Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Η νέα θεσσαλική Ατλαντίδα, οι κοσμικοί κύκλοι και η διαφθορά κυβερνώντων και κυβερνωμένων

ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΔΙΕΡΡΗΞΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΕ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΧΝΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

 Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα


Η
νέα θεσσαλική Ατλαντίδα είναι πια γεγονός. Ο κάμπος της Θεσσαλίας επανήλθε σ’ αυτό που ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια: βυθός μιας τεράστιας λίμνης που κάλυπτε ακόμα και τους βράχους των Μετεώρων. Αν επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο λίγες ακόμα φορές δίχως να γίνουν μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, η θεσσαλική λίμνη θα μονιμοποιηθεί.
Η τρομερή πλημμύρα διέρρηξε το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ κυβερνώντων και κυβερνωμένων, κατακρήμνισε το μύθο της υπεροχής του ψηφιακού ευρώ, και πυροδότησε διάφορα σενάρια για τα αίτια των συχνών ακραίων καιρικών φαινομένων. Είναι τελικά τόσο ακραία ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Μπορεί η τόσο έντονη βροχόπτωση να ήταν στυγνή επιχείρηση γεωμηχανικής ξένων δυνάμεων με σκοπό να πλήξει τη χώρα μας, ή αποτέλεσμα του τέλους κοσμικών κύκλων, ή πολύ απλά συνέπεια της διαφθοράς των κυβερνώντων; Αν ισχύει το τελευταίο, τι πρέπει να κάνουν τελικά οι κυβερνώμενοι για να επιβιώσουν;

Γιατί βυθίστηκε η Ατλαντίδα;

‘Οπως διασώζουν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς, η Ποσειδωνία, το τελευταίο νησί της πάλαι ποτέ τεράστιας ηπείρου Ατλαντίδας, καταβυθίστηκε στον πυθμένα του Ατλαντικού ωκεανού που διερράγη, εξαιτίας της σήψης, της διαφθοράς, της ανηθικότητας, και της αποκτήνωσης των κατοίκων της, που ενδιαφέρονταν μόνο για τις σαρκικές τους απολαύσεις και είχαν αποκτήσει παρά φύσιν έξεις.

Αιτία της σήψης τους θεωρείται ότι ήταν η αλαζονεία, ο ναρκισσισμός και ο δόλος των βασιλέων της που είχαν μετατραπεί σε Σκοτεινούς «Μάγους», ωθώντας τους υπηκόους τους σε άνομες πράξεις· όλοι μαζί είχαν εισέλθει στη ζώνη του λυκόφωτος.

Κατ’ άλλους όμως, βυθίστηκε λόγω φαινομένων που σχετίζονται με το τέλος κοσμικών κύκλων ή πτώση αστεροειδούς, ενώ για τη σχέση αιτίας-αποτελέσματος υπάρχουν διχογνωμίες. Δηλαδή, κατά πόσον η συμπεριφορά των διεφθαρμένων Ατλάντειων προκάλεσε την οργή της Γαίας στην περιοχή τους ή κατά πόσον οι κοσμικές επιδράσεις ήταν αυτές που τους προκάλεσαν αυτές τις συμπεριφορές.

Ποια είναι όμως η αντιστοιχία των κατοίκων της Ποσειδωνίας με τους σημερινούς Έλληνες;


Οι περισσότεροι έχουν μετατραπεί σε σαπισμένους, διεφθαρμένους, ανήθικους, αποκτηνωμένους, κρετίνους και αφελείς, μωρούς, υλιστές και δειλούς, λόγω της πολυετούς πλύσης εγκεφάλου που εκπορεύεται από σκοτεινά μισανθρωπικά κέντρα Μαύρης Μαγείας (ψυχολογικών επιχειρήσεων πολέμου δηλαδή), ενώ κάποιοι πορωμένοι έχουν αποκτηνωθεί συνειδητά.

Όσο για τους κυβερνώντες, είναι βυθισμένοι στην αλαζονία, το ναρκισσισμό, και τη δολιότητα / ατιμία, καθώς είναι υπηρέτες και μαθητές των Μαύρων Μάγων του Φόρουμ του Νταβός και της σκοτεινής φράξιας του ΟΗΕ, που ελέγχονται από αθέατους σκοτεινούς θεουργούς.

Ας δούμε τις αντιστοιχίες:


Σήψη – διαφθορά – ανηθικότητα

Η Ρόδος, η Μαγνησία καιγόταν, ο Έβρος μας και το δάσος Δαδιάς, ένα από τα ομορφότερα παρθένα δάση στον κόσμο, γινόταν ολοκαύτωμα επί 17 μέρες, εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να προστατεύσει τον δασικό μας πλούτο.

Ωστόσο, στο υπόλοιπο Ελλαδιστάν οι ιθαγενείς αντί να πενθούν ενώπιον τέτοιου ολέθρου έτρεχαν σε πανηγύρια να ακούσουν όχι γνήσια δημοτικά τραγούδια −που είναι υπέροχα− αλλά κακόηχα υποπροϊόντα που εξέμεσε η μεταπολιτευτική υποκουλτούρα.

Αντί να θρηνούν, οι άντρες λικνίζονταν σαν χανουμάκια στις πλατείες των χωριών, μαζί με τις εκπορνευμένες γυναίκες και τα δεκάχρονα κοριτσάκια με στρινγκ, ενώ σε μπητς μπαρ της Καβάλας τραυματίζονταν σε άγριο ξύλο μεταξύ τους σε συναυλία κάποιου άσημου τραγουδιστή. Οι υπόλοιποι έβλεπαν ποδόσφαιρο και έκαναν μπάνια ασυγκίνητοι. Μια θλιβερή εικόνα πεπτωκότων πλασμάτων.

Αυτό λέγεται σήψη.

Πάμε τώρα στη διαφθορά: Όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί εδώ και 200 χρόνια, από τον διευθυντή έως τον τελευταίο υπάλληλο, έχουν ειδικευτεί στην κατάχρηση και τη ληστεία εις βάρος του συνόλου, με κάποιες λίγες εξαιρέσεις.

Υπάρχει ηθική αναλγησία και έλλειψη ενσυναίσθησης. Ο τελευταίος δημόσιος υπάλληλος, ψέγει τον εαυτό του γιατί δεν μπορεί να «βουτήξει» κι αυτός από το δημόσιο ταμείο, όσα βουτάνε οι τοπικοί αρχόντοι, αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες, αλλά και άλλοι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι σαν κι αυτόν που έχουν «μέσον».

Είναι πολλοί οι πολίτες που εμπλέκονται σ’ αυτή τη συναλλαγή. Η διαπλοκή δίνει και παίρνει και η ηθική πόρωση του «λαού» είναι μεγάλη.

Αυτό όμως λέγεται διαφθορά και ανηθικότητα.

Αλλά όταν κάποιος δέχεται να κάνει ανήθικες συναλλαγές πρέπει να είναι έτοιμος για όλα, όπως να καεί ή να πλημμυρίσει το σπίτι του. Αυτό είναι το αντίτιμο. Το αποτέλεσμα όμως το πληρώνουν και οι αθώοι.

Αποκτήνωση

Τα περιστατικά αποκτήνωσης του ελληνικού λαού μετά τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν στα πλαίσια της νεκροπολιτικής είναι αναρίθμητα. Ένα απ’ αυτά είναι η αισχροκέρδεια της πώλησης εμφιαλωμένου νερού στους πλημμυροπαθείς σε τιμές πολλαπλάσιες από τις κανονικές. Αποκτηνωμένα ανθρωπόμορφα δίποδα πάνε να εκμεταλλευτούν τους πληγέντες.

Ορόσημο αποτελεί επίσης η στυγνή δολοφονία του δύστυχου Αντώνη Καρυώτη καθώς επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά όσα είχα γράψει στο άρθρο μου Οι Ικ και εμείς που καλώ όλους να διαβάσουν οπωσδήποτε.


Κρετινισμός − αφέλεια

Ο Πηνειός και ο Ληθαίος των Τρικάλων κόντευαν να ξεχειλίσουν, ωστόσο, πολλοί κάτοικοι λίγο πριν, έπιναν αμέριμνοι φρέντο στις καφετέριες και τραβούσαν βίντεο με το οριακό ύψος του νερού. Δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα ξεχείλιζε και ότι θα πλημμύριζαν και τα δικά τους σπίτια; Μα όχι βέβαια.

Αυτό λέγεται κρετινισμός.

Οι κάτοικοι του κάμπου, ειδικά όσοι έχουν παλαιά σπίτια, ή ισόγεια, που έχουν ήδη πλημμυρίσει αρκετές φορές, γνωρίζοντας ότι στον Πηνειό καταλήγουν ΠΕΝΤΕ ποτάμια και τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι συχνά, γιατί δεν είχαν προετοιμαστεί για τα χειρότερα;

Την είδηση που κυκλοφόρησε ευρέως στα κυρίαρχα ΜΜΕ ότι ο Γάλλος μετεωρολόγος Ναχέλ Μπελγκέρζ, αλλά και η Μετεωρολογική υπηρεσία, 48 ώρες πριν την πλημμύρα προειδοποιούσαν βάσει μαθηματικών μοντέλων ότι θα έχουμε ένα πρωτοφανές κατακλυσμιαίο φαινόμενο στη Θεσσαλία, δεν την είδαν; Από που ενημερώνονται;

Μερικές ακόμα βροχοπτώσεις και οι αρχαίες λίμνες Νεσσωνίς (αριστερά) και Βοιβηίς ή Κάρλα (δεξιά), θα ζωντανέψουν ξανά. Αν συνεχιστούν δε τα πλημμυρικά φαινόμενα, όλος ο κάμπος θα γίνει μια ωραία, τεράστια λίμνη.

Πίστευαν ότι οι πολιτικοί έκαναν τα υποσχεθέντα αντιπλημμυρικά έργα, και ότι ήταν ασφαλείς; Δεν ήξεραν ότι ακόμα και αν είχαν κάνει μερικά, θα ήταν γεμάτα κακοτεχνίες και δεν θα άντεχαν σε τέτοια θεομηνία, εφόσον είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν μεγαλύτερη του «Ιανού»;

Όχι, δεν ήξεραν. Πίστευαν ότι είχαν γίνει, βασίζονταν στο …112 και στην αποτελεσματικότητα των τοπικών αρχόντων.

Δεν έβλεπαν ότι γίνονται ΜΟΝΟ έργα βιτρίνας και πασαλείμματα και το δημόσιο χρήμα πήγαινε ΟΛΟ σε αθλητικές εγκαταστάσεις, βάψιμο δαπέδων γηπέδων μπάσκετ, παιδικές χαρές, κρήνες χωρίς νερό, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, και ΚΥΡΙΩΣ σε επικοινωνιακές δαπάνες των Δήμων;

Δηλαδή σε τριτεύουσες και δευτερεύουσες ανάγκες και όχι στις πρωτεύουσες;

Όχι, δεν έβλεπαν. Κι αν έβλεπαν, δεν αντιλαμβάνονταν τις συνέπειες αυτών των πράξεων.

Οι μόνοι που δικαιολογούνται γιατί εγκλωβίστηκαν στα νερά είναι οι οικονομικά και σωματικά αδύναμοι γέροντες, χωρίς συγγενείς να τους φροντίσουν, και με κινητικά προβλήματα. Οι υπόλοιποι όχι.

Αντί λοιπόν να φροντίσουν τις προηγούμενες μέρες να καταφύγουν σε κάποιους συγγενείς ή φίλους με διώροφα σπίτια και να μεταφέρουν και τους γέροντες γονείς τους εκεί ή σε άλλη ασφαλή τοποθεσία, και να εφοδιαστούν με εμφιαλωμένα νερά, κονσέρβες, φάρμακα, μπαταρίες, ισχυρούς φακούς, κεριά βραδείας καύσεως, πλαστικά γάντια, γαλότζες και αδιάβροχα, χάζευαν.

Τα χρήματα που θα είχαν δαπανήσει για τα παραπάνω που έπρεπε να έχουν πάντα στο σπίτι τους μετά τον «Ιανό», τα ξόδευαν σε άσχετες αγορές.

Δεν γνώριζαν ότι όταν πλημμυρίσει μια περιοχή κόβεται το ρεύμα και μετά το νερό διότι παύουν να δουλεύουν οι αντλίες των αγωγών; Αγρόν ηγόραζαν.
Την επομένη της πλημμύρας, τσίριζαν υστερικά να τους στείλουν με βάρκες βασικά εφόδια.

Προνοητικότης μηδέν – κρετινισμός: 1-1.

Δεν ήξεραν οι μωροί ότι τα περιβόητα αντιπλημμυρικά έργα ήταν ανύπαρκτα και ότι τα χρήματα για αυτά είτε τα έφαγαν οι πολιτικοί μαζί με τους εργολάβους και τους μεσάζοντες για έργα βιτρίνας, είτε ακόμα ήταν υπό κατασκευήν;

Οι πληγέντες ωρύονται ότι πνίγηκαν, ότι οι «Αρχές» δεν τους ενημέρωσαν γι’ αυτό που ερχόταν ενώ το ήξεραν, και ότι έχασαν το βιός τους. Όσοι πάντως είχαν ασφαλιστεί, θα είναι σε καλύτερη μοίρα από τους ανασφάλιστους…
Πόσους ψήφους έδωσαν οι εγγεγραμμένοι της περιφέρειας Θεσσαλίας στη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές; 43%.
Μέσα σ’αυτούς συγκαταλέγονται και οι πληγέντες που κλαψούριζαν, διότι αν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ζούν από τύχη σ’ αυτό το κράτος και ότι είναι έρμαια των καιρικών συνθηκών θα είχαν λάβει τα μέτρα τους.

Αφέλεια – κρετινισμός: 1-1.


Πόσοι απ’ αυτούς ψηφίζουν Αγοραστό και τους αντιπεριφερειάρχες του εδώ και 13 χρόνια; Το 2019 τον ψήφισε το 56%.
Θα πει κάποιος ναι μεν, αλλά οι διάφορες επιχειρήσεις του κάμπου και οι κτηνοτρόφοι πώς και πού να μετέφεραν ολόκληρα κοπάδια ή πτηνοτροφεία;
Mα εδώ και αρκετά χρόνια, αυτό το πλάνο πρέπει να έχει ήδη εκπονηθεί από κάθε επαγγελματία που θέλει να επιβιώσει κάτω από ένα ανύπαρκτο κράτος. Διαφορετικά θα τα χάσει όλα και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον τόπο του.


Μωρία – υλισμός – δειλία

Οι περισσότεροι Έλληνες εμβολιάστηκαν με μη επαρκώς δοκιμασμένες γονιδιακές θεραπείες, διότι έχουν γίνει μωροί, υλιστές και δειλοί.
Μωροί, διότι έβλεπαν μόνο ένα υλικό, βραχυπρόθεσμο όφελος και μάλιστα εντελώς ευτελές σε σχέση με τις συνέπειες που έπρεπε να πληρώσουν, δηλαδή να μπορούν να συχνάζουν στις καφετέριες, τα μπαράκια, και τις ταβέρνες, και να μην κάνουν rapid τεστ γιατί ήθελαν να «ταξιδεύουν ελεύθερα».
Δειλοί όσοι εκβιάστηκαν από τους εργοδότες τους, αλλά δεν είχαν το σθένος να προασπίσουν το πολυτιμότερο αγαθό τους, δηλαδή την υγεία τους, ωστόσο, κάποιοι άλλοι στερήθηκαν τα πάντα για να μην εμβολιαστούν.

Ποιος βγήκε κερδισμένος; Οι άλλοι ή αυτοί που τώρα θρηνούν; Σήμερα πια, όσοι εμφάνισαν μυοκαρδίτιδες, αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνους ή πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους, επιτέλους είναι «ελεύθεροι».
Αυτής της λογικής οι άνθρωποι συγχωρούν τις δημόσιες Αρχές για τα ανομήματά τους, και τις ψηφίζουν ξανά και ξανά αρκεί να τους διορίσουν τα (συνήθως άχρηστα) παιδιά τους σε μία θέση αργομισθίας στο δημόσιο ή να πάρουν εργολαβίες. Θα γκρινιάξουν μόνο όταν καεί ή πλημμυρίσει το σπίτι τους.

Αυτό λέγεται μωρία.


Αλαζονία – ναρκισσισμός – δόλος κυβερνώντων

Μετά την κακοκαιρία «Ιανός» του 2020 η περιφέρεια Θεσσαλίας του «γαλάζιου» Αγοραστού είχε υποσχεθεί 179 αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 580 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο ο κάμπος βούλιαξε κάτω από τη λάσπη.

Τι απέγιναν τόσα χρήματα; Πού πήγαν; Mα σε «συνδυαστικές ολιστικές πολιτικές». Σε πράσινα άλογα. Σε επικοινωνιακές δαπάνες.

Ο δόλος καλά κρατεί…

Μήπως λοιπόν ο περιφερειάρχης είναι αλαζόνας και νάρκισσος διότι αδιαφόρησε για τις τύχες των συμπολιτών του; Γιατί δεν τους ειδοποίησε;

Αυτό λέγεται επίσης αναλγησία και έλειψη ενσυναίσθησης.

Για το ίδιο θέμα, ο επίσης αλαζόνας και νάρκισσος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι όταν ξαναπάει στη Θεσσαλία θα την έχει κάνει ένα …παράδεισο αντιπλημμυρικών έργων. Έτσι, το 2021 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανέλαβε αντιπλημμυρικά έργα στην Καρδίτσα ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα αυτά, προφανώς δεν έγιναν και η Ελλάδα είναι κατηγορούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2022 διότι δεν επικαιροποίησε τους χάρτες επικινδυνότητας και κινδύνων πλημμύρας μέχρι το 2019 ως όφειλε.

Οι κάτοικοι του χωριού Μεταμόρφωση που έχει πλημμυρίσει ακόμα μια φορά, σκέφτονται πλέον να μην επιστρέψουν στο χωριό τους (συγκρατήστε το αυτό), δεδομένου ότι το ύψος της βροχόπτωσης έφτασε τα 7 μέτρα και η ανάκαμψη είναι πλέον αδύνατη για πολλά χρόνια.

Ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, ο Βλοχός, η Μεταμόρφωση και ένα σωρό άλλα χωριά έγιναν η νέα Ατλαντίδα της Θεσσαλίας.

Δεν είχαν αντιληφθεί οι κάτοικοι τι τους περίμενε; Όχι. Νόμιζαν ότι θα ωφεληθούν και αυτοί από τις εργολαβίες τόσων έργων, και ότι θα τα «φάνε μαζί». Άλλωστε πολλοί ομολόγησαν στα κυρίαρχα ΜΜΕ όταν κλαψούριζαν για βοήθεια ότι «εμείς τους ψηφίσαμε και αυτοί μας πνίξανε»!

Δόλος κυβερνώντων – αφέλεια κυβερνωμένων: 1-0.

Η νέα θεσσαλική Ατλαντίδα. Επάνω: Παλαμάς. Κάτω, τα Μεγάλα Καλύβια. Αιωνία τους η μνήμη.

Η αποκαθήλωση της κατάργησης των μετρητών

Η κακοκαιρία «Ντάνιελ» είχε και ένα καλό: γκρέμισε το αφήγημα της κατάργησης των μετρητών σαν χάρτινο πύργο.

Ας πάνε ξανά οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες και οι δημαρχαίοι στη Θεσσαλία και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας να μιλήσουν για τα οφέλη των έξυπνων πόλεων και του ψηφιακού ευρώ.

Καθώς δεν υπήρχε πουθενά ρεύμα και σύνδεση στο διαδίκτυο στις πληγείσες περιοχές, απεδείχθη περίτρανα ότι χωρίς μετρητά σε μια κρίσιμη κατάσταση δεν αγοράζεις τίποτε.

Επισημαίνω ότι σε περιόδους θεομηνιών ή πολέμου και επαναστάσεων μόνο με μετρητά ή χρυσό (λίρες) ή στάρι ή λάδι ή όπλα αγοράζεις αγαθά.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν, η μνήμη χρυσόψαρου των κυβερνωμένων, να επιτρέψει στο αφήγημα αυτό να επανέλθει δριμύτερο

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η νέα θεσσαλική Ατλαντίδα, οι κοσμικοί κύκλοι και η διαφθορά κυβερνώντων και κυβερνωμένων – Aperopia

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www-maurizioblondet-it.translate.goog/peccchioli-essere-e-difendersi/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp


partigiano : αντιστασιακός, αντάρτης, κλπ, Όχι ''κομματικός'', όπως βγαίνει στη μετάφραση google.