Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Τελικά ρε λεβέντη το πρόβλημα είναι νομικής ή πνευματικής φύσεως;

 

Η  αναφορά του  Μητροπολίτη Γλυφάδας στο ότι «ὑφίσταται πρόβλημα ὡς πρός τήν κανονικότητα τῆς βαπτίσεως» καθότι δεν είχε πληροφορηθεί σωστά όταν έδωσε την άδεια. Ποιός θα μας ξεκαθαρίσει αν το «πρόβλημα ὡς πρός τήν κανονικότητα τῆς βαπτίσεως» είναι νομικής ή πνευματικής φύσεως ή και των δύο; Θα βγάλει πόρισμα η Ιερά Σύνοδος ή το θέμα θα κολλήσει εκεί; 

Η συνέχεια του κουβαριού.... εδω

ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ. ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΣ.

"Η αλήθεια είναι, ότι η βάπτιση είναι έγκυρη, αφού η δοθείσα άδεια δεν ανακλήθηκε, πράγμα που σημαίνει από κανονική απόψεως, ότι εκδόθηκε συννόμως και κανονικώς. Και αφού η διαδικασία τηρήθηκε, η βάπτιση τυπικώς είναι κανονική.

Αλλά και επειδή είμαι σίγουρος, ότι και η βάπτιση ως μυστήριο τελέστηκε κατά τα προβλεπόμενα, η βάπτιση είναι και ουσιαστικώς κανονική."

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΩΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ; ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ  ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ; Ο ΙΕΡΕΥΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ; ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Ο ΙΕΡΕΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ; ΚΑΘΟΤΙ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ; 

ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΡΩΤΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Θ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ  Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟN ΘΕΛΕΙ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ;ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΣΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΑΜΕ, ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΑΦΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ; Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΤΗΡΓΗΘΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: