυσικά, προφανώς είστε ελεύθεροι να πάτε όπου θέλετε, να ενωθείτε με τις ορδές των σύγχρονων βαρβάρων που δεν χρειάζεται καν να διασχίσουν τις Άλπεις, να εισβάλετε σε πόλεις τέχνης χωρίς να καταλάβετε τίποτα για τα μνημεία μπροστά στα οποία φωτογραφίζεστε αναγκαστικά ; ναι, είσαι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας… αλλά είσαι σκλάβος.

Εκτροπές, πάντα εκτροπές…

Στη ρίζα αυτής της ταξικής, ρατσιστικής και υπεροχικής προσέγγισης καθ' υπερβολή, που φέρνει αντιμέτωπη μια μικρή μειοψηφία προνομιούχων ανθρώπων με μια μάζα απελπισμένων ανθρώπων που παραπλανούνται να είναι ευτυχισμένοι, βρίσκεται η σκέψη της μαφίας των τραπεζιτών Ασκενάζι ( sic ).
Η αίσθηση της ανωτερότητάς τους τους οδηγεί να περιφρονούν ακόμη και τους κοινούς ομοθρήσκους τους, που στάλθηκαν στο θάνατο κατά χιλιάδες, στα χέρια ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που οι ίδιοι χρηματοδότησαν, ως εξιλεωτική θυσία που προσφέρθηκε στον Σατανά για την υλοποίηση ενός τρελού σχεδίου. , τη δημιουργία ενός κράτους στη γη που έχασαν οι υποτιθέμενοι πρόγονοί τους, σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ως τιμωρία για αποστασία.
Η γενοκτονία που, εν μέσω γενικής αδιαφορίας, λαμβάνει χώρα στη Γάζα τους τελευταίους μήνες είναι άλλη μια τεράστια ανθρωποθυσία, αν και κατώτερης ποιότητας, που πιθανότατα αποσκοπεί να ευνοήσει, αυτή τη φορά, την ανοικοδόμηση του ναού, καθώς και συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.
Η σιωπή και η συναίνεση απέναντι σε αναρίθμητα φρικιαστικά εγκλήματα έχουν κάνει να πέσουν όλες οι μάσκες των «δεξιών» και των «συντηρητικών», οι οποίοι, σε μια μάταιη προσπάθεια να δικαιολογηθούν, εξισώνουν υποκριτικά τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό.

Εν τω μεταξύ, οι διαμάχες φουντώνουν λόγω γεγονότων, τα οποία, όσο σοβαρά, είναι μόνο εκτροπές που αποσπούν την προσοχή από τις σφαγές αθώων που έγιναν από άτομα που, στο όνομα μιας υποτιθέμενης «εκλογής», θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω του καλού και του κακού, αντιμετωπίζοντας τούς άλλους ανθρώπους όπως τά θηρία.
Γιατί κανείς δεν υψώνει τη φωνή του ούτε προτείνει αναφορές για αυτό το θέμα;
Προφανώς γιατί αυτό δεν επιτρέπεται: είναι έξω από το περιθώριο της φαινομενικής ελευθερίας που παρέχεται στους σκλάβους.
Όσοι γνωρίζουν τον Θεό από κοντά, ωστόσο, δεν είναι αιχμάλωτοι ούτε αυτών των απαγορεύσεων ούτε των απατηλών εξεγέρσεων, αφού είναι βέβαιοι για την επικείμενη κρίση Του.

Είθε όλο το δίκαιο αίμα που έχει χυθεί στη γη να πέσει πάνω σας […]. Αλήθεια σας λέω: όλα αυτά θα έρθουν σε αυτή τη γενιά (Ματθ. 23, 35-36).

 https://www-unavox-it.translate.goog/ArtDiversi/DIV6083_Elia_Su_chi_ricadra_il_sangue_innocente.html?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_sch=http

Δεν υπάρχουν σχόλια: